HET BESTE CAFE TER WERELD IS WEER... BELGISCH!
Nieuws

Het beste cafe ter wereld is weer… belgisch!

Een beetje chauvinistisch zijn, dat moet kunnen. En zeker als je echt een reden hebt om fier te zijn op je landje. Wanneer de Rode Duivels goed spelen, of een zanger van bij ons een dikke hit scoort in het buitenland, of je ziet ergens een Rubens hangen in een belangrijk museum ver weg, dan ga je toch een beetje glimmen. En als het over gastronomie gaat, over lekker eten en drinken, dan hebben we echt reden om onze borst nat te maken

Ratebeer, één van de allerbelangrijkste referentiesites wanneer het over bier gaat, heeft “In De Verzekering Tegen De Grote Dorst” in Eizeringen voor de derde keer uitgeroepen tot beste bierbestemming en beste café van de wereld. Wat een gigantische eer!

Het café bestaat intussen al zo’n dikke 175 jaar en is tegenwoordig enkel nog op zondag open, na de mis, of na begrafenissen, en op afspraak voor groepen. Eigenaar en uitbater Kurt Panneels verdient een gigantische proficiat, want hij heeft het café niet enkel gered, maar hij heeft er ook een prachtig uithangbord voor de Belgische brouwers van gemaakt!

Met een selectie van meer dan 250 bieren is ”In De Verzekering” vooral gespecialiseerd in bieren van het Pajottenland, en dan uiteraard vooral in Geuze, oude kriek, en uiteraard ook Lambiek.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer