NEDERLAND STEEKT BELGIË VOORBIJ OP HET HOOGSTE CULINAIRE NIVEAU
Nieuws

Nederland steekt belgiË voorbij op het hoogste culinaire niveau

Het is opnieuw gebeurd. Gisteren werden de Michelin-sterren in Nederland uitgereikt. En onze Noorderburen hebben dan wel geen enkel nieuw tweesterren restaurant gekregen, maar er is dus wel een driesterren restaurant bijgekomen. En daarmee hebben ze ons Belgen alweer culinair afgetroefd, want met Hof Van Cleve en Hertog Jan hebben wij vandaag slechts twee driesterren restaurants over. Proficiat aan onze Noorderburen dus.

Na het fantastische de Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen (waar ik nog niet gegeten heb) is er nu in Zeeuws-Vlaanderen een nieuwe topper bekroond met die zo begeerde derde ster: Inter Scaldes in Kruiningen.

Ik ben eerlijk gezegd niet echt geschrokken van het nieuws. Al een paar jaar lang ga ik om de zoveel tijd eens eten in dit zalige restaurant en het eten is er constant op gigantisch hoog niveau. Het is een klassieke Michelin-keuken die chef Jannis Brevet er op tafel tovert en ook in de bediening wordt door zijn vrouw en het attente personeel op een heel hoogstaand niveau perfecte service geleverd.

Brevet laat zich graag beïnvloeden door de Zeeuwse wateren. Oosterschelde kreeft zul je er in het seizoen altijd wel in het menu tegenkomen, maar ook van oesters, mosseltjes, zeebaars, Zeeuws zuiglam, zeekraal en lamsoren maakt hij graag gebruik.

Inter Scaldes ligt slechts op een half uurtje rijden van Antwerpen, en er hoort een prachtige manoir waarbij waar het heerlijk overnachten is na een fantastische driesterren maaltijd. Een welgemeende dikke proficiat aan de chef, z’n vriendelijke dame en het voltallige personeel, en graag tot binnenkort!

Gerelateerde nieuwsberichten

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer