Niet tof: de lelijkste roddel over mijzelf!

Volgende week start mijn kookprogramma samen met Roger van Damme op njam! En naar aanleiding daarvan ben ik verschillende interviews aan het doen voor de boekjes. En één van de journalisten vroeg me wat de grootste roddel is die ooit over mij de ronde deed. Daar moest ik niet te lang over nadenken.

Toen ik een kleine tien jaar geleden door veel te wandelen, gezond te eten, en veel water te drinken, er beetje bij beetje in slaagde om van ongeveer 110 kilo naar minder dan 80 kilo af te vallen, deden allerlei roddels de ronde over mij. Mensen geloofden blijkbaar niet dat ik mijn kilo’s op een natuurlijke manier aan het kwijtspelen was. En dus werd er geroddeld dat ik een maagring had laten zetten, of een maagverkleining had ondergaan.

Ik heb het grootste respect voor mensen die enkel met een heelkundige ingreep er in slagen om drastisch af te vallen. Soms kan het om medische redenen echt niet anders. Maar het was duidelijk. Ik heb dat uiteraard niet gedaan. Ik ben enkel door hard te werken mijn overtollige kilo’s kwijt gespeeld. En ik zal m’n hele leven moeten uitkijken.

Die roddels deden me wel wat. Vooral omdat ik ook trots was op wat ik door m’n inspanningen kon bereiken. En Hans, mijn dokter, die me in die tijd al begeleidde, vond de roddels die de ronde deden op sociale en andere media ook totaal niet fijn.

En die schreef daarom een doktersattest waarin hij officieel verklaarde dat ik mijn kilo’s op een natuurlijke manier was kwijtgeraakt, en niet met een maagverkleining of maagring. En dat doktersbriefje werd plots in de boekjes afgedrukt. Misschien een beetje overdreven, maar achteraf kan ik er wel goed mee lachen