New York: de hotspots volgens local foodies

Het begin van de Paasvakantie is aangebroken dus wegdromen naar verre bestemmingen is toegelaten! Misschien heb je al iets geboekt en zit je al op je vliegtuig richting zon, bergen of natuur. Voor zij die inspiratie willen opdoen en al eens durven reizen voor een paar culinaire ontdekkingen serveert Would Be Chef je graag de insider adresjes van de local foodies!

Deze keer vliegen we over de Atlantische Oceaan richting New York! Maak kennis met Lieve Pattyn & Patrick Van Rosendaal.

Lieve Pattyn

Deze super goed vrienden van me hebben enkele jaren terug een tijdje in de Big Apple gewoond. Dus wie is er dan beter om hun favoriete adresje te delen, dan zij! Lieve Pattyn is eigenlijk de vrouw van mijn internaat & jeugdvriend Jens maar sinds jaren ook één van mijn beste vriendinnen. Lieve is marketing director bij het farmaceutisch bedrijf EG.

“New York is echt fantastisch. We hebben er enkele zeer toffe jaren doorgebracht en onze 2 jongste kinderen zijn er geboren. Zowel op werkvlak (toen werkte ik nog voor P&G Prestige) als op persoonlijk vlak hebben we hier een topperiode beleefd. We komen nog heel graag terug naar New York. Initieel elk jaar, de laatste jaren hebben we ons wat ingehouden om zo ook andere steden te ontdekken tussendoor, al kriebelt het nu opnieuw. In mei ga ik opnieuw!” vertelt Lieve.

“Ik vind vooral de diversiteit van de stad geweldig. Je kunt er heel goed eten bij food trucks, salad bars maar je hebt er ook de beste sterrenrestaurants.” Eén van die restaurants die een blijvende indruk heeft nagelaten bij Lieve is Per Se aan Columbus Circle. “De locatie en het uitzicht is super: je voelt er de energie van een stad die nooit slaapt met een schitterend uitzicht op het bruisende leven van Columbus Circle en Central Park, tegelijk zijn ze erin geslaagd om hier een heel cosy gevoel te geven en is dit een perfecte locatie voor een romantische tête-à-tête”, legt Lieve uit.

Bij Per Se laat je je verrassen en inspireren door de chefs 9 gangenmenu. Culinaire creaties waarbij met veel creativiteit & respect voor de ingrediënten van het seizoen wordt gewerkt. De service is zeer elegant en heel persoonlijk. “Dit is geen restaurant waar je me heel regelmatig kan spotten gezien het toch wel hele hoge prijskaartje, maar als er iets te vieren valt, dan is er geen betere locatie. Voor de 40ste verjaardag van mijn man waren we er, heel graag voor zijn 50ste opnieuw!” verklapt Lieve.

Per Se
Time Warner Center
Ten Columbus Circle (at 60th Street), 4th Floor
Manhattan, New York
www.thomaskeller.com/perseny

Patrick Van Rosendaal

Als er één Vlaming in New York is die je absoluut moet kennen dan is dat Patrick Van Rosendaal wel. Vorig jaar ging ik met hem nog op stap en toonde Patrick mij enkel insider tips. Patrick is dé gids in New York bij uitstek. Hij woont er en kon ondertussen ook al een serieuze business in het gidsen uitbouwen. Met BE NY kan je namelijk op stap met een degelijke Nederlandstalige gids doorheen de bruisende stad.

“Mijn lievelingsstad is uiteraard New York. Ik woon hier reeds 11 jaar, ben stadsgids en trek dagelijks de stad rond met mensen die geintrigreerd zijn door deze energieke stad. In tussentijd ben ik Amerikaan geworden, heb ik een dochter die hier is geboren en een zoon die op komst is. Als mensen vragen over mijn beroep antwoord ik professionele toerist‘. Met mijn BE NY team hebben we reeds meer dan 10.000 mensen de stad mogen rondleiden op onze ’Come as a traveler go as a New Yorker’ tour”, vertelt Patrick.

Wat New York zo ontzettend boeiend maakt voor Patrick is dat het een smeltkroes van culturen is. Die mix levert volgens hem originele concepten op op vlak van kunst, muziek en het culinaire. “Zo heb je Japans-Mexicaanse fusion in de vorm van Sushi Burritos. De Belgische keten ‘Wafels en Dinges‘ hebben de Belgische wafel aangepast aan de Amerikaanse cultuur met hun ‘Elvis Waffle‘, een wafel met pindakaas en banaan. Het zou naar het schijnt de perfect remedie zijn voor een kater”, zegt Patrick.

Voor Patrick is naar New York reizen geen citytrip maar eerder een wereldreis. En dat op elk vlak, zeker ook op het culinaire. New York telt meer dan 22.000 restaurants en Patrick durft daarom ook eens een nieuwe trend of invloed uitproberen. Als hij één favoriet uitkiezen moet dan is dat Mu Ramen in Long Island City Queens.

“Mijn lievelingsgerecht is; ‘I‘ll Shoyu Ramen. De soep is op basis van eend en sojasaus. Het wordt geserveerd met gefermenteerde bamboescheuten en buikspek. Op een gedeelde eerste plaats neem ik ook graag de Steak Frites hier. Het vlees is er absolute topkwaliteit!” Voor Patrick is dit restaurant echt een verborgen parel en zeker geen vanzelfsprekende keuze. Mu Ramen is gelegen in de opkomende buurt, Long Island City in Queens. Al is het niet in Manhattan, het is op een steenworp van Times Square. Vlakbij het MOMA PS1.

“Het was een favoriete plek van een van mijn favoriete chefs en documentaire makers: Anthony Bourdain zaliger. Mu Ramen zit in de top 3 Ramen restaurants van New York”, verklapt Patrick. Je kan hem er vinden op dinsdag, woensdag of donderdag om de drukte te vermijden. Ik ga er graag met mijn 3-jarige dochter naartoe dus je zult mij er vrij vroeg op de avond treffen.”

Mu Ramen
1209 Jackson Avenue
New York 11101
www.muramennyc.com