Niet alle restaurateurs woest op overheid
Nieuws

Niet alle restaurateurs woest op overheid

Heel veel mensen in de horeca zijn woest op de overheid. Dat de restaurants en cafés gesloten zijn vinden ze zeer onrechtvaardig en klagen ze aan. Er worden op social media dan ook zware en emotionele uitspraken gedaan. Toch zijn er uitzonderingen. Het team van Boury, het twee sterren restaurant in Roeselare plaatste een opmerkelijk bericht op Instagram. Ze zijn uiteraard ook ontgoocheld dat ze nu gesloten zijn. Maar opvallend is dat ze niet klagen of zagen, begrip tonen voor de beslissing en zich zeer bescheiden opstellen. De horeca is niet de enige, en niet de zwaarst getroffen sector… Straffe en mooie boodschap.

“Net als bij de collega’s kwam de boodschap voor sluiting ook bij ons bijzonder hard aan. Hartverwarmend, daarentegen, waren de vele reacties die we mochten ontvangen van familie, vrienden, gasten en nog zoveel anderen. Een welgemeende dankjewel hiervoor! Ook voor de afgelopen maanden, waarin we jullie talrijk en op een veilige manier mochten ontvangen. Het doet ons geloven dat we snel de draad zullen kunnen oppikken éénmaal dit virus verslagen is. Bovenal prijzen we ons gelukkig dat het de maatregelen zijn waardoor we het werk moeten neerleggen, en niet de ziekte zelf.

Daarnaast is ook een gevoel van bescheidenheid op haar plaats. Het is immers niet enkel de horeca waar de economische ravage groot zal zijn. Hierbij denken we, onder meer, aan de evenementsector die zelfs nooit kon opstarten en alle toeleveranciers die, bijvoorbeeld, geen weekend respijt kregen om hun voorraad verse producten alsnog te slijten. Bovendien zullen het net deze bedrijven zijn die slechts beperkt in aanmerking zullen komen voor de aangekondigde steunmaatregelen.

Over de proportionaliteit en rechtvaardigheid van de maatregelen valt te discussiëren (of te procederen). Laat ons echter niet uit het oog verliezen dat het virus zelf de kern van de samenleving treft, en het dus niet hoeft te verwonderen dat de maatregelen dat ook doen.

Een warm hart gaat dan ook uit naar alle mensen die de maatregelen strikt naleven en ons mee behoeden voor een verdere escalatie. Wat ons rest is de hoop dat de inspanningen een snel en definitief resultaat zullen opleveren.

Het allerbeste gewenst en hopelijk tot binnenkort,

Team Boury.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer