Na 15 jaar ga ik binnenkort verhuizen. Zot spannend!
Nieuws

Na 15 jaar ga ik binnenkort verhuizen. Zot spannend!

Ik heb echt behoorlijk zotte weken achter de rug. Drukke ook. De Top2000 op Joe. Er waren de opnames voor ons nieuwe Tv-programma op njam! waarin ik simpele gerechten ga maken die Roger van Damme naar een heel ander niveau gaat tillen! Ik zit ook in de drukste DJ-weekenden van het jaar met elk weekend 3 tot 5 sets. Ik ben eindelijk begonnen aan een nieuw boek dat er volgend jaar wellicht al aankomt. En deze week mag ik de samenwerking van Would Be Chef met een supertof merk bekend maken. Heel veel leuke dingen om te doen. En intussen ben ik weer kilootjes aan het verliezen door veel te wandelen en gezond te eten. Ik hou van m’n leven. Heerlijk druk.

En alsof dat nog niet voldoende is, is ons persoonlijke leven ook weer eens in een serieuze stroomversnelling terecht gekomen. Ik wil het nog niet verpesten, want het papierwerk moet nog in orde gemaakt worden, dus ik ga de details nog niet verklappen. Maar we gaan heel binnenkort verhuizen. Nadat we zo’n kleine vijftien jaar geleden een supermodern droomhuis gebouwd hebben in Rijmenam, gaan we weer eens nieuwe horizonten opzoeken.

We gaan, hou je vast, in de buurt van Gent wonen. Ik ben afkomstig van Knesselare, en weer veel dichter bij m’n ouders wonen, en m’n broer en de kindjes, vind ik een heerlijke gedachte. En ik heb ook zes jaar lang op internaat gezeten in Gent, dus ik ken de stad best goed. En nu, ruim dertig jaar na m’n schooltijd zijn we dus verliefd geworden op een huis in het Gentse.

Ik ben iemand die het heerlijk vindt om eens een totaal nieuw project te starten. Eens een huis en een omgeving achter te laten en eens een frisse wind door m’n sociale leven te laten waaien, ik vind het wel tof. En dat zal zeker het geval zijn. Ik ga Rijmenam, Bonheiden en Keerbergen natuurlijk hard missen. Ons huis hier is een droomhuis, en dat is het tot op vandaag. De mensen die het van ons zullen kopen zullen er de tijd van hun leven hebben, zo midden in het bos.

We hebben hier heerlijk geleefd. Prachtige etentjes gegeven. Een wijnkelder gevuld en half leeggedronken, glas per glas. Ik heb de liefde voor het wandelen hier ontdekt, duizenden kilometers heb ik gestapt langs de Dijle. Maar ik heb maar één leven. En we hebben geen kinderen. En als je dan verliefd wordt op een nieuw pand, dan moet je eens durven springen. Waarom niet? Afstand is relatief. Dus ja: we gaan ervoor. Spannend!!!!

Het Gentse dus. Niet in de stad zelf, maar in de buurt. Hoe zot is dat? Een stad en streek vol toffe restaurants en hippe eetplekken. Ik kijk nu al uit naar jullie tips. Iedereen die me restaurantjes in de buurt kan aanraden die ik moet ontdekken, van haute gastronomie tot lekkere eetcafés, laat maar komen. Ik popel nu al van ongeduld om weer eens een spannende nieuwe stap te zetten. En ik ben nu al aan het fantaseren over hoe m’n keuken er in het nieuwe huis zal uitzien. Want ik weet wel zeker dat het nieuwe huis ook weer een echte thuis zal worden, en het decor voor zalige dinertjes. Misschien nodig ik jou wel eens uit…

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer