NEDERLAND STEEKT BELGIË VOORBIJ OP HET HOOGSTE CULINAIRE NIVEAU

Het is opnieuw gebeurd. Gisteren werden de Michelin-sterren in Nederland uitgereikt. En onze Noorderburen hebben dan wel geen enkel nieuw tweesterren restaurant gekregen, maar er is dus wel een driesterren restaurant bijgekomen. En daarmee hebben ze ons Belgen alweer culinair afgetroefd, want met Hof Van Cleve en Hertog Jan hebben wij vandaag slechts twee driesterren restaurants over. Proficiat aan onze Noorderburen dus.

Na het fantastische de Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen (waar ik nog niet gegeten heb) is er nu in Zeeuws-Vlaanderen een nieuwe topper bekroond met die zo begeerde derde ster: Inter Scaldes in Kruiningen.

Ik ben eerlijk gezegd niet echt geschrokken van het nieuws. Al een paar jaar lang ga ik om de zoveel tijd eens eten in dit zalige restaurant en het eten is er constant op gigantisch hoog niveau. Het is een klassieke Michelin-keuken die chef Jannis Brevet er op tafel tovert en ook in de bediening wordt door zijn vrouw en het attente personeel op een heel hoogstaand niveau perfecte service geleverd.

Brevet laat zich graag beïnvloeden door de Zeeuwse wateren. Oosterschelde kreeft zul je er in het seizoen altijd wel in het menu tegenkomen, maar ook van oesters, mosseltjes, zeebaars, Zeeuws zuiglam, zeekraal en lamsoren maakt hij graag gebruik.

Inter Scaldes ligt slechts op een half uurtje rijden van Antwerpen, en er hoort een prachtige manoir waarbij waar het heerlijk overnachten is na een fantastische driesterren maaltijd. Een welgemeende dikke proficiat aan de chef, z’n vriendelijke dame en het voltallige personeel, en graag tot binnenkort!