No way?! Dit is het vreemde ontbijt van Anke Buckinx deze morgen...
Nieuws

No way?! Dit is het vreemde ontbijt van Anke Buckinx deze morgen…

Ze is terug. Anke Buckinx is in juni bevallen van haar zoontje Max, een broertje voor grote zus Lou, en na een deugddoende vakantie is ze vanmorgen weer van de partij. Tussen zes en negen maken wij jullie op deze eerste schooldag wakker met “Sven en Anke”. Heerlijk!

Anke is een geweldige collega, maar ze heeft wel de meest vreemde eetgewoonten. Een bordje spaghetti opwarmen in de microgolfoven om halfzes? Doet ze! Thaïse curry smullen terwijl ik nog maar net een stukje fruit op heb? Check! Aardappeltjes met vleesjes naar binnen smikkelen van de vorige avond? Het gaat er bij haar erg makkelijk in, en dat al op een onmenselijk vroeg uur.

Maar vanmorgen was alles anders. Anke is extra vroeg moeten opstaan om kleine Max de borst te geven. Maar het is haar gelukt. Ze is op tijd in de studio geraakt. En blijkbaar heeft ze zelfs goede voornemens gemaakt om wat gezonder en evenwichtiger en vooral normaler te gaan eten, want vanochtend is Anke gewoon voor de boterhammekes met paté en préparé gegaan. Ofte prépraté zoals Ankes dochter Lou dat noemt.

Ik geloofde m’n ogen eigenlijk niet. Boterhammen? In de ochtend? En eens geen opgewarmde prak van het weekend? Raar! Maar oef: er was vanochtend dus geen intense geurhinder rond halfzes op de Joe-werkvloer. Heerlijk. Ja, lieve Anke, zo mag het van mij blijven, het hele seizoen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer