Volgende week start mijn kookprogramma samen met Roger van Damme op njam! En naar aanleiding daarvan ben ik verschillende interviews aan het doen voor de boekjes. En één van de journalisten vroeg me wat de grootste roddel is die ooit over mij de ronde deed. Daar moest ik niet te lang over nadenken.
Toen ik een kleine tien jaar geleden door veel te wandelen, gezond te eten, en veel water te drinken, er beetje bij beetje in slaagde om van ongeveer 110 kilo naar minder dan 80 kilo af te vallen, deden allerlei roddels de ronde over mij. Mensen geloofden blijkbaar niet dat ik mijn kilo’s op een natuurlijke manier aan het kwijtspelen was. En dus werd er geroddeld dat ik een maagring had laten zetten, of een maagverkleining had ondergaan.
Ik heb het grootste respect voor mensen die enkel met een heelkundige ingreep er in slagen om drastisch af te vallen. Soms kan het om medische redenen echt niet anders. Maar het was duidelijk. Ik heb dat uiteraard niet gedaan. Ik ben enkel door hard te werken mijn overtollige kilo’s kwijt gespeeld. En ik zal m’n hele leven moeten uitkijken.
Die roddels deden me wel wat. Vooral omdat ik ook trots was op wat ik door m’n inspanningen kon bereiken. En Hans, mijn dokter, die me in die tijd al begeleidde, vond de roddels die de ronde deden op sociale en andere media ook totaal niet fijn.
En die schreef daarom een doktersattest waarin hij officieel verklaarde dat ik mijn kilo’s op een natuurlijke manier was kwijtgeraakt, en niet met een maagverkleining of maagring. En dat doktersbriefje werd plots in de boekjes afgedrukt. Misschien een beetje overdreven, maar achteraf kan ik er wel goed mee lachen
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer