Comfortfood is altijd lekker. Dit is een super makkelijk recept: mijn eigenzinnige clubsandwich met dunne gebakken steak, Emmental-kaas, tomaat, Icebergsla en de Black-Pepper-saus van Devos Lemmens (of een ander merk natuurlijk).
Het principe is eigenlijk heel simpel: rooster per persoon drie sneetjes van dit wit toastbrood, bak dan per persoon heel kort maar op stevig vuur (kan ook op de grill of de barbecue) twee dunne lapjes biefstuk, en maak een mooie toast. Onderaan een boterham, daarop flink wat van die zalige Pepper-Saus, de fijngesneden Iceberg sla en de pittige gesnipperde ui, de kort gebakken steak, het schijfje tomaat met wat zeezout over, en vervolgens een plakje van de Emmental kaas.
Herhaal deze handeling door alle ingrediënten daar nog eens bovenop te doen. Maak dus een sandwich van twee etages met daar nog een toastbrood-dak op. Zet alles even een paar minuutjes in een oven van 170 graden. Serveer daar wat zoute chips bij en je kunt genieten van een zalige lunch.
Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer
Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer
De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer
Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer
We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer
Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer