MIJN BEST SCORENDE ZOMERRECEPT: Feta met watermeloen, rode ui en munt

Mijn foodblog intussen dik twee jaar online, en elke dag komen duizenden mensen de nieuwtjes checken of een recept uitproberen. Opvallend: mensen gaan op zoek naar gezonde dingen, of naar comfort food. Wanneer de twee dan nog eens samen komen, dan is het helemaal prijs: snelle gerechten die lekker zijn en er ook lekker uitzien, die willen jullie zelf ook graag maken.

En dit is tot nu toe jullie all-time favorite, zeker in de zomermaanden, want intussen heb ik al tientallen foto’s binnen gekregen van volgers die hun eigen versie van dit gerechtje hebben gemaakt. Mijn lieve collega Rani De Coninck heeft het recept zelfs in haar kookboek opgenomen. Wat een eer!

So try it out! Zeker wanneer het een beetje mooi weer is een hit. Dus de komende dagen moet je het misschien eens uitproberen, deze verfrissende combinatie van fetakaas met watermeloen, wat rode ui bij en verse munt.

Heel makkelijk te maken maar ik kan er zelf ook maar niet genoeg van krijgen. Meestal maak ik een grote slakom die ik gewoon op de terrastafel zet zodat iedereen zich kan bedienen.

Maar soms wil ik wel eens doen alsof ik een echte chef ben, en dan wil ik me wel eens uitsloven bij het dresseren. Het prachtige wit, rood en groen doet het uitstekend op deze bordjes.

Bereiding

 

  1. Snij de feta en de watermeloen in gelijke blokjes.
  2. Snij hele dunne ringen van de rode ui.
  3. Versnipper de munt, of in dit geval dresseer mooi de allerkleinste blaadjes
  4. Werk af met wat olijfolie, peper en zeezout.