Recept

De beste spaghetti ooit

Dit heb je nodig 4 personen

  • 400 gr pasta naar keuze
  • 400 gr verse worst (liefst speciale)
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje look
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 el ketchup
  • 1 el oregano
  • tabasco
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • Een handvol verse kruiden (Basilicum, peterselie of koriander)

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Gebruik de beste worsten die je slager in huis heeft. Italiaanse met venkelzaad zijn heerlijk. Of kruidige worstjes van bij de Marokkaanse of Turkse slager. Knijp het vlees uit het vel van de worstjes, en kies zelf of je grotere stukjes worst wil proeven of eerder een fijne vleessaus wil maken. Bak het vlees een paar minuten aan in de olijfolie.

2 / 4

Snipper je ui en het teentje look en voeg die na enkele minuten toe aan het vlees

3 / 4

Voeg wanneer de uitjes glazig zijn geworden de tomaten uit blik en de ketchup toe. Ook de oregano, peper en zout en naar smaak enkele druppeltjes tabasco (of een vers gesneden pepertje.) Indien de saus te droog wordt, kan je aanlengen met wat water, rode wijn of het kookvocht van de pasta

4 / 4

Kook intussen de pasta beetgaar (kijk naar de kooktijden op de verpakking, maar proef zelf geregeld tussendoor, niks zo erg als te slappe pasta)

Laat het smaken.

Pasta is altijd lekker, het is wellicht het ultieme comfortfood. En met deze gouden tip ga je voortaan op een zalige manier variëren wanneer je pasta maakt. De tip is trouwens van de bekende foodie Danny Meyer. Hij is eigenaar van een boel restaurants in New York, onder andere “The Modern”, in het MOMA, het Museum Of Modern Arts (echt een aanrader, dat museum en het restaurant). Meyer verklapte deze culinaire tip: “de lekkerste manier om goede pastasaus te maken is om het vlees van de beste verse worsten van de streek als basis te gebruiken.

Of je nu in Italië of Spanje bent, in Scandinavië, Noord-Afrika of Azië, overal maken ze verse worsten, telkens met andere namen, andere vleessoorten aan de basis, en vooral hele andere kruiding. Het enige wat je aan dat vlees nog toevoegen moet is wat gestoofde ui en verse tomaten of tomaatjes uit blik. Daarbij wat verse kruiden en gemalen kaas en je hebt een heerlijk pastagerecht.

Overal smaakt je saus daardoor helemaal anders. En ook altijd verrassend lekker. Een uitstekende tip om zelf eens uit te proberen op vakantie. Of thuis, om je op reis te voelen.

Bereiding

  1. Gebruik de beste worsten die je slager in huis heeft. Italiaanse met venkelzaad zijn heerlijk. Of kruidige worstjes van bij de Marokkaanse of Turkse slager. Knijp het vlees uit het vel van de worstjes, en kies zelf of je grotere stukjes worst wil proeven of eerder een fijne vleessaus wil maken. Bak het vlees een paar minuten aan in de olijfolie.
  2. Snipper je ui en het teentje look en voeg die na enkele minuten toe aan het vlees
  3. Voeg wanneer de uitjes glazig zijn geworden de tomaten uit blik en de ketchup toe. Ook de oregano, peper en zout en naar smaak enkele druppeltjes tabasco (of een vers gesneden pepertje.) Indien de saus te droog wordt, kan je aanlengen met wat water, rode wijn of het kookvocht van de pasta
  4. Kook intussen de pasta beetgaar (kijk naar de kooktijden op de verpakking, maar proef zelf geregeld tussendoor, niks zo erg als te slappe pasta)

Dresseren

Dresseer de pasta met de saus, wat Parmezaanse kaas en verse kruiden. Basilicum is lekker. Peterselie kan ook. En bij Aziatische worstjes kun je ook voor koriander gaan.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS MERLOT CABERNET SAUVIGNON

Ik ben een groot liefhebber van rode krachtpatsers die toch een vleug verfijning hebben en zalig dansen in het glas. Dit is een wijn zoals ik die graag drink. Dankzij de volrijpe merlot- en cabernetdruiven is deze prestigewijn rijk aan zwarte kersen en wordt hij gekenmerkt door zijn satijnzachte structuur.

Bestel hier mijn Merlot Cabernet Sauvignon

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer