Mis de boekenbeurs niet, inderdaad, die gezellige boekendrukte in Antwerpen Expo. Want ook dit jaar zijn er weer veel toffe collega’s van me die een nieuw kookboek uithebben (Sandra Bekkari, Nathalie Meskens, Pascale Naessens) en ik ben van het principe: kookboeken kun je nooit genoeg in huis hebben. Niet omdat die beter zijn of handiger dan culinaire blogs. Ze zijn gewoon een mooie aanvulling. Het is zo gezellig om in je keuken een heel rijtje kookboekruggen tegen elkaar aan te zien staan leunen. Je kunt er recepten uithalen, maar vooral ook inspiratie. En ik vind het nog steeds fijn om papier in handen te hebben; noem me gerust ouderwets.
Dit jaar heb ik zelf geen boek uit. Maar m’n twee vorige kookboeken zijn nog steeds beschikbaar. Je kunt ze ongetwijfeld vinden op de stand van Borgerhoff en Lamberigts, maar ook hier op mijn site zijn ze nog steeds te koop. Als je ze hier bestelt dat zet ik er persoonlijk een opdracht en handtekening in, en dan stuur ik het boek zelf op. Zodat je m’n receptjes niet enkel op deze blog vinden kan, maar ook mooi verzameld in een prachtig boek voor in je ongetwijfeld grote kookboekenkast. Of als cadeautje voor een Would Be Chef in de familie of de vriendenkring.
Bestellen kun je hier in de online shop op de blog
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer