Nadat hij covid overwon: Raf Van Brussel zal extra genieten van kerst dit jaar

Mijn lieve collega Raf Van Brussel die samen met Rani de avondspits op Joe presenteert is één van de meest attente en warme mensen die ik ken. ik was dan ook heel bezorgd toen we een tijdje geleden het nieuws kregen dat ook hij besmet was met covid.
Raf is er gelukkig goed doorgekomen, en sinds hij vorige week groentekroketjes van Seppe Nobels proefde in de studio, is zijn smaak ook geleidelijk aan het terugkomen. Gelukkig zeg. Het is één van de symptomen van corona waar ik het meeste schrik van heb: je geur en smaak verliezen lijkt me verschrikkelijk.
Ik ben zeker dat Raf daarom met extra veel smaak en goesting zal proberen te genieten van al het lekkers dat hij met z’n lieve gezinnetje gaat eten deze kerst. Vandaag verklapt Raf aan Would Be Chef hoe hij de feestdagen door gaat brengen.

Hoe ga je de feestdagen vieren raf?

Volledig naar de opgelegde beperkingen, en zelfs nog extra veiliger : in onze eigen bubbel. Met zijn vijfjes. Ine, Lucca, Sam (jarig op 31/12 trouwens), Lex en ikzelf. Hapjes, spelletjes, lekker eten.

Wat staat er op het menu?

Het zal deze keer #steundehoreca worden, take away bij een zeer fijne restaurant/brasserie (Gozar) in onze buurt. Als voorgerecht kunnen we kiezen tussen carpaccio van hert, huisgemarineerde zalm of duo van wildpaté. Als hoofdgerecht gaat het tussen hertenkalf-filet of een filet pur italiano of voor de visliefhebbers een dorade royal filet. En afsluiten doen we met een dessertenbordje met tiramisu – javanais – chocomousse – panna cotta en macaron

Was er enkel kommer en kwel in 2020 of had het jaar ook iets moois voor jou in petto?

Het wegvallen van zovele optredens (net zoals jouw dj sets) was wel confronterend, maar de herwonnen rust en extra tijd met het gezin was ook wel een eye opener. In de positieve zin. Moet ik misschien toch een beetje gas terugnemen? Ondanks mijn eigen covid besmetting ben ik zeer dankbaar dat mijn eigen gezin en familie wel gespaard zijn gebleven van het virus onheil.

Wat wens je de mensen toe voor 2021?

Rust, wat extra relativeringsvermogen, veel zelf-liefde en (jawel) een goede gezondheid.

En wat is je persoonlijke ambitie voor het nieuwe jaar?

Eerlijk gezegd? Echte ambities heb ik niet meteen… Het kan alleen maar tegenvallen wanneer je, in deze vreemde tijden, teveel doelen uitzet. Ik ga proberen goed te doen, mezelf graag te zien, mijn dierbaren graag te zien, de Joe luisteraar blijven bedienen met heel mijn hart… en verder: day by day.