No way?! Dit is het vreemde ontbijt van Anke Buckinx deze morgen...
Nieuws

No way?! Dit is het vreemde ontbijt van Anke Buckinx deze morgen…

Ze is terug. Anke Buckinx is in juni bevallen van haar zoontje Max, een broertje voor grote zus Lou, en na een deugddoende vakantie is ze vanmorgen weer van de partij. Tussen zes en negen maken wij jullie op deze eerste schooldag wakker met “Sven en Anke”. Heerlijk!

Anke is een geweldige collega, maar ze heeft wel de meest vreemde eetgewoonten. Een bordje spaghetti opwarmen in de microgolfoven om halfzes? Doet ze! Thaïse curry smullen terwijl ik nog maar net een stukje fruit op heb? Check! Aardappeltjes met vleesjes naar binnen smikkelen van de vorige avond? Het gaat er bij haar erg makkelijk in, en dat al op een onmenselijk vroeg uur.

Maar vanmorgen was alles anders. Anke is extra vroeg moeten opstaan om kleine Max de borst te geven. Maar het is haar gelukt. Ze is op tijd in de studio geraakt. En blijkbaar heeft ze zelfs goede voornemens gemaakt om wat gezonder en evenwichtiger en vooral normaler te gaan eten, want vanochtend is Anke gewoon voor de boterhammekes met paté en préparé gegaan. Ofte prépraté zoals Ankes dochter Lou dat noemt.

Ik geloofde m’n ogen eigenlijk niet. Boterhammen? In de ochtend? En eens geen opgewarmde prak van het weekend? Raar! Maar oef: er was vanochtend dus geen intense geurhinder rond halfzes op de Joe-werkvloer. Heerlijk. Ja, lieve Anke, zo mag het van mij blijven, het hele seizoen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer