Het is opnieuw gebeurd. Gisteren werden de Michelin-sterren in Nederland uitgereikt. En onze Noorderburen hebben dan wel geen enkel nieuw tweesterren restaurant gekregen, maar er is dus wel een driesterren restaurant bijgekomen. En daarmee hebben ze ons Belgen alweer culinair afgetroefd, want met Hof Van Cleve en Hertog Jan hebben wij vandaag slechts twee driesterren restaurants over. Proficiat aan onze Noorderburen dus.
Na het fantastische de Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen (waar ik nog niet gegeten heb) is er nu in Zeeuws-Vlaanderen een nieuwe topper bekroond met die zo begeerde derde ster: Inter Scaldes in Kruiningen.
Ik ben eerlijk gezegd niet echt geschrokken van het nieuws. Al een paar jaar lang ga ik om de zoveel tijd eens eten in dit zalige restaurant en het eten is er constant op gigantisch hoog niveau. Het is een klassieke Michelin-keuken die chef Jannis Brevet er op tafel tovert en ook in de bediening wordt door zijn vrouw en het attente personeel op een heel hoogstaand niveau perfecte service geleverd.
Brevet laat zich graag beïnvloeden door de Zeeuwse wateren. Oosterschelde kreeft zul je er in het seizoen altijd wel in het menu tegenkomen, maar ook van oesters, mosseltjes, zeebaars, Zeeuws zuiglam, zeekraal en lamsoren maakt hij graag gebruik.
Inter Scaldes ligt slechts op een half uurtje rijden van Antwerpen, en er hoort een prachtige manoir waarbij waar het heerlijk overnachten is na een fantastische driesterren maaltijd. Een welgemeende dikke proficiat aan de chef, z’n vriendelijke dame en het voltallige personeel, en graag tot binnenkort!
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer