Wie geeft me een gouden tip voor m'n nieuwe keuken?
Nieuws

Wie geeft me een gouden tip voor m’n nieuwe keuken?

2020 is weer lekker gestart en het wordt een superspannend jaar voor ons. Nadat we een kleine 15 jaar in het prachtige Rijmenam woonden verhuizen we over enkele maanden naar Lochristi in de buurt van Gent. Over enkele weken hebben we de sleutel en kunnen de verbouwingen beginnen. Het is een avontuur waar ik ontzettend naar uitkijk. Ik vind het echt fijn om nu overal op interieur-sites, in winkels, op Instagram en Pinterest ideeën op te doen.

Ons huis dat we in Rijmenam bouwden konden we “from scratch” ontwerpen en inrichten, want het was een nieuwbouw. Deze keer moeten we rekening houden met een bestaand huis, dat al een hele geschiedenis heeft. Dat geeft mogelijkheden maar ook beperkingen. We hebben sowieso een goede architect onder de arm genomen die prachtige ideeën en plannen heeft, dus dat is al geruststellend. Maar sommige beslissingen moet je uiteindelijk toch altijd zelf nemen.

En één van de meest belangrijke beslissingen, waar ik me nu op aan het focussen ben, is de nieuwe keuken. Dat wordt voor mij wellicht de belangrijkste ruimte in ons huis. Iets dat wellicht niemand die me volgt verwonderen zal. Ik ga er sowieso (naast de slaapkamer) de meeste tijd in doorbrengen. Ik wil er koken voor ons tweetjes, maar ook voor de familie en voor onze vrienden. Ik wil er mijn nieuwe recepten ontwikkelen, mijn kookvideo’s voor Would Be Chef opnemen, en de foto’s van de gerechten shooten. De inrichting van die keuken is dus super belangrijk.

Ken je dat gevoel? Het moet een mooie plek zijn, maar ook een praktische. Ik wil absoluut de juiste toestellen kiezen. Ze moeten er mooi uitzien, maar vooral top functioneren. Ik wil niet te weinig toestellen, maar zeker ook niet teveel. Nu hebben we bijvoorbeeld een ingebouwde steengrill, en dat zou ik vandaag niet meer doen. Als ik wil grillen ga ik wel naar buiten, en gebruik m’n gasbarbecue, in de zomer, maar ook in de winter. Dat vind ik gezellig Maar ik wil wel blijven stomen, want dat doe ik bijna elke dag. En ik wil een dampkap die niet al te opvallend is, want die vind ik bijna altijd lelijk.

Ik wil genoeg kasten hebben en de hoogte van het aanrecht is super belangrijk. Veel keukens zijn gewoon te laag en dat is slecht voor je rug als je vaak aan het koken bent. Het werkblad moet ook het juiste zijn. Mooi maar vooral ook praktisch. Dus krasbestendig. En vlekbestendig. Ik wil er een hete pan kunnen opzetten zonder schade. Dat soort dingen. Dus ik ben alles aan het lezen wat er over te lezen valt. En ik denk dat we voor kwartsiet gaan. Dat ziet er uit als marmer maar is veel steviger en minder “vlek-gevoelig”.

Kortom, dit zijn nu al heerlijke tijden. Maar ook wel heel erg spannende. Ik wil namelijk geen foute beslissingen nemen of keuzes maken, want daar zit je dan de komende 15 jaar toch maar weer aan vast. Dus als iemand nog tips heeft over keukentoestellen, kasten, het keukenblad, de plaatsing van de ovens, enzovoort, laat maar komen! En wie weet nodig ik je wel eens uit in Lochristi voor een gezellig etentje over enkele maanden als je me de gouden tip geeft. Spannnnnenddddd!!!

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer