CLUBSANDWICH MET STEAK EN PEPERSAUS
Recept

Clubsandwich met steak en pepersaus

Dit heb je nodig 4 personen

  • 12 sneden wit toastbrood
  • 8 niet al te dikke plakken biefstuk (ook niet te groot, ongeveer zo groot als je toastbrood, vraag het zo aan je slager, wellicht zal hij een filet pur doormidden snijden voor je)
  • 8 plakjes Emmentaal kaas
  • Een witte ui
  • Een kwart van een Icebergsla (of voorverpakt)
  • 2 rijpe tomaten
  • Black Pepper Saus van Devos Lemmens (of soortgelijke)
CLUBSANDWICH MET STEAK EN PEPERSAUS

Bereiding

15 stappen

1 / 15

Rooster de boterhammetjes in een broodrooster of onder de grill in de oven. Zorg dat beide kanten mooi geroosterd zijn, maar zeker niet te bruin.

2 / 15

Snij de Icebergsla met een broodmes in stukjes, snipper de ui, meng allesdoor elkaar.

3 / 15

Bak de steaks (met wat peper en zout gekruid) heel kort op een hoog vuur. Je wil ze enkel aanbakken of kort grillen

4 / 15

Snij de tomaten in schijfjes

5 / 15

Leg onderaan een boterham. Bedek de bovenkant met pepersaus naar smaak

6 / 15

Doe daarop het mengsel van sla en ui

7 / 15

Leg daar de gebakken steak op

8 / 15

Leg één of twee schijfjes tomaat op je steak

9 / 15

Leg daarop een plakje Emmental Kaas

10 / 15

Herhaal deze handeling en leg bovenop nog een derde toastbroodje. Steek er een (eventueel wat geweekte, zo gaat die niet aanbranden) prikker door, zodat je stapeltje mooi samen blijft.

11 / 15

Zet alles nog enkele minuten in een oven van 170 graden. Opgelet dat je toast niet aan gaat branden

12 / 15

Snij de toast als je dat wil diagonaal door met een broodmes, en serveer als driehoekjes. Al mag je je sandwich ook in z’n geheel serveren natuurlijk

13 / 15

Serveer er wat zoute chips bij

14 / 15

Eventueel kun je er de rest van de ui en sla nog bij serveren met een schijfje tomaat, en wat vinaigrette.

15 / 15

Geniet er van, qua comfortfood kan dit tellen!

Laat het smaken.

Comfortfood is altijd lekker. Dit is een super makkelijk recept: mijn eigenzinnige clubsandwich met dunne gebakken steak, Emmental-kaas, tomaat, Icebergsla en de Black-Pepper-saus van Devos Lemmens (of een ander merk natuurlijk).

Het principe is eigenlijk heel simpel: rooster per persoon drie sneetjes van dit wit toastbrood, bak dan per persoon heel kort maar op stevig vuur (kan ook op de grill of de barbecue) twee dunne lapjes biefstuk, en maak een mooie toast. Onderaan een boterham, daarop flink wat van die zalige Pepper-Saus, de fijngesneden Iceberg sla en de pittige gesnipperde ui, de kort gebakken steak, het schijfje tomaat met wat zeezout over, en vervolgens een plakje van de Emmental kaas.

Herhaal deze handeling door alle ingrediënten daar nog eens bovenop te doen. Maak dus een sandwich van twee etages met daar nog een toastbrood-dak op. Zet alles even een paar minuutjes in een oven van 170 graden. Serveer daar wat zoute chips bij en je kunt genieten van een zalige lunch.

Bereiding

  1. Rooster de boterhammetjes in een broodrooster of onder de grill in de oven. Zorg dat beide kanten mooi geroosterd zijn, maar zeker niet te bruin.
  2. Snij de Icebergsla met een broodmes in stukjes, snipper de ui, meng allesdoor elkaar.
  3. Bak de steaks (met wat peper en zout gekruid) heel kort op een hoog vuur. Je wil ze enkel aanbakken of kort grillen
  4. Snij de tomaten in schijfjes
  5. Leg onderaan een boterham. Bedek de bovenkant met pepersaus naar smaak
  6. Doe daarop het mengsel van sla en ui
  7. Leg daar de gebakken steak op
  8. Leg één of twee schijfjes tomaat op je steak
  9. Leg daarop een plakje Emmental Kaas
  10. Herhaal deze handeling en leg bovenop nog een derde toastbroodje. Steek er een (eventueel wat geweekte, zo gaat die niet aanbranden) prikker door, zodat je stapeltje mooi samen blijft.
  11. Zet alles nog enkele minuten in een oven van 170 graden. Opgelet dat je toast niet aan gaat branden
  12. Snij de toast als je dat wil diagonaal door met een broodmes, en serveer als driehoekjes. Al mag je je sandwich ook in z’n geheel serveren natuurlijk
  13. Serveer er wat zoute chips bij
  14. Eventueel kun je er de rest van de ui en sla nog bij serveren met een schijfje tomaat, en wat vinaigrette.
  15. Geniet er van, qua comfortfood kan dit tellen!

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer