Niet alle restaurateurs woest op overheid
Nieuws

Niet alle restaurateurs woest op overheid

Heel veel mensen in de horeca zijn woest op de overheid. Dat de restaurants en cafés gesloten zijn vinden ze zeer onrechtvaardig en klagen ze aan. Er worden op social media dan ook zware en emotionele uitspraken gedaan. Toch zijn er uitzonderingen. Het team van Boury, het twee sterren restaurant in Roeselare plaatste een opmerkelijk bericht op Instagram. Ze zijn uiteraard ook ontgoocheld dat ze nu gesloten zijn. Maar opvallend is dat ze niet klagen of zagen, begrip tonen voor de beslissing en zich zeer bescheiden opstellen. De horeca is niet de enige, en niet de zwaarst getroffen sector… Straffe en mooie boodschap.

“Net als bij de collega’s kwam de boodschap voor sluiting ook bij ons bijzonder hard aan. Hartverwarmend, daarentegen, waren de vele reacties die we mochten ontvangen van familie, vrienden, gasten en nog zoveel anderen. Een welgemeende dankjewel hiervoor! Ook voor de afgelopen maanden, waarin we jullie talrijk en op een veilige manier mochten ontvangen. Het doet ons geloven dat we snel de draad zullen kunnen oppikken éénmaal dit virus verslagen is. Bovenal prijzen we ons gelukkig dat het de maatregelen zijn waardoor we het werk moeten neerleggen, en niet de ziekte zelf.

Daarnaast is ook een gevoel van bescheidenheid op haar plaats. Het is immers niet enkel de horeca waar de economische ravage groot zal zijn. Hierbij denken we, onder meer, aan de evenementsector die zelfs nooit kon opstarten en alle toeleveranciers die, bijvoorbeeld, geen weekend respijt kregen om hun voorraad verse producten alsnog te slijten. Bovendien zullen het net deze bedrijven zijn die slechts beperkt in aanmerking zullen komen voor de aangekondigde steunmaatregelen.

Over de proportionaliteit en rechtvaardigheid van de maatregelen valt te discussiëren (of te procederen). Laat ons echter niet uit het oog verliezen dat het virus zelf de kern van de samenleving treft, en het dus niet hoeft te verwonderen dat de maatregelen dat ook doen.

Een warm hart gaat dan ook uit naar alle mensen die de maatregelen strikt naleven en ons mee behoeden voor een verdere escalatie. Wat ons rest is de hoop dat de inspanningen een snel en definitief resultaat zullen opleveren.

Het allerbeste gewenst en hopelijk tot binnenkort,

Team Boury.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel1_Nakd_Lotus-33

Wat een zalige wandeltocht met nākd. #advertentie

Een goede twee weken geleden, op zondag 29 september, een prachtige zondagvoormiddag, maakte ik een heerlijke boswandeling met meer dan 100 winnaars van een wedstrijd die ik als fiere ambassadeur georganiseerd had samen met nākd … Lees meer

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer