
Foto: Would Be Chef
MIJN CHILI SIN CARNE
Chili’s zijn in Amerika ontzettend populair, en eerlijk gezegd: een pittige chili con carne kan ik zelf ook wel eens waarderen. Een pittig gerecht, niet moeilijk, en zeer voedzaam.
Maar ik maak ook wel eens graag mijn snelle chili sin carne. Mijn chili con carne zonder vlees, met quorn. Geloof me, dat is ook echt lekker. En licht. En een beetje pikant. En je kunt het zelf in een mum van tijd maken in de wok (yep, in de wok!) En er komt geen vlees aan te pas, dus alle veggies kunnen er ook van genieten. Probeer maar eens.
Bereiding
- Snipper de ui, de look en het chili-pepertje, en stoof aan in de wokpan in wat plantaardige olie
- Voeg de quorn toe en bak zacht mee, vergeet niet af te kruiden
- Voeg de kerstomaatjes en de gepelde paprika’s toe, laat rustig mee stoven
- Voeg de passata toe
- Laat alles een tien minuutjes indikken
- Voeg helemaal op het einde de uitgelekte rode bonen toe
- Snipper veel koriander en munt, en leg een mooie lepel magere yoghurt bovenop de chili sin carne
- Eventueel afwerken met wat zeste van een limoen
Reacties