De modewereld is in rouw. Vanmiddag raakte immers bekend dat modeontwerper Karl Lagerfeld, de creatieve directeur (sinds 1983) van modehuis Chanel vandaag is overleden. De 85-jarige Lagerfeld die geboren was in Duitsland stond dus meer dan dertig jaar aan het hoofd van het modehuis, redde het ook van de ondergang, en gaf het een eigentijdse touch, ook al bleef Lagerfeld trouw aan het oorspronkelijke karakter van Chanel.
Karl Lagerfeld was zelf ook een iconisch figuur. Met z’n bijna witte paardenstaart, z’n zwarte pakken, hooggesloten hemden en typische zwarte zonnebril, was hij echt de meest opvallende verschijning in de Parijs modewereld.
Maar wat weinigen vandaag nog weten is dat Lagerfeld niet enkel een modegoeroe en stijlicoon was, maar ook een soort van dieetgoeroe. Hij werd in de wereld van het succesvol afvallen namelijk bekend met het 3D-dieet, dat hij samen met zijn persoonlijke begeleider Jean-Claude Houdret bedacht. Met deze methode is hij in een goed jaar zo’n 47 kilo afgevallen. Het 3D-dieet gaat over deze 3 D’s: Designer, Doctor en Dieet.
Lagerfeld was zelf namelijk ontzettend gefrustreerd omdat hij veel te zwaar was geworden, en hij wou per se weer in de kleren passen die hij zelf ontwierp (voor vaak erg magere jonge modellen).
Kort samen gevat kwam het dieet er op neer dat je minder calorieën moest opnemen en toch voldoende proteïnen, om geen spieren te verliezen. Dokter Houdret ontwikkelde ook nog een voedingssupplementen die je extra moest nemen om een vitaminetekort te vermijden. Karl at vooral veel groene groenten zoals sperziebonen en spinazie, en verder kip en witte vis. Eigenlijk is dit dieet redelijk lang vol te houden, en je verliest ook snel vet op “cruciale plekken” van je lichaam (heupen en billen), maar het risico op vitaminetekorten is wel bestaande.
Lagerfeld zelf viel in elk geval succesvol af en kon z’n gewicht de jaren nadien ook goed volhouden. Zijn boek is hier nog altijd te koop. Zelf is de mode- en dieetgoeroe dus 85 mogen worden.
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer