Jullie weten het: sinds enkele maanden heb ik een uniek pop-up restaurant in Gent, waar je enkel via Deliveroo mijn persoonlijke favoriete gerechten kunt laten leveren. De recepten die al jaren scoren op Would Be Chef kunnen nu al sinds mei in gans “9000” aan de deur bezorgd kunnen worden.
Ik heb hiervoor enkele van mijn favoriete voorgerechten, hoofdgerechten, en desserts van de blog geperfectioneerd. We zijn op zoek gegaan naar mooie verse ingrediënten en lekkere kruiding. We hebben een ambitieus keukenteam gevonden dat net als ik van eerlijke, frisse gerechten met een twist houdt. En we maken in het menu een kleine reis, met zowel een Belgische, een Thaise, een Italiaanse en zelfs een Indische toets. De dingen die ik lekker vind kun je via Deliveroo nog steeds thuis laten leveren. Een culinaire manier om toch even te reizen in je eigen tuin of op je eigen terras.
Nu heb ik fijn nieuws: we gaan nog even door. En daarom staan er intussen enkele nieuwe gerechten op de kaart. Stuk voor stuk authentieke Would Be Chef gerechten met een lekkere twist.
Nieuw zijn de gebakken scampi met zongedroogde tomaat, room en witte wijn.
En ook nieuw is dat je de Indische Curry nu op twee verschillende manieren kunt bestellen. Er is de complete veggetarische versie waarin bloemkool de hoofdrol speelt en er is er ook eentje met vleesballetjes. Twee heerlijke pittige curry’s om jezelf heel even in een exotische sfeer te wanen. Laat me gerust weten hoe lekker jullie deze nieuwe gerechten vonden.
Uiteraard zijn ook de heerlijke burrata met kerstomaatjes en framboos nog te bestellen. Ook de Thaise vol-au-vent- en de linguini met kip zijn nog steeds van de partij. En als je een lekker dessert wil proeven kun je gaan voor mijn Ananas Dark ‘n Stormy met limoen mascarpone of voor de vanillepudding met heerlijke aardbeien en bruine suiker.
Bestellen kun je doen in Gent op www.deliveroo.be
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer