Mijn weekmenu in de laatste vakantieweek
Nieuws

Mijn weekmenu in de laatste vakantieweek

De laatste week voor het begin van het schooljaar is aangebroken. Nog vier keer slapen en de kinderen (of de kleinkinderen) moeten weer naar school. Het zal voor veel ouders ook betekenen: oef, weer tijd voor wat routine.

Om jullie al een klein beetje te helpen om de laatste loodjes vakantie, en de aanloop naar het nieuwe schooljaar goed te overleven, heb ik ook deze laatste week een mooi menu samengesteld. Vol makkelijke snelle gerechten.

maandag

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry
Recept

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken. Hoe pikant je dit gerecht maakt bepaal je uiteraard helemaal zelf. Wil je je kokoscurry nog een extra Oosters kantje geven, laat dan 1 of 2 stengels citroengras meestoven met je sjalotjes … Lees meer

dinsdag

GESTOOMD LENTEROLLETJE VAN GRAVADLAX
Recept

Gestoomd lenterolletje van gravadlax

Mensen die al eens bij me thuis zijn komen eten, weten dat dit een gerecht is dat ik bijzonder graag serveer. Wat er zo bijzonder aan is, is dat het echt een ontmoeting is tussen de noordelijke, Scandinavische keuken, en die uit het Oosten. Het is een makkelijk hapje, voorgerechtje of een lichte lunch … Lees meer

woensdag

CLUBSANDWICH MET STEAK EN PEPERSAUS
Recept

Clubsandwich met steak en pepersaus

Comfortfood is altijd lekker. Dit is een super makkelijk recept: mijn eigenzinnige clubsandwich met dunne gebakken steak, Emmental-kaas, tomaat, Icebergsla en de Black-Pepper-saus van Devos Lemmens (of een ander merk natuurlijk). Het principe is eigenlijk heel simpel: rooster per persoon drie sneetjes van dit wit toastbrood, bak dan per persoon heel kort maar op stevig vuur (kan ook op de grill of de barbecue) twee dunne lapjes biefstuk, en maak een mooie toast … Lees meer

donderdag

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie
Recept

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht. De paprika’s van Hoogstraten zijn topkwaliteit van bij ons, en samen met de couscous en de gegrilde zeeduivel een prachtig voorbeeld van de zo geprezen en gezonde Mediterrane keuken … Lees meer

vrijdag

#kookinuwkot Pimp je pizza!!
Recept

Gepimpte pizza

Eigenlijk is dit geen recept, meer een tip. Zorg dat je altijd wat eenvoudige kant-en-klare pizza’s in huis hebt, en durf ze gerust te pimpen.Met elke simpele pizza kun je aan de slag. Doe eens lekker zot: beleg de pizza met zowat alle mogelijke restjes uit de ijskast; de ene combinatie zal al beter werken dan de andere … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

HAMBURGERTJES MET KIPPENGEHAKT, CHEDDAR EN MANGO

Voorlaatste weekmenu voor de zomer

We gaan niet treuren over het slechte weer, want ook al lopen veel mensen chagrijnig van die herfst die nu al 8 maanden duurt, ik ben en blijf een onverbeterlijke optimist en ik geloof dat het wel weer goed komt … Lees meer

Frisse cocktail van kreeft en papaya

Juni start met een heerlijk weekmenu

Nog vier weken en het is zomervakantie. Ongelofelijk hoe snel de tijd vliegt. Het is voorlopig nog geen hoogzomer, maar we gaan wel lekkere temperaturen krijgen en niet al teveel regen, dus laat ons maar af en toe heerlijk buiten eten, en gebruik maken van de barbecue … Lees meer

Aardappelsalade met groene asperges, kappers, ansjovis en pancetta

Een volledig weekmenu richting Pinksterweekend

Iedereen goed genoten van het mooie zonnige weekend? Ik heb ook vier prachtige dagen in het heerlijke Barcelona doorgebracht waar het ook volop lente was … Lees meer

Gemarineerde kalfskoteletjes op de BBQ met een lekkere noedelsalade

Een nieuwe week, een nieuw weekmenu

Beste vrienden, het is weer maandag. En we gaan weer een nieuwe week in, met zoals altijd een lekker weekmenu. Het is nog niet lente lente, maar naar het einde van de week toe is er toch wel weer wat beterschap in zicht wat weer betreft … Lees meer

Rogvleugel met zeekraal, limoen en kappertjes

Goed menu voor de goede week!

Of het nu prachtig weer wordt of blijft kwakkelen, deze week is de goede week, en dan wil je toch goed eten? Ik ben zo klassiek geweest om op goede vrijdag een visgerecht te plaatsen, want in onze jeugd mocht je die dag geen vlees eten … Lees meer

Ik heb weer een lekker weekmenu voor jullie

We zitten intussen in de maand maart. Het is er nog niet honderd procent aan te voelen, maar binnenkort moet het toch eens lente worden. Daarom deze week een lekker licht menu … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Spicy kalkoen met basmatirijst

Licht weekmenu na de krokusvakantie

Ik heb een weekje in Indië vertoefd, en het laatste wat ik nu ga doen is op de weegschaal gaan staan. Het eten was er veel te lekker, en veel te veel … Lees meer