Het is voor het eerst gebeurd in drie jaar Would Be Chef. Het is voor het eerst gebeurd in meer dan tien jaar social media. Een dag lang ben ik oorverdovend stil geweest op alle fronten. Al tegen de middag kreeg ik verontruste berichten van vrienden: “alles goed? Toch niet ziek?” Tegen de avond kwamen de eerste: “leef jij nog wel’s?” Het is inderdaad niet wat je gewoon van me bent. En eerlijk: het was niet de bedoeling om zo stil te zijn. Het was geen plannetje. Ik doe geen social media detox of zo. Het antwoord is simpel: we zijn eergisteren verhuisd.
Ik kan je één ding zeggen: verhuizen na 14 jaar in hetzelfde huis te hebben gewoond is een hele onderneming. Een vrachtwagen met aanhangwagen en een grote camionette met meubels, boeken, keukengerief, kleren, wijn en wat nog niet allemaal, is eergisteren rond één uur vertrokken in Rijmenam, en na een beetje file twee uur later in Lochristi aangekomen. En sindsdien doen wij maar één ding: uitpakken.
Zelfs onze architect Dieter Vander Velpen, z’n vrouw Patricia en Anastasia die ons project heeft begeleid hebben dinsdagavond mee de bibliotheek helpen opvullen. Rond één uur ‘s nachts zijn we doodvermoeid maar gelukkig gaan slapen. En gisteren, woensdag, ben ik om vijf uur ‘s ochtends al begonnen met het invullen van m’n keukenkasten. Dat heeft drie kwart van een dag geduurd. En daarna zijn we vol enthousiasme in de bureauruimte beginnen invullen. Daar zullen we nog een dag zoet mee zijn. En dan moet de kelder nog in orde gezet worden, alle wijnflessen moeten een veilig plekje krijgen. Om maar te zeggen: het is veel werk, heel veel werk.
Het gaat goed hoor. No worries. Het huis begint een thuis te worden. Gilbert de kat, die sinds gisterenavond ook mee verhuisd is lag daarnet al te spinnen. Ik denk dat ik tegen het weekend ook eens ga kunnen liggen spinnen. Dus komt allemaal wel in orde. Maar dat was dus de enige reden voor de “radio- en andere stilte” de voorbije dertig uur. Ik was gewoon te druk bezig met andere dingen. Beschouw het als vakantie. Even me-time. Maar het is wel schattig en zeer attent dat velen van jullie zo bezorgd waren. Merci!
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer