HET BESTE CAFE TER WERELD IS WEER… BELGISCH!

Een beetje chauvinistisch zijn, dat moet kunnen. En zeker als je echt een reden hebt om fier te zijn op je landje. Wanneer de Rode Duivels goed spelen, of een zanger van bij ons een dikke hit scoort in het buitenland, of je ziet ergens een Rubens hangen in een belangrijk museum ver weg, dan ga je toch een beetje glimmen. En als het over gastronomie gaat, over lekker eten en drinken, dan hebben we echt reden om onze borst nat te maken

Ratebeer, één van de allerbelangrijkste referentiesites wanneer het over bier gaat, heeft “In De Verzekering Tegen De Grote Dorst” in Eizeringen voor de derde keer uitgeroepen tot beste bierbestemming en beste café van de wereld. Wat een gigantische eer!

Het café bestaat intussen al zo’n dikke 175 jaar en is tegenwoordig enkel nog op zondag open, na de mis, of na begrafenissen, en op afspraak voor groepen. Eigenaar en uitbater Kurt Panneels verdient een gigantische proficiat, want hij heeft het café niet enkel gered, maar hij heeft er ook een prachtig uithangbord voor de Belgische brouwers van gemaakt!

Met een selectie van meer dan 250 bieren is ”In De Verzekering” vooral gespecialiseerd in bieren van het Pajottenland, en dan uiteraard vooral in Geuze, oude kriek, en uiteraard ook Lambiek.