Moet je wel of niet proberen te eten bij buikgriep?

Ik lig al een hele dag te niksen. Ik heb weinig energie. Sinds ik gisterenavond plots erg mottig ben geworden heb ik weinig zin in eten. Ik drink veel water, dat schijnt belangrijk te zijn om niet uit te drogen. Nu, gelukkig is dat geen probleem. Ik ben een waterdrinker. Dus dat gaat goed. Nu heb ik totaal geen honger, maar ik vroeg me wel af wat ik het beste weer kan gaan eten wanneer ik straks of morgen beter ben.

Weer rustig beginnen eten blijkt echt belangrijk te zijn, om weer te kunnen herstellen, en de spijsvertering weer op de rails te krijgen. Soep is ideaal, het bevat veel vocht en ook de nodige voedingsmiddelen. Maar vezelrijke producten zoals volkorenbrood of rijst, peulvruchten en fruit zijn uit de boze want die stimuleren de darmtransit en dat is geen slim idee wanneer je maag het al zo lastig heeft.

Geraffineerde zetmeelproducten (witte rijst of wit brood) zijn dan wel weer goed, want die hebben een constiperend effect. Gekookte groenten zouden ook een goed idee zijn, dus wortelpuree en appelmoes zijn ideaal. Net als mager vlees (kalkoen, kip, kalfsvlees…). Zuivelproducten moet je eerder voorzichtig mee zijn, maar yoghurt is wel OK, vooral dan om de darmflora te herstellen.

Hoe dan ook, ik heb er nog geen zin in. En vanavond ging ik eigenlijk eerst naar een concert gaan, ik zou de vijfde symfonie van Tsjajkovski gaan beluisteren. En nadien zou ik nog wat tapas gaan eten in Tickets, één van de beste restaurants van Barcelona, en de wereld. Maar dat ga ik moeten cancelen vrees ik. Beetje stom weekend is het aan het worden. Maar alles komt wel weer goed. Het is niet fijn, maar het is ook maar een buikgriepje.