Nakd, een overheerlijk én gezond tussendoortje. Hoe gezond zijn fruitsuikers? #adv

Jullie weten dat ik fiere ambassadeur ben van de lekkere repen van Nakd. Het is al een hele tijd mijn makkelijke tussendoortje, of ideale snack voor tijdens een wandeling. En ik eet het ook wel eens als vlug ontbijt. De repen van Nakd zijn gemaakt van enkel noten en fruit. En er worden geen kunstmatige suikers aan toegevoegd. Ik krijg uiteraard veel vragen van mensen of die repen echt wel zo gezond zijn. “Suikers zijn toch suikers?” vragen sommigen. Daarom vind ik het als ambassadeur belangrijk om het hier even over fruitsuikers te hebben.

Op gezondheidsvlak zijn suikers (dus ook van fruit) noodzakelijk voor ons lichaam. Ze geven ons lichaam energie, ze zijn de belangrijkste brandstof van onze lichaamscellen.

Fruit bevat veel water, waardoor de energie-inname van 1 stuk fruit relatief laag is. Fruit is hierdoor ideaal als een gezond tussendoortje.

Fruit bevat ook veel andere interessante nutriënten. Zo bevat fruit ook vezels. Vezels zorgen dat de fruitsuikers trager geabsorbeerd worden door ons lichaam. Dit betekent dat het lichaam meer tijd heeft om glucose als brandstof op te gebruiken. De vezels zorgen als het ware dat onze bloedglucose minder snel stijgt, we krijgen dus minder een suikerpiek in vergelijking met suiker in pure vorm. Daarnaast geven vezels het lichaam een ​​vol gevoel, zodat we minder de neiging hebben om naar meer suiker te reiken.

Daarnaast bevat fruitvitaminen, mineralen en antioxidanten. Deze hebben een beschermende werking op het lichaam tegen ziekte, vermoeidheid en spanningen.

Dat fruit negatief zou zijn en de fruitsuikers te veel calorieën bevatten en je zouden doen verdikken klopt dus ook helemaal niet. Suikers uit fruit worden gebruikt om je lichaam en je cellen te voeden. Ze ondersteunen een goede balans in je lichaam, helpen noodzakelijke voedingsstoffen uit je eten en supplementen beter op te nemen en zijn een waardevolle bron van energie voor je spieren en hersenen. Weet je dat je zonder problemen 10 stukken fruit per dag mag eten (ter grootte van een appel) en dat dit vooral je gezondheid ten goede komt ipv deze negatief te beïnvloeden.

In die zin zijn de repen van Nakd perfect te verantwoorden, ze bevatten immers enkel noten (die ook erg gezond voor je zijn) en suikers uit fruit. Je kunt ze jezelf dus zeker gunnen als je voor een gezonde levensstijl wil kiezen.