Het is opnieuw gebeurd. Gisteren werden de Michelin-sterren in Nederland uitgereikt. En onze Noorderburen hebben dan wel geen enkel nieuw tweesterren restaurant gekregen, maar er is dus wel een driesterren restaurant bijgekomen. En daarmee hebben ze ons Belgen alweer culinair afgetroefd, want met Hof Van Cleve en Hertog Jan hebben wij vandaag slechts twee driesterren restaurants over. Proficiat aan onze Noorderburen dus.
Na het fantastische de Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen (waar ik nog niet gegeten heb) is er nu in Zeeuws-Vlaanderen een nieuwe topper bekroond met die zo begeerde derde ster: Inter Scaldes in Kruiningen.
Ik ben eerlijk gezegd niet echt geschrokken van het nieuws. Al een paar jaar lang ga ik om de zoveel tijd eens eten in dit zalige restaurant en het eten is er constant op gigantisch hoog niveau. Het is een klassieke Michelin-keuken die chef Jannis Brevet er op tafel tovert en ook in de bediening wordt door zijn vrouw en het attente personeel op een heel hoogstaand niveau perfecte service geleverd.
Brevet laat zich graag beïnvloeden door de Zeeuwse wateren. Oosterschelde kreeft zul je er in het seizoen altijd wel in het menu tegenkomen, maar ook van oesters, mosseltjes, zeebaars, Zeeuws zuiglam, zeekraal en lamsoren maakt hij graag gebruik.
Inter Scaldes ligt slechts op een half uurtje rijden van Antwerpen, en er hoort een prachtige manoir waarbij waar het heerlijk overnachten is na een fantastische driesterren maaltijd. Een welgemeende dikke proficiat aan de chef, z’n vriendelijke dame en het voltallige personeel, en graag tot binnenkort!
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer