Gehaktbroodje met Lekkere Wortelstoemp
Recept

Gehaktbroodje met Lekkere Wortelstoemp

Dit heb je nodig 4 personen

Voor het gehaktbroodje
  • olijfolie
  • enkele sjalotjes, fijngesneden
  • ½ kl rozemarijn
  • een snufje lookpoeder
  • een mespuntje cayennepeper
  • 1 kl gewone mosterd
  • 1 kl graanmosterd
  • 1 el ketchup
  • 800 g gemengd gehakt (half rund, half varken)
  • 1 ei
  • paneermeel
  • enkele reepjes gegrilde bacon
 
Voor de puree
  • aardappelen
  • enkele wortelen, in julienne
  • een klont boter
  • 1 kl mosterd
  • 1 el bladpeterselie, fijngehakt
Gehaktbroodje met Lekkere Wortelstoemp

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2 / 6

Fruit in olijfolie de sjalotjes met rozemarijn, lookpoeder en wat cayennepeper.

3 / 6

Neem een lepeltje gewone mosterd, een lepel graanmosterd en een lepel ketchup. Meng die door het gehakt met een eitje en wat paneermeel.

4 / 6

Kneed lekkere gehaktbroodjes en bak ze af in de voorverwarmde oven gedurende zo’n 30 minuten. Serveer ze met wat gegrilde bacon.

5 / 6

Maak een aardappelpuree. Stoof de worteltjes aan in de boter tot ze beetgaar zijn.

6 / 6

Meng die met wat boter en een lepeltje gewone mosterd onder de puree, samen met fijngesnipperde bladpeterselie.

Laat het smaken.

In de herfst en in de winter is het altijd scoren met een gezellig gehaktbroodje. Iedereen heeft zo wel zijn eigen recept, maar ik vind het persoonlijk heel leuk om eens kleine gehaktbroodjes te maken, in porties per persoon, met zo’n beetje andere kruiden dan normaal.

En de stoemp vind ik zelf het lekkerste als die nog heel grof is en als er nog lekker wat brokjes groenten en verse groene kruiden inzitten. Maar als je zelf ook een fijne variant hebt… Laat maar komen!!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Fruit in olijfolie de sjalotjes met rozemarijn, lookpoeder en wat cayennepeper.
  3. Neem een lepeltje gewone mosterd, een lepel graanmosterd en een lepel ketchup. Meng die door het gehakt met een eitje en wat paneermeel.
  4. Kneed lekkere gehaktbroodjes en bak ze af in de voorverwarmde oven gedurende zo’n 30 minuten. Serveer ze met wat gegrilde bacon.
  5. Maak een aardappelpuree. Stoof de worteltjes aan in de boter tot ze beetgaar zijn.
  6. Meng die met wat boter en een lepeltje gewone mosterd onder de puree, samen met fijngesnipperde bladpeterselie.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer