Nadat hij covid overwon: Raf Van Brussel zal extra genieten van kerst dit jaar
Nieuws

Nadat hij covid overwon: Raf Van Brussel zal extra genieten van kerst dit jaar

Mijn lieve collega Raf Van Brussel die samen met Rani de avondspits op Joe presenteert is één van de meest attente en warme mensen die ik ken. ik was dan ook heel bezorgd toen we een tijdje geleden het nieuws kregen dat ook hij besmet was met covid.
Raf is er gelukkig goed doorgekomen, en sinds hij vorige week groentekroketjes van Seppe Nobels proefde in de studio, is zijn smaak ook geleidelijk aan het terugkomen. Gelukkig zeg. Het is één van de symptomen van corona waar ik het meeste schrik van heb: je geur en smaak verliezen lijkt me verschrikkelijk.
Ik ben zeker dat Raf daarom met extra veel smaak en goesting zal proberen te genieten van al het lekkers dat hij met z’n lieve gezinnetje gaat eten deze kerst. Vandaag verklapt Raf aan Would Be Chef hoe hij de feestdagen door gaat brengen.
Nadat hij covid overwon: Raf Van Brussel zal extra genieten van kerst dit jaar

Hoe ga je de feestdagen vieren raf?

Volledig naar de opgelegde beperkingen, en zelfs nog extra veiliger : in onze eigen bubbel. Met zijn vijfjes. Ine, Lucca, Sam (jarig op 31/12 trouwens), Lex en ikzelf. Hapjes, spelletjes, lekker eten.

Wat staat er op het menu?

Het zal deze keer #steundehoreca worden, take away bij een zeer fijne restaurant/brasserie (Gozar) in onze buurt. Als voorgerecht kunnen we kiezen tussen carpaccio van hert, huisgemarineerde zalm of duo van wildpaté. Als hoofdgerecht gaat het tussen hertenkalf-filet of een filet pur italiano of voor de visliefhebbers een dorade royal filet. En afsluiten doen we met een dessertenbordje met tiramisu – javanais – chocomousse – panna cotta en macaron

Was er enkel kommer en kwel in 2020 of had het jaar ook iets moois voor jou in petto?

Het wegvallen van zovele optredens (net zoals jouw dj sets) was wel confronterend, maar de herwonnen rust en extra tijd met het gezin was ook wel een eye opener. In de positieve zin. Moet ik misschien toch een beetje gas terugnemen? Ondanks mijn eigen covid besmetting ben ik zeer dankbaar dat mijn eigen gezin en familie wel gespaard zijn gebleven van het virus onheil.

Wat wens je de mensen toe voor 2021?

Rust, wat extra relativeringsvermogen, veel zelf-liefde en (jawel) een goede gezondheid.

En wat is je persoonlijke ambitie voor het nieuwe jaar?

Eerlijk gezegd? Echte ambities heb ik niet meteen… Het kan alleen maar tegenvallen wanneer je, in deze vreemde tijden, teveel doelen uitzet. Ik ga proberen goed te doen, mezelf graag te zien, mijn dierbaren graag te zien, de Joe luisteraar blijven bedienen met heel mijn hart… en verder: day by day.
Nadat hij covid overwon: Raf Van Brussel zal extra genieten van kerst dit jaar

Gerelateerde nieuwsberichten

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer