Mensen krijgen precies een beetje lange tenen… Heb je dat gevoel ook niet? Of ze worden extra voorzichtig. Alsof de quarantaine ons nu wel echt allemaal op scherp begint te zetten. In een Whatsapp-groepje met toffe kennissen, waarin ik me eerlijk gezegd een beetje afzijdig hou, ging het daarnet over “frietjes van de frituur”. De vraag werd gesteld “wie er wat” ging halen in de frituur vanavond. De gedachte aan frietjes om het weekend te starten maakte een aanzienlijk deel van het groepje gelukkig. Dus de bestellingen werden trots opgesomd. De frietjes, grote en kleine, de “vlezekes”, de sausjes… Geloof me, het maakte iedereen precies gelukkig.
En toch was er één kameraad die zich daar “zonder te kritisch over te willen doen” toch wel wat vragen bij stelde. Hij vond het een beetje raar en eigenlijk ook niet zo’n slim idee om nu allemaal op dezelfde dag naar de frituur te gaan. Ja ok, vrijdagavonden zijn in Vlaanderen dan misschien wel traditioneel de frituur-afhaal-avonden. Maar alle dagen lijken nu toch een beetje op elkaar? Waarom zouden we de druk op de frituren geen beetje spreiden? Is dat niet veiliger dan dat we vanavond allemaal in een rij moeten gaan aanschuiven, weliswaar met anderhalve meter tussen?
Kijk, daar werd door de rest van de groep een klein beetje lacherig over gedaan. We hebben tegenwoordig al zo weinig ankerpunten in de week, we beseffen nauwelijks welke dag het is, dus als je je dan even kunt vastklampen aan zo’n fijne traditie dan moet je toch gewoon je frietjes halen op vrijdag. Als je maar voorzichtig bent. Dat vonden de meesten. Maar eerlijk? Wij hebben de voorbije week hier thuis ook al beslist dat we nog eens frietjes halen in de frituur (iets wat ik eigenlijk bijna nooit meer doe, omdat ik wat te hard de calorietjes tel, maar soit) en ik heb zelf ook één voorwaarde gesteld: toch liever niet op vrijdag, maar op een iets rustiger weekdag… Ben ik nu ook een freak?
Anyway: geniet van je avond, met of zonder frietjes van de frituur. En maak er een deugddoend weekend van! Hou het veilig, eet lekker, zorg voor jezelf en voor elkaar. Al dan niet met een heerlijke frikandel speciale (want dat is toch echt wel belachelijk lekker he?)
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer