EENPANSGERECHT MET OCTOPUS EN PUNTPAPRIKA
Recept

Eenpansgerecht met octopus en puntpaprika

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een voorverpakte en gegaarde octopus-arm
  • 20 krieltjes
  • 20 kerstomaatjes
  • Een pakje of blik puntpaprika’s
  • een grote ui
  • Een lookteentje
  • Rozemarijn
  • Basilicum
  • 1 el gerookte paprika
  • 1 glas rode wijn
  • 4 el ketchup
EENPANSGERECHT MET OCTOPUS EN PUNTPAPRIKA

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de krieltjes in vier en stoom of kook ze al dente

2 / 7

Snipper de ui en de look en stoof die aan in de olijfolie met wat gerookt paprikapoeder en fijngehakte rozemarijn.

3 / 7

Voeg de tomaatjes toe en snij ze in de pan na enkele minuten met een schaar in kleine stukjes, voeg ook de uitgelekte en ontvelde puntpaprika’s toe

4 / 7

Laat alles samen vijf minuutjes stoven en voeg er een glas rode wijn aan toe en enkele lepels ketchup

5 / 7

Laat wat inkoken. Voeg de krieltjes en de in plakjes gesneden octopus-armen toe. Laat net lang genoeg meegaren, tot de aardappeltjes en de octopus warm zijn. Niet langer want alles ia al gaar.

6 / 7

Afwerken met verse basilicum.

7 / 7

Serveer in diepe borden uit de pan.

Laat het smaken.

Dit is een recept dat ik voor het eerst heb gemaakt op een hele zonnige zomerdag in Barcelona, en sindsdien is het een absolute klassieker in mijn keuken.

Van de markt had ik heerlijke tomaatjes en reeds gegrilde en van het vel ontdane puntpaprika’s meegebracht, en ook lekkere octopus-armen die al gegaard waren. Samen met wat verse kruiden en krieltjes werd dat een zalig gerecht dat we in de zon hebben kunnen eten op ons terrasje, met een goed glas Rueda bij.

De gegaarde octopus-armen kun je ook bij ons in de supermarkt vinden, dus als je zelf ook eens de zomer wil binnenhalen terwijl het wintert in België, dan moet je dit recept gewoon eens klaarmaken.

Bereiding

  1. Snij de krieltjes in vier en stoom of kook ze al dente
  2. Snipper de ui en de look en stoof die aan in de olijfolie met wat gerookt paprikapoeder en fijngehakte rozemarijn.
  3. Voeg de tomaatjes toe en snij ze in de pan na enkele minuten met een schaar in kleine stukjes, voeg ook de uitgelekte en ontvelde puntpaprika’s toe
  4. Laat alles samen vijf minuutjes stoven en voeg er een glas rode wijn aan toe en enkele lepels ketchup
  5. Laat wat inkoken. Voeg de krieltjes en de in plakjes gesneden octopus-armen toe. Laat net lang genoeg meegaren, tot de aardappeltjes en de octopus warm zijn. Niet langer want alles ia al gaar.
  6. Afwerken met verse basilicum.
  7. Serveer in diepe borden uit de pan.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS VERDEJO

Opwekkend frisse Rueda Verdejo van de geconcentreerde oogst 2021. Aantrekkelijk van geur met zoete citrus, pruim en verse kruiden. Mooie balans tussen de body en de aangename zuren. Ideaal voor op het terras, bij zeevruchten of in de winter bij gerechten met paddenstoelen in romige saus. 100% Verdejo. 13,5% alc. Nu van genieten tot 2024.

BESTEL HIER MIJN RUEDA VERDEJO

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer