Nieuw project 2de keer uitgesteld door tekort aan … karton

Zoals jullie weten pak ik ik binnenkort uit met een nieuw groot project. Eentje waar ik nu al een klein jaar volop mee bezig ben, naast de radio, het DJ’n en deze food blog Would Be Chef. Het is iets waar ik met ontzettend veel passie mee bezig ben, en waar ik mij al zo goed mee geamuseerd heb, omdat het over één van mijn allergrootste hobby’s gaat. En ik weet ook zeker dat velen onder jullie het fantastisch gaan vinden en er ook veel plezier aan zullen beleven.

De lancering zou in eerste instantie ergens begin oktober plaatsgevonden hebben. Dat was onze streefdatum. Maar al snel merkte ik dat dat een tikje te ambitieus was, we kregen niet alles rond. We hebben dan begin september reeds beslist om uit te stellen naar dinsdag 9 november. Die datum stond met stip in de agenda. En de bedoeling was om dan de pers, vrienden, familie, en volgers van  Would Be Chef uit te nodigen op de lancering. Maar ook nu moet ik jammer genoeg aankondigen: we moeten weer een beetje uitstellen.

De reden: het internationale tekort aan papier en karton. Na de covid-crisis is de economie weer losgebarsten en is er in de papierbusiness een enorme schaarste. De boekenwereld kreunt daar onder. Veel boeken raken niet gedrukt. Maar ook voor de drukkers van kranten, tijdschriften en folders is het nu zoeken naar papier. En de reden ligt voor een stuk bij de verpakkingsindustrie. We kopen meer en meer online, dat deden we massaal tijdens de lockdown, en er kan niet op tijd papier en karton bijgemaakt worden. En ja, China is ook massaal aan het inkopen, zoals ze dat met zoveel grondstoffen aan het doen zijn vandaag.

Gelukkig zijn we al lang met dit prachtige verhaal bezig, en zijn mijn leveranciers ook al een hele tijd bezig met hun zoektocht naar papier en karton, maar we hebben van in het begin duidelijk gezegd: we lanceren pas als we echt honderd procent klaar zijn, en dat lukt dus niet tegen 9 november. Jammer maar helaas, het feestje gaat nu nog niet door. Inmiddels heb ik wel staalharde garanties dat we binnen een dikke twee weken echt operationeel klaar zijn om stevig uit te pakken, enfin, stevig in te pakken… En dat is maar goed ook, want dan zijn we nog net op tijd voor de feestdagen.

Ik weet dat ik een beetje mysterieus schrijf, excuses daarvoor, maar ik wil straks meteen in één keer met het volledige nieuws uitpakken, en dat zal dus voor binnen een goede twee weken zijn. Als je trouwens benieuwd bent en zin hebt om bij de lancering van mijn nieuwe grote project aanwezig te zijn, cirkel dan maar al even 23 november aan. Het is een dinsdag. Ik ga dan volgers van Would Be Chef uitnodigen. En die avond gaan we misschien wel samen het glas heffen op mijn nieuwe verhaal. Spannend….