Ik heb echt behoorlijk zotte weken achter de rug. Drukke ook. De Top2000 op Joe. Er waren de opnames voor ons nieuwe Tv-programma op njam! waarin ik simpele gerechten ga maken die Roger van Damme naar een heel ander niveau gaat tillen! Ik zit ook in de drukste DJ-weekenden van het jaar met elk weekend 3 tot 5 sets. Ik ben eindelijk begonnen aan een nieuw boek dat er volgend jaar wellicht al aankomt. En deze week mag ik de samenwerking van Would Be Chef met een supertof merk bekend maken. Heel veel leuke dingen om te doen. En intussen ben ik weer kilootjes aan het verliezen door veel te wandelen en gezond te eten. Ik hou van m’n leven. Heerlijk druk.
En alsof dat nog niet voldoende is, is ons persoonlijke leven ook weer eens in een serieuze stroomversnelling terecht gekomen. Ik wil het nog niet verpesten, want het papierwerk moet nog in orde gemaakt worden, dus ik ga de details nog niet verklappen. Maar we gaan heel binnenkort verhuizen. Nadat we zo’n kleine vijftien jaar geleden een supermodern droomhuis gebouwd hebben in Rijmenam, gaan we weer eens nieuwe horizonten opzoeken.
We gaan, hou je vast, in de buurt van Gent wonen. Ik ben afkomstig van Knesselare, en weer veel dichter bij m’n ouders wonen, en m’n broer en de kindjes, vind ik een heerlijke gedachte. En ik heb ook zes jaar lang op internaat gezeten in Gent, dus ik ken de stad best goed. En nu, ruim dertig jaar na m’n schooltijd zijn we dus verliefd geworden op een huis in het Gentse.
Ik ben iemand die het heerlijk vindt om eens een totaal nieuw project te starten. Eens een huis en een omgeving achter te laten en eens een frisse wind door m’n sociale leven te laten waaien, ik vind het wel tof. En dat zal zeker het geval zijn. Ik ga Rijmenam, Bonheiden en Keerbergen natuurlijk hard missen. Ons huis hier is een droomhuis, en dat is het tot op vandaag. De mensen die het van ons zullen kopen zullen er de tijd van hun leven hebben, zo midden in het bos.
We hebben hier heerlijk geleefd. Prachtige etentjes gegeven. Een wijnkelder gevuld en half leeggedronken, glas per glas. Ik heb de liefde voor het wandelen hier ontdekt, duizenden kilometers heb ik gestapt langs de Dijle. Maar ik heb maar één leven. En we hebben geen kinderen. En als je dan verliefd wordt op een nieuw pand, dan moet je eens durven springen. Waarom niet? Afstand is relatief. Dus ja: we gaan ervoor. Spannend!!!!
Het Gentse dus. Niet in de stad zelf, maar in de buurt. Hoe zot is dat? Een stad en streek vol toffe restaurants en hippe eetplekken. Ik kijk nu al uit naar jullie tips. Iedereen die me restaurantjes in de buurt kan aanraden die ik moet ontdekken, van haute gastronomie tot lekkere eetcafés, laat maar komen. Ik popel nu al van ongeduld om weer eens een spannende nieuwe stap te zetten. En ik ben nu al aan het fantaseren over hoe m’n keuken er in het nieuwe huis zal uitzien. Want ik weet wel zeker dat het nieuwe huis ook weer een echte thuis zal worden, en het decor voor zalige dinertjes. Misschien nodig ik jou wel eens uit…
Een goede twee weken geleden, op zondag 29 september, een prachtige zondagvoormiddag, maakte ik een heerlijke boswandeling met meer dan 100 winnaars van een wedstrijd die ik als fiere ambassadeur georganiseerd had samen met nākd … Lees meer
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer