KATERFOOD: CLUBSANDWICH MET STEAK EN PEPERSAUS

De dag na het feesten moet je gewoon voor een stevige hap durven gaan. Comfortfood om de zwaarste pijntjes te verzachten. Maar ook niks te complex, want daar staat je hoofd vandaag wellicht niet naar. De kans is groot dat je nog wel wat wit brood in huis hebt, bij voorkeur wat makkelijk toastbrood. En anders kun je dat in de buurtwinkel zeker vinden. Zelf maak ik met dit toastbrood op een dag als vandaag graag eens mijn eigenzinnige clubsandwich met dunne gebakken steak, Emmental-kaas, tomaat, Icebergsla en de Black-Pepper-saus van Devos Lemmens (of een ander merk natuurlijk).

Het principe is eigenlijk heel simpel: rooster per persoon drie sneetjes van dit wit toastbrood, bak dan per persoon heel kort maar op stevig vuur (kan ook op de grill of de barbecue) twee dunne lapjes biefstuk, en maak een mooie toast. Onderaan een boterham, daarop flink wat van die zalige Pepper-Saus, de fijngesneden Iceberg sla en de pittige gesnipperde ui, de kort gebakken steak, het schijfje tomaat met wat zeezout over, en vervolgens een plakje van de Emmental kaas.

Herhaal deze handeling door alle ingrediënten daar nog eens bovenop te doen. Maak dus een sandwich van twee etages met daar nog een toastbrood-dak op. Zet alles even een paar minuutjes in een oven van 170 graden. Serveer daar wat zoute chips bij die je nog over hebt van de feestavond gisteren. En je kunt genieten van een zalige lunch die al je kopzorgen doet verdwijnen zo aan het begin van een nieuw jaar.

Bereiding

 1. Rooster de boterhammetjes in een broodrooster of onder de grill in de oven. Zorg dat beide kanten mooi geroosterd zijn, maar zeker niet te bruin.
 2. Snij de Icebergsla met een broodmes in stukjes, snipper de ui, meng allesdoor elkaar.
 3. Bak de steaks (met wat peper en zout gekruid) heel kort op een hoog vuur. Je wil ze enkel aanbakken of kort grillen
 4. Snij de tomaten in schijfjes
 5. Leg onderaan een boterham. Bedek de bovenkant met pepersaus naar smaak
 6. Doe daarop het mengsel van sla en ui
 7. Leg daar de gebakken steak op
 8. Leg één of twee schijfjes tomaat op je steak
 9. Leg daarop een plakje Emmental Kaas
 10. Herhaal deze handeling en leg bovenop nog een derde toastbroodje. Steek er een (eventueel wat geweekte, zo gaat die niet aanbranden) prikker door, zodat je stapeltje mooi samen blijft.
 11. Zet alles nog enkele minuten in een oven van 170 graden. Opgelet dat je toast niet aan gaat branden
 12. Snij de toast als je dat wil diagonaal door met een broodmes, en serveer als driehoekjes. Al mag je je sandwich ook in z’n geheel serveren natuurlijk
 13. Serveer er wat zoute chips bij
 14. Eventueel kun je er de rest van de ui en sla nog bij serveren met een schijfje tomaat, en wat vinaigrette.
 15. Geniet er van, qua comfortfood kan dit tellen!