Mis de boekenbeurs niet, inderdaad, die gezellige boekendrukte in Antwerpen Expo. Want ook dit jaar zijn er weer veel toffe collega’s van me die een nieuw kookboek uithebben (Sandra Bekkari, Nathalie Meskens, Pascale Naessens) en ik ben van het principe: kookboeken kun je nooit genoeg in huis hebben. Niet omdat die beter zijn of handiger dan culinaire blogs. Ze zijn gewoon een mooie aanvulling. Het is zo gezellig om in je keuken een heel rijtje kookboekruggen tegen elkaar aan te zien staan leunen. Je kunt er recepten uithalen, maar vooral ook inspiratie. En ik vind het nog steeds fijn om papier in handen te hebben; noem me gerust ouderwets.
Dit jaar heb ik zelf geen boek uit. Maar m’n twee vorige kookboeken zijn nog steeds beschikbaar. Je kunt ze ongetwijfeld vinden op de stand van Borgerhoff en Lamberigts, maar ook hier op mijn site zijn ze nog steeds te koop. Als je ze hier bestelt dat zet ik er persoonlijk een opdracht en handtekening in, en dan stuur ik het boek zelf op. Zodat je m’n receptjes niet enkel op deze blog vinden kan, maar ook mooi verzameld in een prachtig boek voor in je ongetwijfeld grote kookboekenkast. Of als cadeautje voor een Would Be Chef in de familie of de vriendenkring.
Bestellen kun je hier in de online shop op de blog
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer