Na 15 jaar ga ik binnenkort verhuizen. Zot spannend!
Nieuws

Na 15 jaar ga ik binnenkort verhuizen. Zot spannend!

Ik heb echt behoorlijk zotte weken achter de rug. Drukke ook. De Top2000 op Joe. Er waren de opnames voor ons nieuwe Tv-programma op njam! waarin ik simpele gerechten ga maken die Roger van Damme naar een heel ander niveau gaat tillen! Ik zit ook in de drukste DJ-weekenden van het jaar met elk weekend 3 tot 5 sets. Ik ben eindelijk begonnen aan een nieuw boek dat er volgend jaar wellicht al aankomt. En deze week mag ik de samenwerking van Would Be Chef met een supertof merk bekend maken. Heel veel leuke dingen om te doen. En intussen ben ik weer kilootjes aan het verliezen door veel te wandelen en gezond te eten. Ik hou van m’n leven. Heerlijk druk.

En alsof dat nog niet voldoende is, is ons persoonlijke leven ook weer eens in een serieuze stroomversnelling terecht gekomen. Ik wil het nog niet verpesten, want het papierwerk moet nog in orde gemaakt worden, dus ik ga de details nog niet verklappen. Maar we gaan heel binnenkort verhuizen. Nadat we zo’n kleine vijftien jaar geleden een supermodern droomhuis gebouwd hebben in Rijmenam, gaan we weer eens nieuwe horizonten opzoeken.

We gaan, hou je vast, in de buurt van Gent wonen. Ik ben afkomstig van Knesselare, en weer veel dichter bij m’n ouders wonen, en m’n broer en de kindjes, vind ik een heerlijke gedachte. En ik heb ook zes jaar lang op internaat gezeten in Gent, dus ik ken de stad best goed. En nu, ruim dertig jaar na m’n schooltijd zijn we dus verliefd geworden op een huis in het Gentse.

Ik ben iemand die het heerlijk vindt om eens een totaal nieuw project te starten. Eens een huis en een omgeving achter te laten en eens een frisse wind door m’n sociale leven te laten waaien, ik vind het wel tof. En dat zal zeker het geval zijn. Ik ga Rijmenam, Bonheiden en Keerbergen natuurlijk hard missen. Ons huis hier is een droomhuis, en dat is het tot op vandaag. De mensen die het van ons zullen kopen zullen er de tijd van hun leven hebben, zo midden in het bos.

We hebben hier heerlijk geleefd. Prachtige etentjes gegeven. Een wijnkelder gevuld en half leeggedronken, glas per glas. Ik heb de liefde voor het wandelen hier ontdekt, duizenden kilometers heb ik gestapt langs de Dijle. Maar ik heb maar één leven. En we hebben geen kinderen. En als je dan verliefd wordt op een nieuw pand, dan moet je eens durven springen. Waarom niet? Afstand is relatief. Dus ja: we gaan ervoor. Spannend!!!!

Het Gentse dus. Niet in de stad zelf, maar in de buurt. Hoe zot is dat? Een stad en streek vol toffe restaurants en hippe eetplekken. Ik kijk nu al uit naar jullie tips. Iedereen die me restaurantjes in de buurt kan aanraden die ik moet ontdekken, van haute gastronomie tot lekkere eetcafés, laat maar komen. Ik popel nu al van ongeduld om weer eens een spannende nieuwe stap te zetten. En ik ben nu al aan het fantaseren over hoe m’n keuken er in het nieuwe huis zal uitzien. Want ik weet wel zeker dat het nieuwe huis ook weer een echte thuis zal worden, en het decor voor zalige dinertjes. Misschien nodig ik jou wel eens uit…

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer