Het is gelukt, we zijn in New York. Sinds jaar- en dag één van mijn lievelingssteden. Barcelona en New York, als je me vroeger vroeg: waar ga je het liefste op reis, was dat mijn antwoord. Maar toen kwam zo’n vijf jaar geleden dus de gedachte om een stekje in het buitenland te kopen.
Dat werd, zoals jullie wel weten, Barcelona. Voor een flatje in het buitenland is the Big Apple gewoon net iets te ver. Je gaat niet even voor een weekendje de plas over. En vooral: heel veel te duur. Waar je in Barcelona een stuk goedkoper eet dan in België is het omgekeerde het geval in New York. En dan heb je het nog niet eens over de woningprijzen die echt waanzin zijn.
Nu doordat we dus steeds naar Barcelona reisden de voorbije jaren (en daar nog wel een paar jaartjes moeten voor afbetalen) zijn alle andere reizen plots gestopt. Vonden we ook niet erg, het was een bewuste keuze, en Barca is altijd fun, zomer en winter. Maar sinds een goed jaartje begon het toch weer te kriebelen om nog eens naar New York te komen. En voilà, het is zover.
Gisteren vertrokken we ontzettend vroeg in Brussel, met de bedoeling om voor de middag (plaatselijke tijd) in New York te zijn. Dat ging dus even fout. We zaten al op het vliegtuig in London, glaasje champagne in de hand, toen de piloot liet weten dat er een ernstig technisch mankement aan ons vliegtuig was, en de herstelling daarvan zou een tijdje duren. Met een vertraging van maar liefst vijf uur arriveerden we (veilig) in ons hotel, de Sofitel aan 44th Street. Maar beter te laat dan met een vliegtuig dat niet in orde is natuurlijk.
Gisteren hebben we een kleine wandeling gemaakt en zijn dan gaan eten in The Modern, het knappe strakke restaurant met uitzicht op de beeldentuin van het Moma (het Museum Of Modern Art). Sinds jaar en dag één van onze favoriete restaurants. Het verslag komt er straks aan. Vanavond hebben we een tafeltje kunnen bemachtigen in Eleven Madison Park het nummer 1 restaurant van de wereld volgens de TOP50 van San Pellegrino. Zeer benieuwd of die plaats ook terecht is.
Het verslag van onze etentjes kan je hier altijd vinden, maar als je live fotootjes van de gerechten en de ambiance en de sfeer wilt, dan moet je gewoon even mijn Instagram account volgen. Ik ga ook wel wat fotootjes plaatsen op mijn algemene account van Sven Ornelis, maar omdat niet alle volgers daar in zoveel culinair gedoe geïnteresseerd zijn, ga ik deze week vooral de account van de Would Be Chef gebruiken om foto’s en filmpjes te delen. Als je mij nog niet volgde op Instagram, en je wilt m’n avonturen in New York mee beleven, dan is dit wel het moment! Ik kan niet garanderen dat je het water niet in de mond krijgt weliswaar.
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer