Gehaktbroodje met Lekkere Wortelstoemp
Recept

Gehaktbroodje met Lekkere Wortelstoemp

Dit heb je nodig 4 personen

Voor het gehaktbroodje
  • olijfolie
  • enkele sjalotjes, fijngesneden
  • ½ kl rozemarijn
  • een snufje lookpoeder
  • een mespuntje cayennepeper
  • 1 kl gewone mosterd
  • 1 kl graanmosterd
  • 1 el ketchup
  • 800 g gemengd gehakt (half rund, half varken)
  • 1 ei
  • paneermeel
  • enkele reepjes gegrilde bacon
 
Voor de puree
  • aardappelen
  • enkele wortelen, in julienne
  • een klont boter
  • 1 kl mosterd
  • 1 el bladpeterselie, fijngehakt
Gehaktbroodje met Lekkere Wortelstoemp

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2 / 6

Fruit in olijfolie de sjalotjes met rozemarijn, lookpoeder en wat cayennepeper.

3 / 6

Neem een lepeltje gewone mosterd, een lepel graanmosterd en een lepel ketchup. Meng die door het gehakt met een eitje en wat paneermeel.

4 / 6

Kneed lekkere gehaktbroodjes en bak ze af in de voorverwarmde oven gedurende zo’n 30 minuten. Serveer ze met wat gegrilde bacon.

5 / 6

Maak een aardappelpuree. Stoof de worteltjes aan in de boter tot ze beetgaar zijn.

6 / 6

Meng die met wat boter en een lepeltje gewone mosterd onder de puree, samen met fijngesnipperde bladpeterselie.

Laat het smaken.

In de herfst en in de winter is het altijd scoren met een gezellig gehaktbroodje. Iedereen heeft zo wel zijn eigen recept, maar ik vind het persoonlijk heel leuk om eens kleine gehaktbroodjes te maken, in porties per persoon, met zo’n beetje andere kruiden dan normaal.

En de stoemp vind ik zelf het lekkerste als die nog heel grof is en als er nog lekker wat brokjes groenten en verse groene kruiden inzitten. Maar als je zelf ook een fijne variant hebt… Laat maar komen!!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Fruit in olijfolie de sjalotjes met rozemarijn, lookpoeder en wat cayennepeper.
  3. Neem een lepeltje gewone mosterd, een lepel graanmosterd en een lepel ketchup. Meng die door het gehakt met een eitje en wat paneermeel.
  4. Kneed lekkere gehaktbroodjes en bak ze af in de voorverwarmde oven gedurende zo’n 30 minuten. Serveer ze met wat gegrilde bacon.
  5. Maak een aardappelpuree. Stoof de worteltjes aan in de boter tot ze beetgaar zijn.
  6. Meng die met wat boter en een lepeltje gewone mosterd onder de puree, samen met fijngesnipperde bladpeterselie.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer