EENPANSGERECHT MET OCTOPUS EN PUNTPAPRIKA

Ik ga jullie nog eens een beetje jaloers maken, sorry. Maar de voorbije twee weken was ik weer in Barcelona, en ja, het weer was opnieuw fantastisch… Lekker veel zon en zalige temperaturen. En ik heb natuurlijk ook weer veel gekookt. Van de markt had ik heerlijke tomaatjes en reeds gegrilde en van het vel ontdane puntpaprika’s meegebracht, en ook lekkere octopus-armen die al gegaard waren. Samen met wat verse kruiden en krieltjes werd dat een zalig gerecht dat we in de zon hebben kunnen eten op ons terrasje, met een goed glas Rueda bij. De gegaarde octopus-armen kun je ook bij ons in de supermarkt vinden, dus als je zelf ook eens de zomer wil binnenhalen terwijl het wintert in België, dan moet je dit recept gewoon eens klaarmaken.

Bereiding

  1. Snij de krieltjes in vier en stoom of kook ze al dente
  2. Snipper de ui en de look en stoof die aan in de olijfolie met wat gerookt paprikapoeder en fijngehakte rozemarijn.
  3. Voeg de tomaatjes toe en snij ze in de pan na enkele minuten met een schaar in kleine stukjes, voeg ook de uitgelekte en ontvelde puntpaprika’s toe
  4. Laat alles samen vijf minuutjes stoven en voeg er een glas rode wijn aan toe en enkele lepels ketchup
  5. Laat wat inkoken. Voeg de krieltjes en de in plakjes gesneden octopus-armen toe. Laat net lang genoeg meegaren, tot de aardappeltjes en de octopus warm zijn. Niet langer want alles ia al gaar.
  6. Afwerken met verse basilicum.
  7. Serveer in diepe borden uit de pan.