Penne met Iberico ham & tomaatjes
Recept

Penne met Iberico ham & tomaatjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • 500 gram gedroogde penne
  • 40 kerstomaatjes
  • Een grote ui
  • 200 gr Jamon Iberico
  • Olijfolie, peper en zout
  • Gedroogde chili
  • Verse basilicum
  • Parmezaan
  • 4 el ketchup
  • 2 el tomatenpuree
Penne met Iberico ham & tomaatjes

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Halveer de tomaatjes, en snij de ui in ringen.

2 / 6

Doe de tomaatje met de uiringen, wat olijfolie en zout met chilipeper (of gedroogde chilivlokken, naar smaak) in een ovenschotel op 180 graden.

3 / 6

Voeg na tien minuutjes de ketchup en de tomatenpuree toe, roer door elkaar en plaats terug in de oven.

4 / 6

Kook de penne al dente en giet af.

5 / 6

Snij de Jamon Iberico in plakjes en meg samen met de tomaatjes onder de pasta.

6 / 6

Werk af met basilicumblaadjes en parmezaanschilfers die je met de dunschiller van je blok kaas snijdt.

Laat het smaken.

De lekkerste recepten ontstaan niet vanuit overvloed. Wanneer ik de ijskast per se leeg wil koken, bijvoorbeeld net voor een vakantie, of in Barcelona op het einde van de vakantie en dus creatief aan de slag moet gaan met restjes, kook ik vaak de plezierigste en zeker ook smakelijkste gerechten. Met heel weinig ingrediënten, maar wel echt lekker klaar gemaakt.

Zo heb ik deze lauwe pasta ook gemaakt. Droge pasta heeft iedereen meestal wel in huis. En ik had ook nog wat uitstekende Jamon Iberico over, een ui, wat kerstomaatjes, basilicum en parmezaan. Ideaal natuurlijk. In een wip klaar en echt lekker zo in de zomer.

Bereiding

  1. Halveer de tomaatjes, en snij de ui in ringen.
  2. Doe de tomaatje met de uiringen, wat olijfolie en zout met chilipeper (of gedroogde chilivlokken, naar smaak) in een ovenschotel op 180 graden.
  3. Voeg na tien minuutjes de ketchup en de tomatenpuree toe, roer door elkaar en plaats terug in de oven.
  4. Kook de penne al dente en giet af.
  5. Snij de Jamon Iberico in plakjes en meg samen met de tomaatjes onder de pasta.
  6. Werk af met basilicumblaadjes en parmezaanschilfers die je met de dunschiller van je blok kaas snijdt.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde GroentenWBC-75342

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde Groenten

Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer

Oosterse lasagne met gekruid lamsgehakt, aubergine, feta & yoghurtsausWBC-75025

Oosterse lasagne met gekruid lamsgehakt, aubergine, feta & yoghurtsaus

Met dit recept wil ik je heel graag meenemen op een culinaire exotische reis. Stel je even voor: de geur van baharat die zich langzaam verspreidt in je keuken, de warmte van kruidig lamsgehakt en het zachte, geroosterde vruchtvlees van aubergine … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

1,5 euro recept: Gnocchi met pesto van salie en pangratto

1,5 euro recept: Gnocchi met pesto van salie en pangratto

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken … Lees meer

1,5 euro recept: Penne met tonijn, tomaten, kappertjes en basilicum

1,5 euro recept: Penne met tonijn, tomaten, kappertjes en basilicum

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken … Lees meer

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Ken je dat? Van die dagen dat je eigenlijk totaal geen tijd hebt om uitgebreid te koken, maar dat je toch wel zin hebt om een heerlijk gerecht voor je familie op tafel te toveren met enkel lekkere en eerlijke ingrediënten … Lees meer

Courgettini bolognaise met de spiraalsnijder van Kitchenaid #collab

Courgettini bolognaise met de spiraalsnijder van Kitchenaid #collab

Je weet dat ik ambassadeur ben van KitchenAid. Ik gebruik alle toestellen sinds jaar en dag met veel plezier wanneer ik kook of bak. Maar eerlijk is eerlijk, ik was tot nu toe nog niet echt aan de slag gegaan met de handige hulpstukken voor de mixer van KitchenAid waarmee je echt super handige dingen kunt gaan doen … Lees meer

Risotto van de Tsarin met Royal Belgian Caviar

Risotto van de Tsarin met Royal Belgian Caviar

Ik geef het toe, dit is zonder meer een van de meest luxueuze gerechten op Would Be Chef. Maar als je eens groots wil uitpakken, kun je hiermee zalig scoren … Lees meer