MIJN CHILI SIN CARNE
Recept

Mijn chili sin carne

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een grote ui
  • Een teentje look
  • Een chili-pepertje
  • Vier gepelde puntpaprika’s
  • Kerstomaatjes
  • 400 gram quorn
  • 200 ml passata
  • Een blik rode bonen
  • Verse koriander en munt
  • Magere yoghurt
  • Limoenzeste
MIJN CHILI SIN CARNE

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Snipper de ui, de look en het chili-pepertje, en stoof aan in de wokpan in wat plantaardige olie

2 / 8

Voeg de quorn toe en bak zacht mee, vergeet niet af te kruiden

3 / 8

Voeg de kerstomaatjes en de gepelde paprika’s toe, laat rustig mee stoven

4 / 8

Voeg de passata toe

5 / 8

Laat alles een tien minuutjes indikken

6 / 8

Voeg helemaal op het einde de uitgelekte rode bonen toe

7 / 8

Snipper veel koriander en munt, en leg een mooie lepel magere yoghurt bovenop de chili sin carne

8 / 8

Eventueel afwerken met wat zeste van een limoen

Laat het smaken.

Chili’s zijn in Amerika ontzettend populair, en eerlijk gezegd: een pittige chili con carne kan ik zelf ook wel eens waarderen. Een pittig gerecht, niet moeilijk, en zeer voedzaam.

Maar ik maak ook wel eens graag mijn snelle chili sin carne. Mijn chili con carne zonder vlees, met quorn. Geloof me, dat is ook echt lekker. En licht. En een beetje pikant. En je kunt het zelf in een mum van tijd maken in de wok (yep, in de wok!) En er komt geen vlees aan te pas, dus alle veggies kunnen er ook van genieten. Probeer maar eens.

Bereiding

  1. Snipper de ui, de look en het chili-pepertje, en stoof aan in de wokpan in wat plantaardige olie
  2. Voeg de quorn toe en bak zacht mee, vergeet niet af te kruiden
  3. Voeg de kerstomaatjes en de gepelde paprika’s toe, laat rustig mee stoven
  4. Voeg de passata toe
  5. Laat alles een tien minuutjes indikken
  6. Voeg helemaal op het einde de uitgelekte rode bonen toe
  7. Snipper veel koriander en munt, en leg een mooie lepel magere yoghurt bovenop de chili sin carne
  8. Eventueel afwerken met wat zeste van een limoen

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer