Wie geeft me een gouden tip voor m'n nieuwe keuken?
Nieuws

Wie geeft me een gouden tip voor m’n nieuwe keuken?

2020 is weer lekker gestart en het wordt een superspannend jaar voor ons. Nadat we een kleine 15 jaar in het prachtige Rijmenam woonden verhuizen we over enkele maanden naar Lochristi in de buurt van Gent. Over enkele weken hebben we de sleutel en kunnen de verbouwingen beginnen. Het is een avontuur waar ik ontzettend naar uitkijk. Ik vind het echt fijn om nu overal op interieur-sites, in winkels, op Instagram en Pinterest ideeën op te doen.

Ons huis dat we in Rijmenam bouwden konden we “from scratch” ontwerpen en inrichten, want het was een nieuwbouw. Deze keer moeten we rekening houden met een bestaand huis, dat al een hele geschiedenis heeft. Dat geeft mogelijkheden maar ook beperkingen. We hebben sowieso een goede architect onder de arm genomen die prachtige ideeën en plannen heeft, dus dat is al geruststellend. Maar sommige beslissingen moet je uiteindelijk toch altijd zelf nemen.

En één van de meest belangrijke beslissingen, waar ik me nu op aan het focussen ben, is de nieuwe keuken. Dat wordt voor mij wellicht de belangrijkste ruimte in ons huis. Iets dat wellicht niemand die me volgt verwonderen zal. Ik ga er sowieso (naast de slaapkamer) de meeste tijd in doorbrengen. Ik wil er koken voor ons tweetjes, maar ook voor de familie en voor onze vrienden. Ik wil er mijn nieuwe recepten ontwikkelen, mijn kookvideo’s voor Would Be Chef opnemen, en de foto’s van de gerechten shooten. De inrichting van die keuken is dus super belangrijk.

Ken je dat gevoel? Het moet een mooie plek zijn, maar ook een praktische. Ik wil absoluut de juiste toestellen kiezen. Ze moeten er mooi uitzien, maar vooral top functioneren. Ik wil niet te weinig toestellen, maar zeker ook niet teveel. Nu hebben we bijvoorbeeld een ingebouwde steengrill, en dat zou ik vandaag niet meer doen. Als ik wil grillen ga ik wel naar buiten, en gebruik m’n gasbarbecue, in de zomer, maar ook in de winter. Dat vind ik gezellig Maar ik wil wel blijven stomen, want dat doe ik bijna elke dag. En ik wil een dampkap die niet al te opvallend is, want die vind ik bijna altijd lelijk.

Ik wil genoeg kasten hebben en de hoogte van het aanrecht is super belangrijk. Veel keukens zijn gewoon te laag en dat is slecht voor je rug als je vaak aan het koken bent. Het werkblad moet ook het juiste zijn. Mooi maar vooral ook praktisch. Dus krasbestendig. En vlekbestendig. Ik wil er een hete pan kunnen opzetten zonder schade. Dat soort dingen. Dus ik ben alles aan het lezen wat er over te lezen valt. En ik denk dat we voor kwartsiet gaan. Dat ziet er uit als marmer maar is veel steviger en minder “vlek-gevoelig”.

Kortom, dit zijn nu al heerlijke tijden. Maar ook wel heel erg spannende. Ik wil namelijk geen foute beslissingen nemen of keuzes maken, want daar zit je dan de komende 15 jaar toch maar weer aan vast. Dus als iemand nog tips heeft over keukentoestellen, kasten, het keukenblad, de plaatsing van de ovens, enzovoort, laat maar komen! En wie weet nodig ik je wel eens uit in Lochristi voor een gezellig etentje over enkele maanden als je me de gouden tip geeft. Spannnnnenddddd!!!

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer