Mijn foodblog intussen dik twee jaar online, en elke dag komen duizenden mensen de nieuwtjes checken of een recept uitproberen. Opvallend: mensen gaan op zoek naar gezonde dingen, of naar comfort food. Wanneer de twee dan nog eens samen komen, dan is het helemaal prijs: snelle gerechten die lekker zijn en er ook lekker uitzien, die willen jullie zelf ook graag maken.
En dit is tot nu toe jullie all-time favorite, zeker in de zomermaanden, want intussen heb ik al tientallen foto’s binnen gekregen van volgers die hun eigen versie van dit gerechtje hebben gemaakt. Mijn lieve collega Rani De Coninck heeft het recept zelfs in haar kookboek opgenomen. Wat een eer!
So try it out! Zeker wanneer het een beetje mooi weer is een hit. Dus de komende dagen moet je het misschien eens uitproberen, deze verfrissende combinatie van fetakaas met watermeloen, wat rode ui bij en verse munt.
Heel makkelijk te maken maar ik kan er zelf ook maar niet genoeg van krijgen. Meestal maak ik een grote slakom die ik gewoon op de terrastafel zet zodat iedereen zich kan bedienen.
Maar soms wil ik wel eens doen alsof ik een echte chef ben, en dan wil ik me wel eens uitsloven bij het dresseren. Het prachtige wit, rood en groen doet het uitstekend op deze bordjes.
Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer
Natuurlijk zijn asperges ook op de boterham erg lekker. Samen met de gekookte ham en de lekkere kruiden is dit een mooie spread voor op de boterham. Je kunt uiteraard verse asperges gebruiken, die zijn het lekkerste, maar als die er niet zijn kun je ze ook uit blik of bokaal gebruiken … Lees meer
Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer
Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer
De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer
Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer
De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer
Laat ons eens een gerecht maken met een groente waar we echt trots op mogen zijn. Zowel in het Frans, in het Engels en zelfs in het Pools worden spruitjes immers vernoemd naar onze Belgische hoofdstad … Lees meer