NEW YORK: EEN CULINAIR WALHALLA!
Nieuws

New york: een culinair walhalla!

Het is gelukt, we zijn in New York. Sinds jaar- en dag één van mijn lievelingssteden. Barcelona en New York, als je me vroeger vroeg: waar ga je het liefste op reis, was dat mijn antwoord. Maar toen kwam zo’n vijf jaar geleden dus de gedachte om een stekje in het buitenland te kopen.

Dat werd, zoals jullie wel weten, Barcelona. Voor een flatje in het buitenland is the Big Apple gewoon net iets te ver. Je gaat niet even voor een weekendje de plas over. En vooral: heel veel te duur. Waar je in Barcelona een stuk goedkoper eet dan in België is het omgekeerde het geval in New York. En dan heb je het nog niet eens over de woningprijzen die echt waanzin zijn.

Nu doordat we dus steeds naar Barcelona reisden de voorbije jaren (en daar nog wel een paar jaartjes moeten voor afbetalen) zijn alle andere reizen plots gestopt. Vonden we ook niet erg, het was een bewuste keuze, en Barca is altijd fun, zomer en winter. Maar sinds een goed jaartje begon het toch weer te kriebelen om nog eens naar New York te komen. En voilà, het is zover.

Gisteren vertrokken we ontzettend vroeg in Brussel, met de bedoeling om voor de middag (plaatselijke tijd) in New York te zijn. Dat ging dus even fout. We zaten al op het vliegtuig in London, glaasje champagne in de hand, toen de piloot liet weten dat er een ernstig technisch mankement aan ons vliegtuig was, en de herstelling daarvan zou een tijdje duren. Met een vertraging van maar liefst vijf uur arriveerden we (veilig) in ons hotel, de Sofitel aan 44th Street. Maar beter te laat dan met een vliegtuig dat niet in orde is natuurlijk.

Gisteren hebben we een kleine wandeling gemaakt en zijn dan gaan eten in The Modern, het knappe strakke restaurant met uitzicht op de beeldentuin van het Moma (het Museum Of Modern Art). Sinds jaar en dag één van onze favoriete restaurants. Het verslag komt er straks aan. Vanavond hebben we een tafeltje kunnen bemachtigen in Eleven Madison Park het nummer 1 restaurant van de wereld volgens de TOP50 van San Pellegrino. Zeer benieuwd of die plaats ook terecht is.

Het verslag van onze etentjes kan je hier altijd vinden, maar als je live fotootjes van de gerechten en de ambiance en de sfeer wilt, dan moet je gewoon even mijn Instagram account volgen. Ik ga ook wel wat fotootjes plaatsen op mijn algemene account van Sven Ornelis, maar omdat niet alle volgers daar in zoveel culinair gedoe geïnteresseerd zijn, ga ik deze week vooral de account van de Would Be Chef gebruiken om foto’s en filmpjes te delen. Als je mij nog niet volgde op Instagram, en je wilt m’n avonturen in New York mee beleven, dan is dit wel het moment! Ik kan niet garanderen dat je het water niet in de mond krijgt weliswaar.

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer