Volgende week start mijn kookprogramma samen met Roger van Damme op njam! En naar aanleiding daarvan ben ik verschillende interviews aan het doen voor de boekjes. En één van de journalisten vroeg me wat de grootste roddel is die ooit over mij de ronde deed. Daar moest ik niet te lang over nadenken.
Toen ik een kleine tien jaar geleden door veel te wandelen, gezond te eten, en veel water te drinken, er beetje bij beetje in slaagde om van ongeveer 110 kilo naar minder dan 80 kilo af te vallen, deden allerlei roddels de ronde over mij. Mensen geloofden blijkbaar niet dat ik mijn kilo’s op een natuurlijke manier aan het kwijtspelen was. En dus werd er geroddeld dat ik een maagring had laten zetten, of een maagverkleining had ondergaan.
Ik heb het grootste respect voor mensen die enkel met een heelkundige ingreep er in slagen om drastisch af te vallen. Soms kan het om medische redenen echt niet anders. Maar het was duidelijk. Ik heb dat uiteraard niet gedaan. Ik ben enkel door hard te werken mijn overtollige kilo’s kwijt gespeeld. En ik zal m’n hele leven moeten uitkijken.
Die roddels deden me wel wat. Vooral omdat ik ook trots was op wat ik door m’n inspanningen kon bereiken. En Hans, mijn dokter, die me in die tijd al begeleidde, vond de roddels die de ronde deden op sociale en andere media ook totaal niet fijn.
En die schreef daarom een doktersattest waarin hij officieel verklaarde dat ik mijn kilo’s op een natuurlijke manier was kwijtgeraakt, en niet met een maagverkleining of maagring. En dat doktersbriefje werd plots in de boekjes afgedrukt. Misschien een beetje overdreven, maar achteraf kan ik er wel goed mee lachen
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer