Pittige taco’s met paprika schnitzels van kalfsvlees, jalapeño mayonaise en gepickelde rode ui
Recept

Pittige taco’s met paprika schnitzels van kalfsvlees, jalapeño mayonaise en gepickelde rode ui

Dit heb je nodig 4 personen

IngrediënteN paprikaschnitzels
  • 8 kalfslapjes van 50 gram
  • 2 eieren
  • 20 gr paprikachips
  • 30 gr panko
  • 30 gr bloem
  • Arachideolie
  • Boter
  • Peper
  • Zout
Ingrediënten rode ui pickles
  • 1 rode ui
  • 100 ml water
  • 50 ml azijn
  • 50 ml appelazijn
  • 1 el honing
  • 1 el zeezout
  • 1 el chilivlokken
Ingrediënten jalapeno mayonaise
  • 1 groot ei op kamertemperatuur
  • 3 kl mosterd
  • Een snufje zout
  • Peper
  • 250 ml koolzaadolie
  • 2 el limoensap
  • 1 lenteui
  • Een halve jalapenopeper (mag meer zijn als je van pikant houdt)
Pittige taco’s met paprika schnitzels van kalfsvlees, jalapeño mayonaise en gepickelde rode ui

Bereiding PAPRIKASCHNITZELS

13 stappen

1 / 13

Doe de kleine kalfslapjes tussen vershoudfolie en klop rustig plat met een deegrol of een pan. Pas op je wil geen moes, maar gewoon dunne lapjes.

2 / 13

Haal de lapjes door de bloem.

3 / 13

Haal ze vervolgens door de geklutste eieren.

4 / 13

Cutter de paprikachips en meng ze met de panko.

5 / 13

Haal de kalfslapjes door de mengeling van panko en chips.

6 / 13

Warm flink wat arachideolie met een mooie klont boter, je wil de “schnitzels” frituren, en niet bakken.

7 / 13

Snij de rode ui met een mandoline of een scherp mes in fijne ringen.

8 / 13

Meng het water, de azijnen, de honing, het zout en de chilivlokken en warm alles samen in een pannetje op tot alles mooi geblend is, en giet in een kom over de rode ui.

9 / 13

Laat rustig afkoelen en na een klein uurtje zijn de gepickelde uien heerlijk. Kun je ook bewaren in de ijskast!

10 / 13

Mix het ei, de mosterd, het zout en de peper in de blender tot ze smooth zijn.

11 / 13

Voeg er beetje bij beetje de olie aan toe, blijf mixen tot je een dikke saus krijgt.

12 / 13

Voeg het limoensap toe.

13 / 13

Voeg de lenteui en de jalapeñopeper toe en mix tot je een mooie groene pittige mayo krijgt.

Dresseren

2 stappen

1 / 2

Maak je taco’s warm zoals vermeld op de verpakking.

2 / 2

Doe wat mayo onderin de taco, doe daarop je schnitzel, werk af met nog wat jalapenomayo en lekker veel gepickelde rode ui.

Laat het smaken.

Ik vind kalfsvlees echt een topproduct. Heel zuiver en fris, zalig om mee te werken. Ik vind dan ook dat kalfsvlees perfect past in heerlijke zomerse gerechten. Je kan het bovendien op heel veel verschillende manieren klaarmaken: à la plancha, op de bbq of gewoon gebakken.

Wist je trouwens dat kalfsvlees een echte Europese specialiteit is en dat heel wat kalfsvlees uit Italië, Frankrijk, Nederland en gewoon uit ons eigen land komt? Als ik kies voor kalfsvlees, dan kies ik daarom bewust voor Belgisch kalfsvlees, omdat ik zoveel als kan lokaal wil shoppen. We mogen immers trots zijn op topproducten van bij ons en onze klassiekers koesteren.

Maar dat wil wel natuurlijk niet zeggen dat je kalfsvlees per se op een klassieke manier moet bereiden. “Schnitzels” mogen dan wel redelijk klassiek lijken, maar de manier waarop ik ze hier maak, met de chips, de heerlijke gepekelde rode ui en de pittige mayonaise met jalapeño pepers, maakt het eerder een Mexicaans gerecht, in die heerlijke taco’s.

Echt eens proberen: het is zo’n zalig comfort food van bij ons, met een mooie exotische toets.

Voor nog meer inspiratie surf naar Lekker van bij ons! Als je nog andere gerechten met lekker kalfsvlees wil bekijken dat kun je dat altijd doen op www.gekopkalfsvlees.be

Bereiding PAPRIKASCHNITZELS

  1. Doe de kleine kalfslapjes tussen vershoudfolie en klop rustig plat met een deegrol of een pan. Pas op je wil geen moes, maar gewoon dunne lapjes.
  2. Haal de lapjes door de bloem.
  3. Haal ze vervolgens door de geklutste eieren.
  4. Cutter de paprikachips en meng ze met de panko.
  5. Haal de kalfslapjes door de mengeling van panko en chips.
  6. Warm flink wat arachideolie met een mooie klont boter, je wil de “schnitzels” frituren, en niet bakken.
  7. Snij de rode ui met een mandoline of een scherp mes in fijne ringen.
  8. Meng het water, de azijnen, de honing, het zout en de chilivlokken en warm alles samen in een pannetje op tot alles mooi geblend is, en giet in een kom over de rode ui.
  9. Laat rustig afkoelen en na een klein uurtje zijn de gepickelde uien heerlijk. Kun je ook bewaren in de ijskast!
  10. Mix het ei, de mosterd, het zout en de peper in de blender tot ze smooth zijn.
  11. Voeg er beetje bij beetje de olie aan toe, blijf mixen tot je een dikke saus krijgt.
  12. Voeg het limoensap toe.
  13. Voeg de lenteui en de jalapeñopeper toe en mix tot je een mooie groene pittige mayo krijgt.

Dresseren

  1. Maak je taco’s warm zoals vermeld op de verpakking.
  2. Doe wat mayo onderin de taco, doe daarop je schnitzel, werk af met nog wat jalapenomayo en lekker veel gepickelde rode ui.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer