Pittige taco’s met paprika schnitzels van kalfsvlees, jalapeño mayonaise en gepickelde rode ui

Ik vind kalfsvlees echt een topproduct. Heel zuiver en fris, zalig om mee te werken. Ik vind dan ook dat kalfsvlees perfect past in heerlijke zomerse gerechten. Je kan het bovendien op heel veel verschillende manieren klaarmaken: à la plancha, op de bbq of gewoon gebakken.

Wist je trouwens dat kalfsvlees een echte Europese specialiteit is en dat heel wat kalfsvlees uit Italië, Frankrijk, Nederland en gewoon uit ons eigen land komt? Als ik kies voor kalfsvlees, dan kies ik daarom bewust voor Belgisch kalfsvlees, omdat ik zoveel als kan lokaal wil shoppen. We mogen immers trots zijn op topproducten van bij ons en onze klassiekers koesteren.

Maar dat wil wel natuurlijk niet zeggen dat je kalfsvlees per se op een klassieke manier moet bereiden. “Schnitzels” mogen dan wel redelijk klassiek lijken, maar de manier waarop ik ze hier maak, met de chips, de heerlijke gepekelde rode ui en de pittige mayonaise met jalapeño pepers, maakt het eerder een Mexicaans gerecht, in die heerlijke taco’s.

Echt eens proberen: het is zo’n zalig comfort food van bij ons, met een mooie exotische toets.

Voor nog meer inspiratie surf naar Lekker van bij ons! Als je nog andere gerechten met lekker kalfsvlees wil bekijken dat kun je dat altijd doen op www.gekopkalfsvlees.be

Bereiding PAPRIKASCHNITZELS

  1. Doe de kleine kalfslapjes tussen vershoudfolie en klop rustig plat met een deegrol of een pan. Pas op je wil geen moes, maar gewoon dunne lapjes.
  2. Haal de lapjes door de bloem.
  3. Haal ze vervolgens door de geklutste eieren.
  4. Cutter de paprikachips en meng ze met de panko.
  5. Haal de kalfslapjes door de mengeling van panko en chips.
  6. Warm flink wat arachideolie met een mooie klont boter, je wil de “schnitzels” frituren, en niet bakken.
  7. Snij de rode ui met een mandoline of een scherp mes in fijne ringen.
  8. Meng het water, de azijnen, de honing, het zout en de chilivlokken en warm alles samen in een pannetje op tot alles mooi geblend is, en giet in een kom over de rode ui.
  9. Laat rustig afkoelen en na een klein uurtje zijn de gepickelde uien heerlijk. Kun je ook bewaren in de ijskast!
  10. Mix het ei, de mosterd, het zout en de peper in de blender tot ze smooth zijn.
  11. Voeg er beetje bij beetje de olie aan toe, blijf mixen tot je een dikke saus krijgt.
  12. Voeg het limoensap toe.
  13. Voeg de lenteui en de jalapeñopeper toe en mix tot je een mooie groene pittige mayo krijgt.

Dresseren

  1. Maak je taco’s warm zoals vermeld op de verpakking.
  2. Doe wat mayo onderin de taco, doe daarop je schnitzel, werk af met nog wat jalapenomayo en lekker veel gepickelde rode ui.