Gehaktbroodje met Lekkere Wortelstoemp
Recept

Gehaktbroodje met Lekkere Wortelstoemp

Dit heb je nodig 4 personen

Voor het gehaktbroodje
  • olijfolie
  • enkele sjalotjes, fijngesneden
  • ½ kl rozemarijn
  • een snufje lookpoeder
  • een mespuntje cayennepeper
  • 1 kl gewone mosterd
  • 1 kl graanmosterd
  • 1 el ketchup
  • 800 g gemengd gehakt (half rund, half varken)
  • 1 ei
  • paneermeel
  • enkele reepjes gegrilde bacon
 
Voor de puree
  • aardappelen
  • enkele wortelen, in julienne
  • een klont boter
  • 1 kl mosterd
  • 1 el bladpeterselie, fijngehakt
Gehaktbroodje met Lekkere Wortelstoemp

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2 / 6

Fruit in olijfolie de sjalotjes met rozemarijn, lookpoeder en wat cayennepeper.

3 / 6

Neem een lepeltje gewone mosterd, een lepel graanmosterd en een lepel ketchup. Meng die door het gehakt met een eitje en wat paneermeel.

4 / 6

Kneed lekkere gehaktbroodjes en bak ze af in de voorverwarmde oven gedurende zo’n 30 minuten. Serveer ze met wat gegrilde bacon.

5 / 6

Maak een aardappelpuree. Stoof de worteltjes aan in de boter tot ze beetgaar zijn.

6 / 6

Meng die met wat boter en een lepeltje gewone mosterd onder de puree, samen met fijngesnipperde bladpeterselie.

Laat het smaken.

In de herfst en in de winter is het altijd scoren met een gezellig gehaktbroodje. Iedereen heeft zo wel zijn eigen recept, maar ik vind het persoonlijk heel leuk om eens kleine gehaktbroodjes te maken, in porties per persoon, met zo’n beetje andere kruiden dan normaal.

En de stoemp vind ik zelf het lekkerste als die nog heel grof is en als er nog lekker wat brokjes groenten en verse groene kruiden inzitten. Maar als je zelf ook een fijne variant hebt… Laat maar komen!!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Fruit in olijfolie de sjalotjes met rozemarijn, lookpoeder en wat cayennepeper.
  3. Neem een lepeltje gewone mosterd, een lepel graanmosterd en een lepel ketchup. Meng die door het gehakt met een eitje en wat paneermeel.
  4. Kneed lekkere gehaktbroodjes en bak ze af in de voorverwarmde oven gedurende zo’n 30 minuten. Serveer ze met wat gegrilde bacon.
  5. Maak een aardappelpuree. Stoof de worteltjes aan in de boter tot ze beetgaar zijn.
  6. Meng die met wat boter en een lepeltje gewone mosterd onder de puree, samen met fijngesnipperde bladpeterselie.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer