Overleden Modegoeroe Karl Lagerfeld was ook een dieetgoeroe
Nieuws

Overleden Modegoeroe Karl Lagerfeld was ook een dieetgoeroe

De modewereld is in rouw. Vanmiddag raakte immers bekend dat modeontwerper Karl Lagerfeld, de creatieve directeur (sinds 1983) van modehuis Chanel vandaag is overleden. De 85-jarige Lagerfeld die geboren was in Duitsland stond dus meer dan dertig jaar aan het hoofd van het modehuis, redde het ook van de ondergang, en gaf het een eigentijdse touch, ook al bleef Lagerfeld trouw aan het oorspronkelijke karakter van Chanel.

Karl Lagerfeld was zelf ook een iconisch figuur. Met z’n bijna witte paardenstaart, z’n zwarte pakken, hooggesloten hemden en typische zwarte zonnebril, was hij echt de meest opvallende verschijning in de Parijs modewereld.

Maar wat weinigen vandaag nog weten is dat Lagerfeld niet enkel een modegoeroe en stijlicoon was, maar ook een soort van dieetgoeroe. Hij werd in de wereld van het succesvol afvallen namelijk bekend met het 3D-dieet, dat hij samen met zijn persoonlijke begeleider Jean-Claude Houdret bedacht. Met deze methode is hij in een goed jaar zo’n 47 kilo afgevallen. Het 3D-dieet gaat over deze 3 D’s: Designer, Doctor en Dieet.

Lagerfeld was zelf namelijk ontzettend gefrustreerd omdat hij veel te zwaar was geworden, en hij wou per se weer in de kleren passen die hij zelf ontwierp (voor vaak erg magere jonge modellen).

Kort samen gevat kwam het dieet er op neer dat je minder calorieën moest opnemen en toch voldoende proteïnen, om geen spieren te verliezen. Dokter Houdret ontwikkelde ook nog een voedingssupplementen die je extra moest nemen om een vitaminetekort te vermijden. Karl at vooral veel groene groenten zoals sperziebonen en spinazie, en verder kip en witte vis. Eigenlijk is dit dieet redelijk lang vol te houden, en je verliest ook snel vet op “cruciale plekken” van je lichaam (heupen en billen), maar het risico op vitaminetekorten is wel bestaande.

Lagerfeld zelf viel in elk geval succesvol af en kon z’n gewicht de jaren nadien ook goed volhouden. Zijn boek is hier nog altijd te koop. Zelf is de mode- en dieetgoeroe dus 85 mogen worden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer