De modewereld is in rouw. Vanmiddag raakte immers bekend dat modeontwerper Karl Lagerfeld, de creatieve directeur (sinds 1983) van modehuis Chanel vandaag is overleden. De 85-jarige Lagerfeld die geboren was in Duitsland stond dus meer dan dertig jaar aan het hoofd van het modehuis, redde het ook van de ondergang, en gaf het een eigentijdse touch, ook al bleef Lagerfeld trouw aan het oorspronkelijke karakter van Chanel.
Karl Lagerfeld was zelf ook een iconisch figuur. Met z’n bijna witte paardenstaart, z’n zwarte pakken, hooggesloten hemden en typische zwarte zonnebril, was hij echt de meest opvallende verschijning in de Parijs modewereld.
Maar wat weinigen vandaag nog weten is dat Lagerfeld niet enkel een modegoeroe en stijlicoon was, maar ook een soort van dieetgoeroe. Hij werd in de wereld van het succesvol afvallen namelijk bekend met het 3D-dieet, dat hij samen met zijn persoonlijke begeleider Jean-Claude Houdret bedacht. Met deze methode is hij in een goed jaar zo’n 47 kilo afgevallen. Het 3D-dieet gaat over deze 3 D’s: Designer, Doctor en Dieet.
Lagerfeld was zelf namelijk ontzettend gefrustreerd omdat hij veel te zwaar was geworden, en hij wou per se weer in de kleren passen die hij zelf ontwierp (voor vaak erg magere jonge modellen).
Kort samen gevat kwam het dieet er op neer dat je minder calorieën moest opnemen en toch voldoende proteïnen, om geen spieren te verliezen. Dokter Houdret ontwikkelde ook nog een voedingssupplementen die je extra moest nemen om een vitaminetekort te vermijden. Karl at vooral veel groene groenten zoals sperziebonen en spinazie, en verder kip en witte vis. Eigenlijk is dit dieet redelijk lang vol te houden, en je verliest ook snel vet op “cruciale plekken” van je lichaam (heupen en billen), maar het risico op vitaminetekorten is wel bestaande.
Lagerfeld zelf viel in elk geval succesvol af en kon z’n gewicht de jaren nadien ook goed volhouden. Zijn boek is hier nog altijd te koop. Zelf is de mode- en dieetgoeroe dus 85 mogen worden.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer