Moet je wel of niet proberen te eten bij buikgriep?
Nieuws

Moet je wel of niet proberen te eten bij buikgriep?

Ik lig al een hele dag te niksen. Ik heb weinig energie. Sinds ik gisterenavond plots erg mottig ben geworden heb ik weinig zin in eten. Ik drink veel water, dat schijnt belangrijk te zijn om niet uit te drogen. Nu, gelukkig is dat geen probleem. Ik ben een waterdrinker. Dus dat gaat goed. Nu heb ik totaal geen honger, maar ik vroeg me wel af wat ik het beste weer kan gaan eten wanneer ik straks of morgen beter ben.

Weer rustig beginnen eten blijkt echt belangrijk te zijn, om weer te kunnen herstellen, en de spijsvertering weer op de rails te krijgen. Soep is ideaal, het bevat veel vocht en ook de nodige voedingsmiddelen. Maar vezelrijke producten zoals volkorenbrood of rijst, peulvruchten en fruit zijn uit de boze want die stimuleren de darmtransit en dat is geen slim idee wanneer je maag het al zo lastig heeft.

Geraffineerde zetmeelproducten (witte rijst of wit brood) zijn dan wel weer goed, want die hebben een constiperend effect. Gekookte groenten zouden ook een goed idee zijn, dus wortelpuree en appelmoes zijn ideaal. Net als mager vlees (kalkoen, kip, kalfsvlees…). Zuivelproducten moet je eerder voorzichtig mee zijn, maar yoghurt is wel OK, vooral dan om de darmflora te herstellen.

Hoe dan ook, ik heb er nog geen zin in. En vanavond ging ik eigenlijk eerst naar een concert gaan, ik zou de vijfde symfonie van Tsjajkovski gaan beluisteren. En nadien zou ik nog wat tapas gaan eten in Tickets, één van de beste restaurants van Barcelona, en de wereld. Maar dat ga ik moeten cancelen vrees ik. Beetje stom weekend is het aan het worden. Maar alles komt wel weer goed. Het is niet fijn, maar het is ook maar een buikgriepje.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer