MAAK EENS DE PANNENKOEKEN VAN ROGER VAN DAMME
Recept

Maak eens de pannenkoeken van roger van damme

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 eieren
  • 600 ml melk
  • 80 ml spuitwater
  • 2 vanillestokjes
  • 210 g bloem
  • 15 g aardappelzetmeel
  • 20 g puddingpoeder of crèmepoeder
  • 75 g suiker
  • een beetje zonnebloemolie
  • 50 g boter, gesmolten
  • 20 g gezouten boter, om in te bakken
MAAK EENS DE PANNENKOEKEN VAN ROGER VAN DAMME

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Meng de eieren met de melk en het spuitwater. Klop goed tot een glad mengsel.

2 / 4

Schraap met een mesje het vanillemerg uit de vanillestokjes en voeg dit toe.

3 / 4

Voeg daarna de bloem, het zetmeel, het crèmepoeder, de suiker en de olie erbij. Roer tot het glad is en voeg als laatste de gesmolten boter toe.

4 / 4

Verhit boter of olie in een pan en bak de pannenkoeken.

Laat het smaken.

Eén van die mensen waarvoor ik oneindig veel respect heb is Roger van Damme. Sterrenchef op topniveau, beste Pastry Chef In The World, maar ook een hele warme mens. Zijn borden zijn stuk voor stuk kunstwerkjes voor het oog die vol verrassende maar altijd lekkere smaken zitten. In zijn restaurant “Het Gebaar” in Antwerpen eet je echt indrukwekkend lekker.

Het bijzondere is dat Roger eigenlijk als patissier is gestart. En patissiers, die moeten wel heel gedetailleerd te werk gaan, elk grammetje moet kloppen, elke bereiding moet perfect zitten of je taarten en desserts gaan hopeloos de mist in.

Voor z’n hele ingewikkelde bereidingen moet je echt eens langs gaan in Antwerpen, maar het recept van z’n zalige pannenkoeken, dat heeft hij me ooit willen geven voor m’n eerste boek “De Would-Be Chef” en ik mag het van hem hier nog eens met jullie delen. Sinds ik zijn recept volg maak ik thuis ook de beste pannenkoeken ter wereld.

Merci Roger, je bent een hele grote, vriend!

Bereiding

  1. Meng de eieren met de melk en het spuitwater. Klop goed tot een glad mengsel.
  2. Schraap met een mesje het vanillemerg uit de vanillestokjes en voeg dit toe.
  3. Voeg daarna de bloem, het zetmeel, het crèmepoeder, de suiker en de olie erbij. Roer tot het glad is en voeg als laatste de gesmolten boter toe.
  4. Verhit boter of olie in een pan en bak de pannenkoeken.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer