NEDERLAND STEEKT BELGIË VOORBIJ OP HET HOOGSTE CULINAIRE NIVEAU
Nieuws

Nederland steekt belgiË voorbij op het hoogste culinaire niveau

Het is opnieuw gebeurd. Gisteren werden de Michelin-sterren in Nederland uitgereikt. En onze Noorderburen hebben dan wel geen enkel nieuw tweesterren restaurant gekregen, maar er is dus wel een driesterren restaurant bijgekomen. En daarmee hebben ze ons Belgen alweer culinair afgetroefd, want met Hof Van Cleve en Hertog Jan hebben wij vandaag slechts twee driesterren restaurants over. Proficiat aan onze Noorderburen dus.

Na het fantastische de Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen (waar ik nog niet gegeten heb) is er nu in Zeeuws-Vlaanderen een nieuwe topper bekroond met die zo begeerde derde ster: Inter Scaldes in Kruiningen.

Ik ben eerlijk gezegd niet echt geschrokken van het nieuws. Al een paar jaar lang ga ik om de zoveel tijd eens eten in dit zalige restaurant en het eten is er constant op gigantisch hoog niveau. Het is een klassieke Michelin-keuken die chef Jannis Brevet er op tafel tovert en ook in de bediening wordt door zijn vrouw en het attente personeel op een heel hoogstaand niveau perfecte service geleverd.

Brevet laat zich graag beïnvloeden door de Zeeuwse wateren. Oosterschelde kreeft zul je er in het seizoen altijd wel in het menu tegenkomen, maar ook van oesters, mosseltjes, zeebaars, Zeeuws zuiglam, zeekraal en lamsoren maakt hij graag gebruik.

Inter Scaldes ligt slechts op een half uurtje rijden van Antwerpen, en er hoort een prachtige manoir waarbij waar het heerlijk overnachten is na een fantastische driesterren maaltijd. Een welgemeende dikke proficiat aan de chef, z’n vriendelijke dame en het voltallige personeel, en graag tot binnenkort!

Gerelateerde nieuwsberichten

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer