MAAK EENS DE PANNENKOEKEN VAN ROGER VAN DAMME

Eén van die mensen waarvoor ik oneindig veel respect heb is Roger van Damme. Sterrenchef op topniveau, beste Pastry Chef In The World, maar ook een hele warme mens. Zijn borden zijn stuk voor stuk kunstwerkjes voor het oog die vol verrassende maar altijd lekkere smaken zitten. In zijn restaurant “Het Gebaar” in Antwerpen eet je echt indrukwekkend lekker.

Het bijzondere is dat Roger eigenlijk als patissier is gestart. En patissiers, die moeten wel heel gedetailleerd te werk gaan, elk grammetje moet kloppen, elke bereiding moet perfect zitten of je taarten en desserts gaan hopeloos de mist in.

Voor z’n hele ingewikkelde bereidingen moet je echt eens langs gaan in Antwerpen, maar het recept van z’n zalige pannenkoeken, dat heeft hij me ooit willen geven voor m’n eerste boek “De Would-Be Chef” en ik mag het van hem hier nog eens met jullie delen. Sinds ik zijn recept volg maak ik thuis ook de beste pannenkoeken ter wereld.

Merci Roger, je bent een hele grote, vriend!

Bereiding

  1. Meng de eieren met de melk en het spuitwater. Klop goed tot een glad mengsel.
  2. Schraap met een mesje het vanillemerg uit de vanillestokjes en voeg dit toe.
  3. Voeg daarna de bloem, het zetmeel, het crèmepoeder, de suiker en de olie erbij. Roer tot het glad is en voeg als laatste de gesmolten boter toe.
  4. Verhit boter of olie in een pan en bak de pannenkoeken.