No way?! Dit is het vreemde ontbijt van Anke Buckinx deze morgen…

Ze is terug. Anke Buckinx is in juni bevallen van haar zoontje Max, een broertje voor grote zus Lou, en na een deugddoende vakantie is ze vanmorgen weer van de partij. Tussen zes en negen maken wij jullie op deze eerste schooldag wakker met “Sven en Anke”. Heerlijk!

Anke is een geweldige collega, maar ze heeft wel de meest vreemde eetgewoonten. Een bordje spaghetti opwarmen in de microgolfoven om halfzes? Doet ze! Thaïse curry smullen terwijl ik nog maar net een stukje fruit op heb? Check! Aardappeltjes met vleesjes naar binnen smikkelen van de vorige avond? Het gaat er bij haar erg makkelijk in, en dat al op een onmenselijk vroeg uur.

Maar vanmorgen was alles anders. Anke is extra vroeg moeten opstaan om kleine Max de borst te geven. Maar het is haar gelukt. Ze is op tijd in de studio geraakt. En blijkbaar heeft ze zelfs goede voornemens gemaakt om wat gezonder en evenwichtiger en vooral normaler te gaan eten, want vanochtend is Anke gewoon voor de boterhammekes met paté en préparé gegaan. Ofte prépraté zoals Ankes dochter Lou dat noemt.

Ik geloofde m’n ogen eigenlijk niet. Boterhammen? In de ochtend? En eens geen opgewarmde prak van het weekend? Raar! Maar oef: er was vanochtend dus geen intense geurhinder rond halfzes op de Joe-werkvloer. Heerlijk. Ja, lieve Anke, zo mag het van mij blijven, het hele seizoen.