Moet je wel of niet proberen te eten bij buikgriep?
Nieuws

Moet je wel of niet proberen te eten bij buikgriep?

Ik lig al een hele dag te niksen. Ik heb weinig energie. Sinds ik gisterenavond plots erg mottig ben geworden heb ik weinig zin in eten. Ik drink veel water, dat schijnt belangrijk te zijn om niet uit te drogen. Nu, gelukkig is dat geen probleem. Ik ben een waterdrinker. Dus dat gaat goed. Nu heb ik totaal geen honger, maar ik vroeg me wel af wat ik het beste weer kan gaan eten wanneer ik straks of morgen beter ben.

Weer rustig beginnen eten blijkt echt belangrijk te zijn, om weer te kunnen herstellen, en de spijsvertering weer op de rails te krijgen. Soep is ideaal, het bevat veel vocht en ook de nodige voedingsmiddelen. Maar vezelrijke producten zoals volkorenbrood of rijst, peulvruchten en fruit zijn uit de boze want die stimuleren de darmtransit en dat is geen slim idee wanneer je maag het al zo lastig heeft.

Geraffineerde zetmeelproducten (witte rijst of wit brood) zijn dan wel weer goed, want die hebben een constiperend effect. Gekookte groenten zouden ook een goed idee zijn, dus wortelpuree en appelmoes zijn ideaal. Net als mager vlees (kalkoen, kip, kalfsvlees…). Zuivelproducten moet je eerder voorzichtig mee zijn, maar yoghurt is wel OK, vooral dan om de darmflora te herstellen.

Hoe dan ook, ik heb er nog geen zin in. En vanavond ging ik eigenlijk eerst naar een concert gaan, ik zou de vijfde symfonie van Tsjajkovski gaan beluisteren. En nadien zou ik nog wat tapas gaan eten in Tickets, één van de beste restaurants van Barcelona, en de wereld. Maar dat ga ik moeten cancelen vrees ik. Beetje stom weekend is het aan het worden. Maar alles komt wel weer goed. Het is niet fijn, maar het is ook maar een buikgriepje.

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer