Niet alle restaurateurs woest op overheid

Heel veel mensen in de horeca zijn woest op de overheid. Dat de restaurants en cafés gesloten zijn vinden ze zeer onrechtvaardig en klagen ze aan. Er worden op social media dan ook zware en emotionele uitspraken gedaan. Toch zijn er uitzonderingen. Het team van Boury, het twee sterren restaurant in Roeselare plaatste een opmerkelijk bericht op Instagram. Ze zijn uiteraard ook ontgoocheld dat ze nu gesloten zijn. Maar opvallend is dat ze niet klagen of zagen, begrip tonen voor de beslissing en zich zeer bescheiden opstellen. De horeca is niet de enige, en niet de zwaarst getroffen sector… Straffe en mooie boodschap.

 

“Net als bij de collega’s kwam de boodschap voor sluiting ook bij ons bijzonder hard aan. Hartverwarmend, daarentegen, waren de vele reacties die we mochten ontvangen van familie, vrienden, gasten en nog zoveel anderen. Een welgemeende dankjewel hiervoor! Ook voor de afgelopen maanden, waarin we jullie talrijk en op een veilige manier mochten ontvangen. Het doet ons geloven dat we snel de draad zullen kunnen oppikken éénmaal dit virus verslagen is. Bovenal prijzen we ons gelukkig dat het de maatregelen zijn waardoor we het werk moeten neerleggen, en niet de ziekte zelf.

Daarnaast is ook een gevoel van bescheidenheid op haar plaats. Het is immers niet enkel de horeca waar de economische ravage groot zal zijn. Hierbij denken we, onder meer, aan de evenementsector die zelfs nooit kon opstarten en alle toeleveranciers die, bijvoorbeeld, geen weekend respijt kregen om hun voorraad verse producten alsnog te slijten. Bovendien zullen het net deze bedrijven zijn die slechts beperkt in aanmerking zullen komen voor de aangekondigde steunmaatregelen.

Over de proportionaliteit en rechtvaardigheid van de maatregelen valt te discussiëren (of te procederen). Laat ons echter niet uit het oog verliezen dat het virus zelf de kern van de samenleving treft, en het dus niet hoeft te verwonderen dat de maatregelen dat ook doen.

Een warm hart gaat dan ook uit naar alle mensen die de maatregelen strikt naleven en ons mee behoeden voor een verdere escalatie. Wat ons rest is de hoop dat de inspanningen een snel en definitief resultaat zullen opleveren.

Het allerbeste gewenst en hopelijk tot binnenkort,

Team Boury.”