Het is een plezierige traditie , waar jullie altijd heel fijn op reageren, en ook in dit nieuwe jaar ga ik er graag mee verder. Elke maandag deel ik hier een weekmenu met jullie. Het is mijn kleine manier om jullie een beetje te inspireren en om het koken wat makkelijker te maken. Want gezond en gevarieerd eten moeten we echt blijven doen natuurlijk. En ik verzeker je: deze gerechten zijn lekker en plezant. Er zit menu in mijn nieuwe weekmenu
Soms kun je met enkele kleine hulpmiddeltjes heerlijke gerechten maken. In de supermarkt kun je zeer lekkere kant-en-klare Thaise curry kopen, en eerlijk gezegd: daar is niks verkeerd mee. Ik durf zo’n saus weleens te gebruiken om dit snelle gerecht te maken. En waarom niet?
Soms zijn de dagen zo druk dat het gewoon eens fijn is om het mezelf makkelijk te maken … Lees meer
Recept
Hete Thaise curry met kip, garnalen, maïs, boontjes en koriander
Een Would Be Chef zoekt z’n inspiratie overal. Soms in kookboeken. Soms op sites van andere bloggers. Soms doe je een ideetje op wanneer je gaat eten bij vrienden of familie. Maar eerlijk is eerlijk: heel vaak haal ik mijn inspiratie ook uit restaurantbezoekjes. En dat kunnen bezoekjes aan sterrenrestaurants zijn, maar ook aan plezante eenvoudige brasserietjes … Lees meer
Recept
Lauwe zoetzure salade van prei en mosseltjes, bieslook en opgelegde zilveruitjes
Een goede slager in de buurt hebben is altijd een godsgeschenk. Hou die dan ook in ere. Bouw er een goede persoonlijke band mee op. Ik zeg niet dat je hem elke week een ruiker bloemen mee moet brengen, hem op Tinder toe moet voegen, of uit moet nodigen op een romantisch weekendje in Venetië, maar praat er veel mee, vraag hem naar wat er lekker is, en leg hem uit waarom je soms eens speciallekes nodig hebt … Lees meer
Recept
Hamburgertjes met kippengehakt, cheddar en mango
Ik vind tarwe eigenlijk wel een tof ingrediënt. Behoorlijk gezond, en eens een plezierige variant op rijst. In combinatie met verse tomaatjes in de oven en zongedroogde tomaatjes, en met wat lekkere gerookte zalmforel en frisse kruiden echt een schot in de roos.
Ik heb er wat fancy blaadjes bij gedaan (omdat ik die gewoon nog in de koelkast had staan) maar met wat takjes bieslook en wat druppels olijfolie kun je hier even makkelijk een mooi warm gerecht van maken … Lees meer
Recept
Tarwe met tomaatjes en gerookte zalmforel
Pasta is altijd lekker, het is wellicht het ultieme comfortfood. En met deze gouden tip ga je voortaan op een zalige manier variëren wanneer je pasta maakt. De tip is trouwens van de bekende foodie Danny Meyer. Hij is eigenaar van een boel restaurants in New York, onder andere “The Modern”, in het MOMA, het Museum Of Modern Arts (echt een aanrader, dat museum en het restaurant) … Lees meerRecept
De beste spaghetti ooit
De herfstvakantie zit er alweer op. We vliegen weer stevig de werkweek in. Maar dat doe ik uiteraard niet zonder een lekker weekmenu met je te delen. Heerlijk veel inspiratie om eens anders te koken … Lees meer
Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer
Het is een mooie traditie sinds een paar jaar. Op maandag schotel ik je met veel plezier enkele lekkere schotels voor die je deze week kunt maken. In de aanloop naar Halloween zit er sowieso een lekker pompoengerecht bij, en voor de trest voel je de herfst ook weer in mijn gerechten … Lees meer
Beste vrienden van Would Be Chef, het is zover, het is oktober. Nog drie maanden en 2025 zit erop. Dan hebben we zelfs de kerstdagen alweer achter de rug … Lees meer
Wow, 1 september is er alweer! Je denkt bij het begin van de zomer dat hij eindeloos zal duren, maar voor je het weet is de vakantie voorbij. De kinderen trekken weer naar school — misschien met veel goesting, misschien met wat tegenzin en een boekentas die zwaarder lijkt dan ooit … Lees meer
Wat is het toch heerlijk om de zomer echt te voelen binnenkomen. Terwijl we aftellen naar de grote vakantie en een welverdiende pauze op de radio, schakelen we ook in de keuken over op de zomerse toer … Lees meer
Deze week wordt een bijzondere, door Pinksteren krijgen we een korte werkweek. Vanaf woensdag krijgen we volop zon en hoge temperaturen, een echt voorproefje van de zomer … Lees meer
Het is best wel een bijzondere week. De eerste van juni is imemrs aangebroken, de examens staan weer voor de deur (voor wie kinderen heeft of er zelf middenin zit: succes … Lees meer