Nadat hij covid overwon: Raf Van Brussel zal extra genieten van kerst dit jaar
Nieuws

Nadat hij covid overwon: Raf Van Brussel zal extra genieten van kerst dit jaar

Mijn lieve collega Raf Van Brussel die samen met Rani de avondspits op Joe presenteert is één van de meest attente en warme mensen die ik ken. ik was dan ook heel bezorgd toen we een tijdje geleden het nieuws kregen dat ook hij besmet was met covid.
Raf is er gelukkig goed doorgekomen, en sinds hij vorige week groentekroketjes van Seppe Nobels proefde in de studio, is zijn smaak ook geleidelijk aan het terugkomen. Gelukkig zeg. Het is één van de symptomen van corona waar ik het meeste schrik van heb: je geur en smaak verliezen lijkt me verschrikkelijk.
Ik ben zeker dat Raf daarom met extra veel smaak en goesting zal proberen te genieten van al het lekkers dat hij met z’n lieve gezinnetje gaat eten deze kerst. Vandaag verklapt Raf aan Would Be Chef hoe hij de feestdagen door gaat brengen.
Nadat hij covid overwon: Raf Van Brussel zal extra genieten van kerst dit jaar

Hoe ga je de feestdagen vieren raf?

Volledig naar de opgelegde beperkingen, en zelfs nog extra veiliger : in onze eigen bubbel. Met zijn vijfjes. Ine, Lucca, Sam (jarig op 31/12 trouwens), Lex en ikzelf. Hapjes, spelletjes, lekker eten.

Wat staat er op het menu?

Het zal deze keer #steundehoreca worden, take away bij een zeer fijne restaurant/brasserie (Gozar) in onze buurt. Als voorgerecht kunnen we kiezen tussen carpaccio van hert, huisgemarineerde zalm of duo van wildpaté. Als hoofdgerecht gaat het tussen hertenkalf-filet of een filet pur italiano of voor de visliefhebbers een dorade royal filet. En afsluiten doen we met een dessertenbordje met tiramisu – javanais – chocomousse – panna cotta en macaron

Was er enkel kommer en kwel in 2020 of had het jaar ook iets moois voor jou in petto?

Het wegvallen van zovele optredens (net zoals jouw dj sets) was wel confronterend, maar de herwonnen rust en extra tijd met het gezin was ook wel een eye opener. In de positieve zin. Moet ik misschien toch een beetje gas terugnemen? Ondanks mijn eigen covid besmetting ben ik zeer dankbaar dat mijn eigen gezin en familie wel gespaard zijn gebleven van het virus onheil.

Wat wens je de mensen toe voor 2021?

Rust, wat extra relativeringsvermogen, veel zelf-liefde en (jawel) een goede gezondheid.

En wat is je persoonlijke ambitie voor het nieuwe jaar?

Eerlijk gezegd? Echte ambities heb ik niet meteen… Het kan alleen maar tegenvallen wanneer je, in deze vreemde tijden, teveel doelen uitzet. Ik ga proberen goed te doen, mezelf graag te zien, mijn dierbaren graag te zien, de Joe luisteraar blijven bedienen met heel mijn hart… en verder: day by day.
Nadat hij covid overwon: Raf Van Brussel zal extra genieten van kerst dit jaar

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer