"Niet verantwoord: deze avond frietjes halen in de frituur?!"
Nieuws

“Niet verantwoord: deze avond frietjes halen in de frituur?!”

Mensen krijgen precies een beetje lange tenen… Heb je dat gevoel ook niet? Of ze worden extra voorzichtig. Alsof de quarantaine ons nu wel echt allemaal op scherp begint te zetten. In een Whatsapp-groepje met toffe kennissen, waarin ik me eerlijk gezegd een beetje afzijdig hou, ging het daarnet over “frietjes van de frituur”. De vraag werd gesteld “wie er wat” ging halen in de frituur vanavond. De gedachte aan frietjes om het weekend te starten maakte een aanzienlijk deel van het groepje gelukkig. Dus de bestellingen werden trots opgesomd. De frietjes, grote en kleine, de “vlezekes”, de sausjes… Geloof me, het maakte iedereen precies gelukkig.

En toch was er één kameraad die zich daar “zonder te kritisch over te willen doen” toch wel wat vragen bij stelde. Hij vond het een beetje raar en eigenlijk ook niet zo’n slim idee om nu allemaal op dezelfde dag naar de frituur te gaan. Ja ok, vrijdagavonden zijn in Vlaanderen dan misschien wel traditioneel de frituur-afhaal-avonden. Maar alle dagen lijken nu toch een beetje op elkaar? Waarom zouden we de druk op de frituren geen beetje spreiden? Is dat niet veiliger dan dat we vanavond allemaal in een rij moeten gaan aanschuiven, weliswaar met anderhalve meter tussen?

Kijk, daar werd door de rest van de groep een klein beetje lacherig over gedaan. We hebben tegenwoordig al zo weinig ankerpunten in de week, we beseffen nauwelijks welke dag het is, dus als je je dan even kunt vastklampen aan zo’n fijne traditie dan moet je toch gewoon je frietjes halen op vrijdag. Als je maar voorzichtig bent. Dat vonden de meesten. Maar eerlijk? Wij hebben de voorbije week hier thuis ook al beslist dat we nog eens frietjes halen in de frituur (iets wat ik eigenlijk bijna nooit meer doe, omdat ik wat te hard de calorietjes tel, maar soit) en ik heb zelf ook één voorwaarde gesteld: toch liever niet op vrijdag, maar op een iets rustiger weekdag… Ben ik nu ook een freak?

Anyway: geniet van je avond, met of zonder frietjes van de frituur. En maak er een deugddoend weekend van! Hou het veilig, eet lekker, zorg voor jezelf en voor elkaar. Al dan niet met een heerlijke frikandel speciale (want dat is toch echt wel belachelijk lekker he?)

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer