2020 is weer lekker gestart en het wordt een superspannend jaar voor ons. Nadat we een kleine 15 jaar in het prachtige Rijmenam woonden verhuizen we over enkele maanden naar Lochristi in de buurt van Gent. Over enkele weken hebben we de sleutel en kunnen de verbouwingen beginnen. Het is een avontuur waar ik ontzettend naar uitkijk. Ik vind het echt fijn om nu overal op interieur-sites, in winkels, op Instagram en Pinterest ideeën op te doen.
Ons huis dat we in Rijmenam bouwden konden we “from scratch” ontwerpen en inrichten, want het was een nieuwbouw. Deze keer moeten we rekening houden met een bestaand huis, dat al een hele geschiedenis heeft. Dat geeft mogelijkheden maar ook beperkingen. We hebben sowieso een goede architect onder de arm genomen die prachtige ideeën en plannen heeft, dus dat is al geruststellend. Maar sommige beslissingen moet je uiteindelijk toch altijd zelf nemen.
En één van de meest belangrijke beslissingen, waar ik me nu op aan het focussen ben, is de nieuwe keuken. Dat wordt voor mij wellicht de belangrijkste ruimte in ons huis. Iets dat wellicht niemand die me volgt verwonderen zal. Ik ga er sowieso (naast de slaapkamer) de meeste tijd in doorbrengen. Ik wil er koken voor ons tweetjes, maar ook voor de familie en voor onze vrienden. Ik wil er mijn nieuwe recepten ontwikkelen, mijn kookvideo’s voor Would Be Chef opnemen, en de foto’s van de gerechten shooten. De inrichting van die keuken is dus super belangrijk.
Ken je dat gevoel? Het moet een mooie plek zijn, maar ook een praktische. Ik wil absoluut de juiste toestellen kiezen. Ze moeten er mooi uitzien, maar vooral top functioneren. Ik wil niet te weinig toestellen, maar zeker ook niet teveel. Nu hebben we bijvoorbeeld een ingebouwde steengrill, en dat zou ik vandaag niet meer doen. Als ik wil grillen ga ik wel naar buiten, en gebruik m’n gasbarbecue, in de zomer, maar ook in de winter. Dat vind ik gezellig Maar ik wil wel blijven stomen, want dat doe ik bijna elke dag. En ik wil een dampkap die niet al te opvallend is, want die vind ik bijna altijd lelijk.
Ik wil genoeg kasten hebben en de hoogte van het aanrecht is super belangrijk. Veel keukens zijn gewoon te laag en dat is slecht voor je rug als je vaak aan het koken bent. Het werkblad moet ook het juiste zijn. Mooi maar vooral ook praktisch. Dus krasbestendig. En vlekbestendig. Ik wil er een hete pan kunnen opzetten zonder schade. Dat soort dingen. Dus ik ben alles aan het lezen wat er over te lezen valt. En ik denk dat we voor kwartsiet gaan. Dat ziet er uit als marmer maar is veel steviger en minder “vlek-gevoelig”.
Kortom, dit zijn nu al heerlijke tijden. Maar ook wel heel erg spannende. Ik wil namelijk geen foute beslissingen nemen of keuzes maken, want daar zit je dan de komende 15 jaar toch maar weer aan vast. Dus als iemand nog tips heeft over keukentoestellen, kasten, het keukenblad, de plaatsing van de ovens, enzovoort, laat maar komen! En wie weet nodig ik je wel eens uit in Lochristi voor een gezellig etentje over enkele maanden als je me de gouden tip geeft. Spannnnnenddddd!!!
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer