Recept

De beste spaghetti ooit

Dit heb je nodig 4 personen

  • 400 gr pasta naar keuze
  • 400 gr verse worst (liefst speciale)
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje look
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 el ketchup
  • 1 el oregano
  • tabasco
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • Een handvol verse kruiden (Basilicum, peterselie of koriander)

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Gebruik de beste worsten die je slager in huis heeft. Italiaanse met venkelzaad zijn heerlijk. Of kruidige worstjes van bij de Marokkaanse of Turkse slager. Knijp het vlees uit het vel van de worstjes, en kies zelf of je grotere stukjes worst wil proeven of eerder een fijne vleessaus wil maken. Bak het vlees een paar minuten aan in de olijfolie.

2 / 4

Snipper je ui en het teentje look en voeg die na enkele minuten toe aan het vlees

3 / 4

Voeg wanneer de uitjes glazig zijn geworden de tomaten uit blik en de ketchup toe. Ook de oregano, peper en zout en naar smaak enkele druppeltjes tabasco (of een vers gesneden pepertje.) Indien de saus te droog wordt, kan je aanlengen met wat water, rode wijn of het kookvocht van de pasta

4 / 4

Kook intussen de pasta beetgaar (kijk naar de kooktijden op de verpakking, maar proef zelf geregeld tussendoor, niks zo erg als te slappe pasta)

Laat het smaken.

Pasta is altijd lekker, het is wellicht het ultieme comfortfood. En met deze gouden tip ga je voortaan op een zalige manier variëren wanneer je pasta maakt. De tip is trouwens van de bekende foodie Danny Meyer. Hij is eigenaar van een boel restaurants in New York, onder andere “The Modern”, in het MOMA, het Museum Of Modern Arts (echt een aanrader, dat museum en het restaurant). Meyer verklapte deze culinaire tip: “de lekkerste manier om goede pastasaus te maken is om het vlees van de beste verse worsten van de streek als basis te gebruiken.

Of je nu in Italië of Spanje bent, in Scandinavië, Noord-Afrika of Azië, overal maken ze verse worsten, telkens met andere namen, andere vleessoorten aan de basis, en vooral hele andere kruiding. Het enige wat je aan dat vlees nog toevoegen moet is wat gestoofde ui en verse tomaten of tomaatjes uit blik. Daarbij wat verse kruiden en gemalen kaas en je hebt een heerlijk pastagerecht.

Overal smaakt je saus daardoor helemaal anders. En ook altijd verrassend lekker. Een uitstekende tip om zelf eens uit te proberen op vakantie. Of thuis, om je op reis te voelen.

Bereiding

  1. Gebruik de beste worsten die je slager in huis heeft. Italiaanse met venkelzaad zijn heerlijk. Of kruidige worstjes van bij de Marokkaanse of Turkse slager. Knijp het vlees uit het vel van de worstjes, en kies zelf of je grotere stukjes worst wil proeven of eerder een fijne vleessaus wil maken. Bak het vlees een paar minuten aan in de olijfolie.
  2. Snipper je ui en het teentje look en voeg die na enkele minuten toe aan het vlees
  3. Voeg wanneer de uitjes glazig zijn geworden de tomaten uit blik en de ketchup toe. Ook de oregano, peper en zout en naar smaak enkele druppeltjes tabasco (of een vers gesneden pepertje.) Indien de saus te droog wordt, kan je aanlengen met wat water, rode wijn of het kookvocht van de pasta
  4. Kook intussen de pasta beetgaar (kijk naar de kooktijden op de verpakking, maar proef zelf geregeld tussendoor, niks zo erg als te slappe pasta)

Dresseren

Dresseer de pasta met de saus, wat Parmezaanse kaas en verse kruiden. Basilicum is lekker. Peterselie kan ook. En bij Aziatische worstjes kun je ook voor koriander gaan.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS MERLOT CABERNET SAUVIGNON

Ik ben een groot liefhebber van rode krachtpatsers die toch een vleug verfijning hebben en zalig dansen in het glas. Dit is een wijn zoals ik die graag drink. Dankzij de volrijpe merlot- en cabernetdruiven is deze prestigewijn rijk aan zwarte kersen en wordt hij gekenmerkt door zijn satijnzachte structuur.

Bestel hier mijn Merlot Cabernet Sauvignon

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer