Ze is terug. Anke Buckinx is in juni bevallen van haar zoontje Max, een broertje voor grote zus Lou, en na een deugddoende vakantie is ze vanmorgen weer van de partij. Tussen zes en negen maken wij jullie op deze eerste schooldag wakker met “Sven en Anke”. Heerlijk!
Anke is een geweldige collega, maar ze heeft wel de meest vreemde eetgewoonten. Een bordje spaghetti opwarmen in de microgolfoven om halfzes? Doet ze! Thaïse curry smullen terwijl ik nog maar net een stukje fruit op heb? Check! Aardappeltjes met vleesjes naar binnen smikkelen van de vorige avond? Het gaat er bij haar erg makkelijk in, en dat al op een onmenselijk vroeg uur.
Maar vanmorgen was alles anders. Anke is extra vroeg moeten opstaan om kleine Max de borst te geven. Maar het is haar gelukt. Ze is op tijd in de studio geraakt. En blijkbaar heeft ze zelfs goede voornemens gemaakt om wat gezonder en evenwichtiger en vooral normaler te gaan eten, want vanochtend is Anke gewoon voor de boterhammekes met paté en préparé gegaan. Ofte prépraté zoals Ankes dochter Lou dat noemt.
Ik geloofde m’n ogen eigenlijk niet. Boterhammen? In de ochtend? En eens geen opgewarmde prak van het weekend? Raar! Maar oef: er was vanochtend dus geen intense geurhinder rond halfzes op de Joe-werkvloer. Heerlijk. Ja, lieve Anke, zo mag het van mij blijven, het hele seizoen.
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer
Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer