Mijn weekmenu voor de herfstvakantie
Nieuws

Mijn weekmenu voor de herfstvakantie

Of het nu vakantie voor je is of niet, het is toch een bijzonder weekje. De kinderen en de kleinkinderen zijn sowieso thuis, en woensdag is een feestdag voor iedereen, dus waarom zouden we dan niet eens de beste pannenkoeken van de wereld op het menu zetten? Die van Roger van Damme? Tuurlijk wel! Het mag deze week dus wel een beetje gezellig worden in de keuken, en dat kan zeker met dit lekkere weekmenu.

MAANDAG

Gehaktbroodje met Lekkere Wortelstoemp
Recept

Gehaktbroodje met Lekkere Wortelstoemp

In de herfst en in de winter is het altijd scoren met een gezellig gehaktbroodje. Iedereen heeft zo wel zijn eigen recept, maar ik vind het persoonlijk heel leuk om eens kleine gehaktbroodjes te maken, in porties per persoon, met zo’n beetje andere kruiden dan normaal. En de stoemp vind ik zelf het lekkerste als die nog heel grof is en als er nog lekker wat brokjes groenten en verse groene kruiden inzitten … Lees meer

DINSDAG

Gepeperde tonijn met kerstomaatjes, munt & rode ui
Recept

Gepeperde tonijn met kerstomaatjes, munt en rode ui

Ik ben altijd wat voorzichtig wanneer het over tonijn gaat. Het is natuurlijk een bedreigde vissoort dus ik eet het ook niet te vaak, maar als ik de tonijn nog eens op m’n menu plaats, dan moet die gewoon perfect klaargemaakt zijn. Voor mij is de mi-cuit manier echt perfect. Dan heb je enerzijds de lekker gebakken bijna krokante kant, maar wel lekker gecombineerd met de pure, rauwe zijde … Lees meer

WOENSDAG

MAAK EENS DE PANNENKOEKEN VAN ROGER VAN DAMME
Recept

Maak eens de pannenkoeken van roger van damme

Eén van die mensen waarvoor ik oneindig veel respect heb is Roger van Damme. Sterrenchef op topniveau, beste Pastry Chef In The World, maar ook een hele warme mens. Zijn borden zijn stuk voor stuk kunstwerkjes voor het oog die vol verrassende maar altijd lekkere smaken zitten. In zijn restaurant “Het Gebaar” in Antwerpen eet je echt indrukwekkend lekker … Lees meer

DONDERDAG

Steak Pizzaiola
Recept

Steak Pizzaiola

Trattoria 2000. Ik heb het er wel al eens over gehad. Da’s een gezellige laagdrempelige Italiaan bij ons om de hoek in Keerbergen. Ik kom er bijna elke week wel een keertje. Eén van mijn favoriete gerechten is er de steak pizzaiola. Het hoofdingrediënt van deze pizzaiolasaus (die oorspronkelijk uit Napels komt, en niks met pizza’s te maken heeft) is tomaat, maar er zitten ook look, sjalotjes, ansjovis en kappertjes in … Lees meer

VRIJDAG

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt
Recept

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

In Spanje, maar ook in het zuiden van Frankrijk vind je altijd heerlijke inktvis op de markt, én in de supermarkt. Maar als je je visboer vraagt dan kun je die hier zeker ook bestellen. En dit is een zalig gerecht om te maken. Het kippengehakt, de couscous en de Parmezaanse kaas passen heel goed samen bij de inktvis, en met een lekker zonnige wijn erbij kun je je gasten voor weinig geld erg luxueus verwennen … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Het laatste weekmenu van het schooljaar én van het radioseizoen Sven & Anke!

Wat is het toch heerlijk om de zomer echt te voelen binnenkomen. Terwijl we aftellen naar de grote vakantie en een welverdiende pauze op de radio, schakelen we ook in de keuken over op de zomerse toer … Lees meer

Laat de zon in je hart met dit weekmenu

Deze week wordt een bijzondere, door Pinksteren krijgen we een korte werkweek. Vanaf woensdag krijgen we volop zon en hoge temperaturen, een echt voorproefje van de zomer … Lees meer

Zuiderse gevulde kipfilet

Mijn nieuwe weekmenu voor deze bijzondere week

Het is best wel een bijzondere week. De eerste van juni is imemrs aangebroken, de examens staan weer voor de deur (voor wie kinderen heeft of er zelf middenin zit: succes … Lees meer

Weekmenu: korte werkweek, groot smaakplezier

De laatste week van mei had er wat zonniger mogen uitzien … Helaas blijft het kwakkelweer aanhouden, met veel wolken en buien op de radar. Maar laten we positief blijven: de natuur snakt naar water na een droog voorjaar, en onze tuinen en landbouwers doen hun voordeel met de regen … Lees meer

GEVULDE PAPRIKA MET COUSCOUS KIPPENGEHAKT EN PARMESAAN

Geen stress in de keuken met mijn weekmenu

Zin in een week zonder stress over het avondeten? Met dit nieuwe weekmenu voor maandag tot vrijdag zet je elke dag een makkelijk en overheerlijk gerecht op tafel … Lees meer

Lentekriebels in de Keuken: 5 Frisse Gerechten voor Zonnige Dagen

De zon is volop in het land – en hoe! De komende dagen beloven warm en stralend te worden, en dat vraagt om gerechten die licht, fris en vrolijk zijn … Lees meer

SALADE MET VERSE TONIJN EN KETJAP

Een weekmenu met een vleugje Thailand

De krokusvakantie is weer voorbij, en ik heb voor jullie een nieuw weekmenu klaar. Omdat ikzelf nog een beetje aan het nagenieten ben van onze vakantie in Thailand, en omdat er toch ook in België wat lente in de lucht hangt, heb ik een paar tropische toetsen in het weekmenu gestoken … Lees meer

OOSTERSE VISBALLETJES

Daar is mijn heerlijke nieuwe weekmenu

Op Would Be Chef probeer ik altijd te inspireren, en dat is ook deze week het geval. Als je eens iets anders wilt koken, dan wil ik je graag vijf tips geven … Lees meer