MIJN CHILI SIN CARNE

Je zult het wel doorhebben: deze nog altijd overtuigde vleeseter vindt het ook plezierig om vaak vegetarisch te koken. Vaak op maandag. En dinsdag. Even wat kalmer aan na het weekend zeg maar. Vorig weekend was er één met de laatste nieuwjaarsetentjes, eentje bij ons thuis, eentje bij de buren, en dan letten we toch even op de calorietjes. En dan is veggie altijd een goed idee.

Gisteren heb ik een snelle chili sin carne gemaakt. Mijn chili con carne zonder vlees, met quorn. En het was echt lekker. En licht. En een beetje pikant. Je kunt het zelf in een mum van tijd maken in de wok (yep, in de wok!) Probeer maar eens.

Bereiding

  1. Snipper de ui, de look en het chili-pepertje, en stoof aan in de wokpan in wat plantaardige olie
  2. Voeg de quorn toe en bak zacht mee, vergeet niet af te kruiden
  3. Voeg de kerstomaatjes en de gepelde paprika’s toe, laat rustig mee stoven
  4. Voeg de passata toe
  5. Laat alles een tien minuutjes indikken
  6. Voeg helemaal op het einde de uitgelekte rode bonen toe
  7. Snipper veel koriander en munt, en leg een mooie lepel magere yoghurt bovenop de chili sin carne
  8. Eventueel afwerken met wat zeste van een limoen