Pittige taco’s met paprika schnitzels van kalfsvlees, jalapeño mayonaise en gepickelde rode ui
Recept

Pittige taco’s met paprika schnitzels van kalfsvlees, jalapeño mayonaise en gepickelde rode ui

Dit heb je nodig 4 personen

IngrediënteN paprikaschnitzels
  • 8 kalfslapjes van 50 gram
  • 2 eieren
  • 20 gr paprikachips
  • 30 gr panko
  • 30 gr bloem
  • Arachideolie
  • Boter
  • Peper
  • Zout
Ingrediënten rode ui pickles
  • 1 rode ui
  • 100 ml water
  • 50 ml azijn
  • 50 ml appelazijn
  • 1 el honing
  • 1 el zeezout
  • 1 el chilivlokken
Ingrediënten jalapeno mayonaise
  • 1 groot ei op kamertemperatuur
  • 3 kl mosterd
  • Een snufje zout
  • Peper
  • 250 ml koolzaadolie
  • 2 el limoensap
  • 1 lenteui
  • Een halve jalapenopeper (mag meer zijn als je van pikant houdt)
Pittige taco’s met paprika schnitzels van kalfsvlees, jalapeño mayonaise en gepickelde rode ui

Bereiding PAPRIKASCHNITZELS

13 stappen

1 / 13

Doe de kleine kalfslapjes tussen vershoudfolie en klop rustig plat met een deegrol of een pan. Pas op je wil geen moes, maar gewoon dunne lapjes.

2 / 13

Haal de lapjes door de bloem.

3 / 13

Haal ze vervolgens door de geklutste eieren.

4 / 13

Cutter de paprikachips en meng ze met de panko.

5 / 13

Haal de kalfslapjes door de mengeling van panko en chips.

6 / 13

Warm flink wat arachideolie met een mooie klont boter, je wil de “schnitzels” frituren, en niet bakken.

7 / 13

Snij de rode ui met een mandoline of een scherp mes in fijne ringen.

8 / 13

Meng het water, de azijnen, de honing, het zout en de chilivlokken en warm alles samen in een pannetje op tot alles mooi geblend is, en giet in een kom over de rode ui.

9 / 13

Laat rustig afkoelen en na een klein uurtje zijn de gepickelde uien heerlijk. Kun je ook bewaren in de ijskast!

10 / 13

Mix het ei, de mosterd, het zout en de peper in de blender tot ze smooth zijn.

11 / 13

Voeg er beetje bij beetje de olie aan toe, blijf mixen tot je een dikke saus krijgt.

12 / 13

Voeg het limoensap toe.

13 / 13

Voeg de lenteui en de jalapeñopeper toe en mix tot je een mooie groene pittige mayo krijgt.

Dresseren

2 stappen

1 / 2

Maak je taco’s warm zoals vermeld op de verpakking.

2 / 2

Doe wat mayo onderin de taco, doe daarop je schnitzel, werk af met nog wat jalapenomayo en lekker veel gepickelde rode ui.

Laat het smaken.

Ik vind kalfsvlees echt een topproduct. Heel zuiver en fris, zalig om mee te werken. Ik vind dan ook dat kalfsvlees perfect past in heerlijke zomerse gerechten. Je kan het bovendien op heel veel verschillende manieren klaarmaken: à la plancha, op de bbq of gewoon gebakken.

Wist je trouwens dat kalfsvlees een echte Europese specialiteit is en dat heel wat kalfsvlees uit Italië, Frankrijk, Nederland en gewoon uit ons eigen land komt? Als ik kies voor kalfsvlees, dan kies ik daarom bewust voor Belgisch kalfsvlees, omdat ik zoveel als kan lokaal wil shoppen. We mogen immers trots zijn op topproducten van bij ons en onze klassiekers koesteren.

Maar dat wil wel natuurlijk niet zeggen dat je kalfsvlees per se op een klassieke manier moet bereiden. “Schnitzels” mogen dan wel redelijk klassiek lijken, maar de manier waarop ik ze hier maak, met de chips, de heerlijke gepekelde rode ui en de pittige mayonaise met jalapeño pepers, maakt het eerder een Mexicaans gerecht, in die heerlijke taco’s.

Echt eens proberen: het is zo’n zalig comfort food van bij ons, met een mooie exotische toets.

Voor nog meer inspiratie surf naar Lekker van bij ons! Als je nog andere gerechten met lekker kalfsvlees wil bekijken dat kun je dat altijd doen op www.gekopkalfsvlees.be

Bereiding PAPRIKASCHNITZELS

  1. Doe de kleine kalfslapjes tussen vershoudfolie en klop rustig plat met een deegrol of een pan. Pas op je wil geen moes, maar gewoon dunne lapjes.
  2. Haal de lapjes door de bloem.
  3. Haal ze vervolgens door de geklutste eieren.
  4. Cutter de paprikachips en meng ze met de panko.
  5. Haal de kalfslapjes door de mengeling van panko en chips.
  6. Warm flink wat arachideolie met een mooie klont boter, je wil de “schnitzels” frituren, en niet bakken.
  7. Snij de rode ui met een mandoline of een scherp mes in fijne ringen.
  8. Meng het water, de azijnen, de honing, het zout en de chilivlokken en warm alles samen in een pannetje op tot alles mooi geblend is, en giet in een kom over de rode ui.
  9. Laat rustig afkoelen en na een klein uurtje zijn de gepickelde uien heerlijk. Kun je ook bewaren in de ijskast!
  10. Mix het ei, de mosterd, het zout en de peper in de blender tot ze smooth zijn.
  11. Voeg er beetje bij beetje de olie aan toe, blijf mixen tot je een dikke saus krijgt.
  12. Voeg het limoensap toe.
  13. Voeg de lenteui en de jalapeñopeper toe en mix tot je een mooie groene pittige mayo krijgt.

Dresseren

  1. Maak je taco’s warm zoals vermeld op de verpakking.
  2. Doe wat mayo onderin de taco, doe daarop je schnitzel, werk af met nog wat jalapenomayo en lekker veel gepickelde rode ui.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer