Niet alle restaurateurs woest op overheid
Nieuws

Niet alle restaurateurs woest op overheid

Heel veel mensen in de horeca zijn woest op de overheid. Dat de restaurants en cafés gesloten zijn vinden ze zeer onrechtvaardig en klagen ze aan. Er worden op social media dan ook zware en emotionele uitspraken gedaan. Toch zijn er uitzonderingen. Het team van Boury, het twee sterren restaurant in Roeselare plaatste een opmerkelijk bericht op Instagram. Ze zijn uiteraard ook ontgoocheld dat ze nu gesloten zijn. Maar opvallend is dat ze niet klagen of zagen, begrip tonen voor de beslissing en zich zeer bescheiden opstellen. De horeca is niet de enige, en niet de zwaarst getroffen sector… Straffe en mooie boodschap.

“Net als bij de collega’s kwam de boodschap voor sluiting ook bij ons bijzonder hard aan. Hartverwarmend, daarentegen, waren de vele reacties die we mochten ontvangen van familie, vrienden, gasten en nog zoveel anderen. Een welgemeende dankjewel hiervoor! Ook voor de afgelopen maanden, waarin we jullie talrijk en op een veilige manier mochten ontvangen. Het doet ons geloven dat we snel de draad zullen kunnen oppikken éénmaal dit virus verslagen is. Bovenal prijzen we ons gelukkig dat het de maatregelen zijn waardoor we het werk moeten neerleggen, en niet de ziekte zelf.

Daarnaast is ook een gevoel van bescheidenheid op haar plaats. Het is immers niet enkel de horeca waar de economische ravage groot zal zijn. Hierbij denken we, onder meer, aan de evenementsector die zelfs nooit kon opstarten en alle toeleveranciers die, bijvoorbeeld, geen weekend respijt kregen om hun voorraad verse producten alsnog te slijten. Bovendien zullen het net deze bedrijven zijn die slechts beperkt in aanmerking zullen komen voor de aangekondigde steunmaatregelen.

Over de proportionaliteit en rechtvaardigheid van de maatregelen valt te discussiëren (of te procederen). Laat ons echter niet uit het oog verliezen dat het virus zelf de kern van de samenleving treft, en het dus niet hoeft te verwonderen dat de maatregelen dat ook doen.

Een warm hart gaat dan ook uit naar alle mensen die de maatregelen strikt naleven en ons mee behoeden voor een verdere escalatie. Wat ons rest is de hoop dat de inspanningen een snel en definitief resultaat zullen opleveren.

Het allerbeste gewenst en hopelijk tot binnenkort,

Team Boury.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer