Niet alle restaurateurs woest op overheid
Nieuws

Niet alle restaurateurs woest op overheid

Heel veel mensen in de horeca zijn woest op de overheid. Dat de restaurants en cafés gesloten zijn vinden ze zeer onrechtvaardig en klagen ze aan. Er worden op social media dan ook zware en emotionele uitspraken gedaan. Toch zijn er uitzonderingen. Het team van Boury, het twee sterren restaurant in Roeselare plaatste een opmerkelijk bericht op Instagram. Ze zijn uiteraard ook ontgoocheld dat ze nu gesloten zijn. Maar opvallend is dat ze niet klagen of zagen, begrip tonen voor de beslissing en zich zeer bescheiden opstellen. De horeca is niet de enige, en niet de zwaarst getroffen sector… Straffe en mooie boodschap.

“Net als bij de collega’s kwam de boodschap voor sluiting ook bij ons bijzonder hard aan. Hartverwarmend, daarentegen, waren de vele reacties die we mochten ontvangen van familie, vrienden, gasten en nog zoveel anderen. Een welgemeende dankjewel hiervoor! Ook voor de afgelopen maanden, waarin we jullie talrijk en op een veilige manier mochten ontvangen. Het doet ons geloven dat we snel de draad zullen kunnen oppikken éénmaal dit virus verslagen is. Bovenal prijzen we ons gelukkig dat het de maatregelen zijn waardoor we het werk moeten neerleggen, en niet de ziekte zelf.

Daarnaast is ook een gevoel van bescheidenheid op haar plaats. Het is immers niet enkel de horeca waar de economische ravage groot zal zijn. Hierbij denken we, onder meer, aan de evenementsector die zelfs nooit kon opstarten en alle toeleveranciers die, bijvoorbeeld, geen weekend respijt kregen om hun voorraad verse producten alsnog te slijten. Bovendien zullen het net deze bedrijven zijn die slechts beperkt in aanmerking zullen komen voor de aangekondigde steunmaatregelen.

Over de proportionaliteit en rechtvaardigheid van de maatregelen valt te discussiëren (of te procederen). Laat ons echter niet uit het oog verliezen dat het virus zelf de kern van de samenleving treft, en het dus niet hoeft te verwonderen dat de maatregelen dat ook doen.

Een warm hart gaat dan ook uit naar alle mensen die de maatregelen strikt naleven en ons mee behoeden voor een verdere escalatie. Wat ons rest is de hoop dat de inspanningen een snel en definitief resultaat zullen opleveren.

Het allerbeste gewenst en hopelijk tot binnenkort,

Team Boury.”

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer