Niet tof: de lelijkste roddel over mijzelf!
Nieuws

Niet tof: de lelijkste roddel over mijzelf!

Volgende week start mijn kookprogramma samen met Roger van Damme op njam! En naar aanleiding daarvan ben ik verschillende interviews aan het doen voor de boekjes. En één van de journalisten vroeg me wat de grootste roddel is die ooit over mij de ronde deed. Daar moest ik niet te lang over nadenken.

Toen ik een kleine tien jaar geleden door veel te wandelen, gezond te eten, en veel water te drinken, er beetje bij beetje in slaagde om van ongeveer 110 kilo naar minder dan 80 kilo af te vallen, deden allerlei roddels de ronde over mij. Mensen geloofden blijkbaar niet dat ik mijn kilo’s op een natuurlijke manier aan het kwijtspelen was. En dus werd er geroddeld dat ik een maagring had laten zetten, of een maagverkleining had ondergaan.

Ik heb het grootste respect voor mensen die enkel met een heelkundige ingreep er in slagen om drastisch af te vallen. Soms kan het om medische redenen echt niet anders. Maar het was duidelijk. Ik heb dat uiteraard niet gedaan. Ik ben enkel door hard te werken mijn overtollige kilo’s kwijt gespeeld. En ik zal m’n hele leven moeten uitkijken.

Die roddels deden me wel wat. Vooral omdat ik ook trots was op wat ik door m’n inspanningen kon bereiken. En Hans, mijn dokter, die me in die tijd al begeleidde, vond de roddels die de ronde deden op sociale en andere media ook totaal niet fijn.

En die schreef daarom een doktersattest waarin hij officieel verklaarde dat ik mijn kilo’s op een natuurlijke manier was kwijtgeraakt, en niet met een maagverkleining of maagring. En dat doktersbriefje werd plots in de boekjes afgedrukt. Misschien een beetje overdreven, maar achteraf kan ik er wel goed mee lachen

Niet tof: de lelijkste roddel over mijzelf!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer