NEW YORK: EEN CULINAIR WALHALLA!
Nieuws

New york: een culinair walhalla!

Het is gelukt, we zijn in New York. Sinds jaar- en dag één van mijn lievelingssteden. Barcelona en New York, als je me vroeger vroeg: waar ga je het liefste op reis, was dat mijn antwoord. Maar toen kwam zo’n vijf jaar geleden dus de gedachte om een stekje in het buitenland te kopen.

Dat werd, zoals jullie wel weten, Barcelona. Voor een flatje in het buitenland is the Big Apple gewoon net iets te ver. Je gaat niet even voor een weekendje de plas over. En vooral: heel veel te duur. Waar je in Barcelona een stuk goedkoper eet dan in België is het omgekeerde het geval in New York. En dan heb je het nog niet eens over de woningprijzen die echt waanzin zijn.

Nu doordat we dus steeds naar Barcelona reisden de voorbije jaren (en daar nog wel een paar jaartjes moeten voor afbetalen) zijn alle andere reizen plots gestopt. Vonden we ook niet erg, het was een bewuste keuze, en Barca is altijd fun, zomer en winter. Maar sinds een goed jaartje begon het toch weer te kriebelen om nog eens naar New York te komen. En voilà, het is zover.

Gisteren vertrokken we ontzettend vroeg in Brussel, met de bedoeling om voor de middag (plaatselijke tijd) in New York te zijn. Dat ging dus even fout. We zaten al op het vliegtuig in London, glaasje champagne in de hand, toen de piloot liet weten dat er een ernstig technisch mankement aan ons vliegtuig was, en de herstelling daarvan zou een tijdje duren. Met een vertraging van maar liefst vijf uur arriveerden we (veilig) in ons hotel, de Sofitel aan 44th Street. Maar beter te laat dan met een vliegtuig dat niet in orde is natuurlijk.

Gisteren hebben we een kleine wandeling gemaakt en zijn dan gaan eten in The Modern, het knappe strakke restaurant met uitzicht op de beeldentuin van het Moma (het Museum Of Modern Art). Sinds jaar en dag één van onze favoriete restaurants. Het verslag komt er straks aan. Vanavond hebben we een tafeltje kunnen bemachtigen in Eleven Madison Park het nummer 1 restaurant van de wereld volgens de TOP50 van San Pellegrino. Zeer benieuwd of die plaats ook terecht is.

Het verslag van onze etentjes kan je hier altijd vinden, maar als je live fotootjes van de gerechten en de ambiance en de sfeer wilt, dan moet je gewoon even mijn Instagram account volgen. Ik ga ook wel wat fotootjes plaatsen op mijn algemene account van Sven Ornelis, maar omdat niet alle volgers daar in zoveel culinair gedoe geïnteresseerd zijn, ga ik deze week vooral de account van de Would Be Chef gebruiken om foto’s en filmpjes te delen. Als je mij nog niet volgde op Instagram, en je wilt m’n avonturen in New York mee beleven, dan is dit wel het moment! Ik kan niet garanderen dat je het water niet in de mond krijgt weliswaar.

Gerelateerde nieuwsberichten

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer

Alle Boeken

Black Friday korting op al mijn boeken, van woensdag tot zondag!

Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer

Welke appels zijn het gezondste: rode of groene?

An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer

Dit zijn de grootste misverstanden over Thanksgiving

Dit zijn de vijf grootste misverstanden over Thanksgiving

Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer

10 dingen die je nog niet wist over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Niks aan te doen: daarom snoepen mensen zoveel op kantoor

Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer