DE BESTE SPAGHETTI OOIT

Pasta is altijd lekker, het is wellicht het ultieme comfortfood. En met deze gouden tip ga je voortaan op een zalige manier variëren wanneer je pasta maakt. De tip is trouwens van de bekende foodie Danny Meyer. Hij is eigenaar van een boel restaurants in New York, onder andere “The Modern”, in het MOMA, het Museum Of Modern Arts (echt een aanrader, dat museum en het restaurant). Meyer verklapte deze culinaire tip: “de lekkerste manier om goede pastasaus te maken is om het vlees van de beste verse worsten van de streek als basis te gebruiken.

Of je nu in Italië of Spanje bent, in Scandinavië, Noord-Afrika of Azië, overal maken ze verse worsten, telkens met andere namen, andere vleessoorten aan de basis, en vooral hele andere kruiding. Het enige wat je aan dat vlees nog toevoegen moet is wat gestoofde ui en verse tomaten of tomaatjes uit blik. Daarbij wat verse kruiden en gemalen kaas en je hebt een heerlijk pastagerecht.

Overal smaakt je saus daardoor helemaal anders. En ook altijd verrassend lekker. Een uitstekende tip om zelf eens uit te proberen op vakantie. Of thuis, om je op reis te voelen.

Bereiding

  1. Gebruik de beste worsten die je slager in huis heeft. Italiaanse met venkelzaad zijn heerlijk. Of kruidige worstjes van bij de Marokkaanse of Turkse slager. Knijp het vlees uit het vel van de worstjes, en kies zelf of je grotere stukjes worst wil proeven of eerder een fijne vleessaus wil maken. Bak het vlees een paar minuten aan in de olijfolie.
  2. Snipper je ui en het teentje look en voeg die na enkele minuten toe aan het vlees
  3. Voeg wanneer de uitjes glazig zijn geworden de tomaten uit blik en de ketchup toe. Ook de oregano, peper en zout en naar smaak enkele druppeltjes tabasco (of een vers gesneden pepertje.) Indien de saus te droog wordt, kan je aanlengen met wat water, rode wijn of het kookvocht van de pasta
  4. Kook intussen de pasta beetgaar (kijk naar de kooktijden op de verpakking, maar proef zelf geregeld tussendoor, niks zo erg als te slappe pasta)

Dresseren

Dresseer de pasta met de saus, wat Parmezaanse kaas en verse kruiden. Basilicum is lekker. Peterselie kan ook. En bij Aziatische worstjes kun je ook voor koriander gaan.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS MERLOT CABERNET SAUVIGNON

Ik ben een groot liefhebber van rode krachtpatsers die toch een vleug verfijning hebben en zalig dansen in het glas. Dit is een wijn zoals ik die graag drink. Dankzij de volrijpe merlot- en cabernetdruiven is deze prestigewijn rijk aan zwarte kersen en wordt hij gekenmerkt door zijn satijnzachte structuur.

Bestel hier mijn Merlot Cabernet Sauvignon