Met heel veel plezier maken Anke en ik nog vijf dagen ochtendradio samen voor we de zomer gaan induiken. Maandag tot donderdag vanuit Vilvoorde en vrijdag vanuit Westende, vanuit ons Summer Island van Joe. Dan maken we trouwens een lange uitzending, van zes tot twaalf. En van zeven tot acht ‘s avonds ga ik er ook een DJ-set draaien om de zomer echt helemaal in gang te steken. En zondag is het dan eindelijk weer zo ver, dan vertrek ik (als de vliegtuigen vliegen en er geen stakingen zijn op de luchthaven, want dat weet je nooit) naar mijn zo geliefde Barcelona.
Daarom vond ik het plezant om deze week eens vijf recepten met jullie te delen die ik in Barcelona heb bedacht. Ik kook daar een klein beetje anders dan hier in België. Ik ga er namelijk altijd naar de overdekte markt, de Mercat del Ninot, en met de verse producten die ik daar vinden kan, ga ik dan aan de slag. Daardoor kook ik er een stukje eenvoudiger, maar zeker zo lekker. Probeer maar eens uit. Je zult zien hoe lekker die gerechten wel zijn.
De lekkerste recepten ontstaan niet vanuit overvloed. Wanneer ik de ijskast per se leeg wil koken, bijvoorbeeld net voor een vakantie, of in Barcelona op het einde van de vakantie en dus creatief aan de slag moet gaan met restjes, kook ik vaak de plezierigste en zeker ook smakelijkste gerechten. Met heel weinig ingrediënten, maar wel echt lekker klaar gemaakt … Lees meerRecept
Penne met Iberico ham & tomaatjes
Dit is een recept dat ik voor het eerst heb gemaakt op een hele zonnige zomerdag in Barcelona, en sindsdien is het een absolute klassieker in mijn keuken.
Van de markt had ik heerlijke tomaatjes en reeds gegrilde en van het vel ontdane puntpaprika’s meegebracht, en ook lekkere octopus-armen die al gegaard waren … Lees meerRecept
Eenpansgerecht met octopus en puntpaprika
Intussen is voor mij de vakantie volop losgebarsten in het werkelijk zonovergoten Barcelona. Ik wandel minstens 25 kilometer per dag, en probeer natuurlijk ook lekker, en als het even kan ook een beetje gezond te eten. In principe probeer ik elke dag een lichte lunch te bereiden en ga ik dan ‘s avonds heerlijk op restaurant … Lees meerRecept
Een zomers slaatje met linzen, puntpaprika en feta
Mijn foodblog intussen dik twee jaar online, en elke dag komen duizenden mensen de nieuwtjes checken of een recept uitproberen. Opvallend: mensen gaan op zoek naar gezonde dingen, of naar comfort food. Wanneer de twee dan nog eens samen komen, dan is het helemaal prijs: snelle gerechten die lekker zijn en er ook lekker uitzien, die willen jullie zelf ook graag maken … Lees meerRecept
MIJN BEST SCORENDE ZOMERRECEPT: Feta met watermeloen, rode ui en munt
Een Would Be Chef gaat altijd en overal op zoek naar inspiratie. Net zoals veel mensen geregeld deze blog bezoeken om lekkere restaurantjes of makkelijke, en hopelijk ook smakelijk recepten te ontdekken, doe ik dat ook bijna elke dag.
Instagram weet dat bijvoorbeeld al goed, want heel veel van de foto’s die passeren op m’n tijdlijn zijn plaatjes van heerlijk eten … Lees meerRecept
Tomaten en frambozen: heerlijke combinatie
We gaan niet treuren over het slechte weer, want ook al lopen veel mensen chagrijnig van die herfst die nu al 8 maanden duurt, ik ben en blijf een onverbeterlijke optimist en ik geloof dat het wel weer goed komt … Lees meer
Nog vier weken en het is zomervakantie. Ongelofelijk hoe snel de tijd vliegt. Het is voorlopig nog geen hoogzomer, maar we gaan wel lekkere temperaturen krijgen en niet al teveel regen, dus laat ons maar af en toe heerlijk buiten eten, en gebruik maken van de barbecue … Lees meer
Iedereen goed genoten van het mooie zonnige weekend? Ik heb ook vier prachtige dagen in het heerlijke Barcelona doorgebracht waar het ook volop lente was … Lees meer
Beste vrienden, het is weer maandag. En we gaan weer een nieuwe week in, met zoals altijd een lekker weekmenu. Het is nog niet lente lente, maar naar het einde van de week toe is er toch wel weer wat beterschap in zicht wat weer betreft … Lees meer
Of het nu prachtig weer wordt of blijft kwakkelen, deze week is de goede week, en dan wil je toch goed eten? Ik ben zo klassiek geweest om op goede vrijdag een visgerecht te plaatsen, want in onze jeugd mocht je die dag geen vlees eten … Lees meer
We zitten intussen in de maand maart. Het is er nog niet honderd procent aan te voelen, maar binnenkort moet het toch eens lente worden. Daarom deze week een lekker licht menu … Lees meer
Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer
Ik heb een weekje in Indië vertoefd, en het laatste wat ik nu ga doen is op de weegschaal gaan staan. Het eten was er veel te lekker, en veel te veel … Lees meer