Ik lig al een hele dag te niksen. Ik heb weinig energie. Sinds ik gisterenavond plots erg mottig ben geworden heb ik weinig zin in eten. Ik drink veel water, dat schijnt belangrijk te zijn om niet uit te drogen. Nu, gelukkig is dat geen probleem. Ik ben een waterdrinker. Dus dat gaat goed. Nu heb ik totaal geen honger, maar ik vroeg me wel af wat ik het beste weer kan gaan eten wanneer ik straks of morgen beter ben.
Weer rustig beginnen eten blijkt echt belangrijk te zijn, om weer te kunnen herstellen, en de spijsvertering weer op de rails te krijgen. Soep is ideaal, het bevat veel vocht en ook de nodige voedingsmiddelen. Maar vezelrijke producten zoals volkorenbrood of rijst, peulvruchten en fruit zijn uit de boze want die stimuleren de darmtransit en dat is geen slim idee wanneer je maag het al zo lastig heeft.
Geraffineerde zetmeelproducten (witte rijst of wit brood) zijn dan wel weer goed, want die hebben een constiperend effect. Gekookte groenten zouden ook een goed idee zijn, dus wortelpuree en appelmoes zijn ideaal. Net als mager vlees (kalkoen, kip, kalfsvlees…). Zuivelproducten moet je eerder voorzichtig mee zijn, maar yoghurt is wel OK, vooral dan om de darmflora te herstellen.
Hoe dan ook, ik heb er nog geen zin in. En vanavond ging ik eigenlijk eerst naar een concert gaan, ik zou de vijfde symfonie van Tsjajkovski gaan beluisteren. En nadien zou ik nog wat tapas gaan eten in Tickets, één van de beste restaurants van Barcelona, en de wereld. Maar dat ga ik moeten cancelen vrees ik. Beetje stom weekend is het aan het worden. Maar alles komt wel weer goed. Het is niet fijn, maar het is ook maar een buikgriepje.
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer