Het is voor het eerst gebeurd in drie jaar Would Be Chef. Het is voor het eerst gebeurd in meer dan tien jaar social media. Een dag lang ben ik oorverdovend stil geweest op alle fronten. Al tegen de middag kreeg ik verontruste berichten van vrienden: “alles goed? Toch niet ziek?” Tegen de avond kwamen de eerste: “leef jij nog wel’s?” Het is inderdaad niet wat je gewoon van me bent. En eerlijk: het was niet de bedoeling om zo stil te zijn. Het was geen plannetje. Ik doe geen social media detox of zo. Het antwoord is simpel: we zijn eergisteren verhuisd.
Ik kan je één ding zeggen: verhuizen na 14 jaar in hetzelfde huis te hebben gewoond is een hele onderneming. Een vrachtwagen met aanhangwagen en een grote camionette met meubels, boeken, keukengerief, kleren, wijn en wat nog niet allemaal, is eergisteren rond één uur vertrokken in Rijmenam, en na een beetje file twee uur later in Lochristi aangekomen. En sindsdien doen wij maar één ding: uitpakken.
Zelfs onze architect Dieter Vander Velpen, z’n vrouw Patricia en Anastasia die ons project heeft begeleid hebben dinsdagavond mee de bibliotheek helpen opvullen. Rond één uur ’s nachts zijn we doodvermoeid maar gelukkig gaan slapen. En gisteren, woensdag, ben ik om vijf uur ’s ochtends al begonnen met het invullen van m’n keukenkasten. Dat heeft drie kwart van een dag geduurd. En daarna zijn we vol enthousiasme in de bureauruimte beginnen invullen. Daar zullen we nog een dag zoet mee zijn. En dan moet de kelder nog in orde gezet worden, alle wijnflessen moeten een veilig plekje krijgen. Om maar te zeggen: het is veel werk, heel veel werk.
Het gaat goed hoor. No worries. Het huis begint een thuis te worden. Gilbert de kat, die sinds gisterenavond ook mee verhuisd is lag daarnet al te spinnen. Ik denk dat ik tegen het weekend ook eens ga kunnen liggen spinnen. Dus komt allemaal wel in orde. Maar dat was dus de enige reden voor de “radio- en andere stilte” de voorbije dertig uur. Ik was gewoon te druk bezig met andere dingen. Beschouw het als vakantie. Even me-time. Maar het is wel schattig en zeer attent dat velen van jullie zo bezorgd waren. Merci!
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer