DE BESTE MUZIEK BIJ JOUW DINER: MIJN LIJST!

Wat is de perfecte muziek bij dinertjes? Ken je dat gevoel? Je hebt aan alles gedacht. Uitgebreid gekookt. De juiste flesjes uit de kelder gehaald. De tafel is gedekt met het mooiste zilveren bestek. Er staan bloemen en kaarsjes op tafel. Het huis is netjes. Alleen blijft daar vaak de stress over welke muziek je zou opzetten. Niet altijd makkelijk.

Ik ben natuurlijk nog meer DJ dan kok, dus ik weet hoe belangrijk muziek is. Opstaan doe je met de juiste mix tussen rustige songs om relax wakker te worden en opgewektere plaatjes om energie te krijgen om de nieuwe dag aan te kunnen. Wanneer je gaat stappen wil je feestmuziek horen. En ook etentjes vragen om de perfecte soundtrack. Dus besteed ik daar sowieso veel aandacht aan. Het is een beetje mijn dada natuurlijk.

Misschien heb ik dan wel een tip voor je. Vanavond start namelijk mijn nieuwe radioprogramma op Joe. Tussen negen uur en middernacht ga ik voortaan op zondag “Sweet, Soft & Lazy” maken. Een radioprogramma dat de perfecte soundtrack voor de zondagavond wil zijn. Je weet wel: een glas wijn drinken in de luie zetel, of een whisky of een lekker kopje thee. Een boek lezen, de kaarsjes aan, de haard misschien zelfs. Daar hoort “Sweet, Soft & Lazy” muziek bij!

Laat dat nu ook de muziek zijn waarvan ik persoonlijk vind dat die ook perfect bij dinertjes past. Michael Bublé met You’ve Got A Friend In Me, Double met The Captain Of Her Heart, The Pointer Sisters met Slow Hand, George Benson met Give Me The Night, James Blake met Limit To Your Love, Dionne Warwick met Walk On By en Usher met You Make Me Wanna zijn maar enkele van de liedjes die ik ga draaien.

Doe jezelf (en uiteraard ook mij) een lol: probeer vanavond eens een stukje te luisteren, en ik denk dat ik je wel overtuigd zal hebben. En tegenwoordig kun je natuurlijk het volledige programma met je digibox opnemen om later opnieuw te beluisteren. Of voor de mensen zonder geduld: hieronder staat de spotify-lijst van het programma van deze avond. Kun je al nu eens een stukje beluisteren. Of de lijst inderdaad gebruiken voor je volgende dinertje. Want de juiste muziek bij je etentje is zeer belangrijk. Geniet er van, met volle teugen!