No way?! Dit is het vreemde ontbijt van Anke Buckinx deze morgen...
Nieuws

No way?! Dit is het vreemde ontbijt van Anke Buckinx deze morgen…

Ze is terug. Anke Buckinx is in juni bevallen van haar zoontje Max, een broertje voor grote zus Lou, en na een deugddoende vakantie is ze vanmorgen weer van de partij. Tussen zes en negen maken wij jullie op deze eerste schooldag wakker met “Sven en Anke”. Heerlijk!

Anke is een geweldige collega, maar ze heeft wel de meest vreemde eetgewoonten. Een bordje spaghetti opwarmen in de microgolfoven om halfzes? Doet ze! Thaïse curry smullen terwijl ik nog maar net een stukje fruit op heb? Check! Aardappeltjes met vleesjes naar binnen smikkelen van de vorige avond? Het gaat er bij haar erg makkelijk in, en dat al op een onmenselijk vroeg uur.

Maar vanmorgen was alles anders. Anke is extra vroeg moeten opstaan om kleine Max de borst te geven. Maar het is haar gelukt. Ze is op tijd in de studio geraakt. En blijkbaar heeft ze zelfs goede voornemens gemaakt om wat gezonder en evenwichtiger en vooral normaler te gaan eten, want vanochtend is Anke gewoon voor de boterhammekes met paté en préparé gegaan. Ofte prépraté zoals Ankes dochter Lou dat noemt.

Ik geloofde m’n ogen eigenlijk niet. Boterhammen? In de ochtend? En eens geen opgewarmde prak van het weekend? Raar! Maar oef: er was vanochtend dus geen intense geurhinder rond halfzes op de Joe-werkvloer. Heerlijk. Ja, lieve Anke, zo mag het van mij blijven, het hele seizoen.

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer