Nee, ik ben niet ziek. Wel integendeel…

Het is voor het eerst gebeurd in drie jaar Would Be Chef. Het is voor het eerst gebeurd in meer dan tien jaar social media. Een dag lang ben ik oorverdovend stil geweest op alle fronten. Al tegen de middag kreeg ik verontruste berichten van vrienden: “alles goed? Toch niet ziek?” Tegen de avond kwamen de eerste: “leef jij nog wel’s?” Het is inderdaad niet wat je gewoon van me bent. En eerlijk: het was niet de bedoeling om zo stil te zijn. Het was geen plannetje. Ik doe geen social media detox of zo. Het antwoord is simpel: we zijn eergisteren verhuisd.

Ik kan je één ding zeggen: verhuizen na 14 jaar in hetzelfde huis te hebben gewoond is een hele onderneming. Een vrachtwagen met aanhangwagen en een grote camionette met meubels, boeken, keukengerief, kleren, wijn en wat nog niet allemaal, is eergisteren rond één uur vertrokken in Rijmenam, en na een beetje file twee uur later in Lochristi aangekomen. En sindsdien doen wij maar één ding: uitpakken.

Zelfs onze architect Dieter Vander Velpen, z’n vrouw Patricia en Anastasia die ons project heeft begeleid hebben dinsdagavond mee de bibliotheek helpen opvullen. Rond één uur ’s nachts zijn we doodvermoeid maar gelukkig gaan slapen. En gisteren, woensdag, ben ik om vijf uur ’s ochtends al begonnen met het invullen van m’n keukenkasten. Dat heeft drie kwart van een dag geduurd. En daarna zijn we vol enthousiasme in de bureauruimte beginnen invullen. Daar zullen we nog een dag zoet mee zijn. En dan moet de kelder nog in orde gezet worden, alle wijnflessen moeten een veilig plekje krijgen. Om maar te zeggen: het is veel werk, heel veel werk.

Het gaat goed hoor. No worries. Het huis begint een thuis te worden. Gilbert de kat, die sinds gisterenavond ook mee verhuisd is lag daarnet al te spinnen. Ik denk dat ik tegen het weekend ook eens ga kunnen liggen spinnen. Dus komt allemaal wel in orde. Maar dat was dus de enige reden voor de “radio- en andere stilte” de voorbije dertig uur. Ik was gewoon te druk bezig met andere dingen. Beschouw het als vakantie. Even me-time. Maar het is wel schattig en zeer attent dat velen van jullie zo bezorgd waren. Merci!