EENPANSGERECHT MET OCTOPUS EN PUNTPAPRIKA
Recept

Eenpansgerecht met octopus en puntpaprika

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een voorverpakte en gegaarde octopus-arm
  • 20 krieltjes
  • 20 kerstomaatjes
  • Een pakje of blik puntpaprika’s
  • een grote ui
  • Een lookteentje
  • Rozemarijn
  • Basilicum
  • 1 el gerookte paprika
  • 1 glas rode wijn
  • 4 el ketchup
EENPANSGERECHT MET OCTOPUS EN PUNTPAPRIKA

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de krieltjes in vier en stoom of kook ze al dente

2 / 7

Snipper de ui en de look en stoof die aan in de olijfolie met wat gerookt paprikapoeder en fijngehakte rozemarijn.

3 / 7

Voeg de tomaatjes toe en snij ze in de pan na enkele minuten met een schaar in kleine stukjes, voeg ook de uitgelekte en ontvelde puntpaprika’s toe

4 / 7

Laat alles samen vijf minuutjes stoven en voeg er een glas rode wijn aan toe en enkele lepels ketchup

5 / 7

Laat wat inkoken. Voeg de krieltjes en de in plakjes gesneden octopus-armen toe. Laat net lang genoeg meegaren, tot de aardappeltjes en de octopus warm zijn. Niet langer want alles ia al gaar.

6 / 7

Afwerken met verse basilicum.

7 / 7

Serveer in diepe borden uit de pan.

Laat het smaken.

Dit is een recept dat ik voor het eerst heb gemaakt op een hele zonnige zomerdag in Barcelona, en sindsdien is het een absolute klassieker in mijn keuken.

Van de markt had ik heerlijke tomaatjes en reeds gegrilde en van het vel ontdane puntpaprika’s meegebracht, en ook lekkere octopus-armen die al gegaard waren. Samen met wat verse kruiden en krieltjes werd dat een zalig gerecht dat we in de zon hebben kunnen eten op ons terrasje, met een goed glas Rueda bij.

De gegaarde octopus-armen kun je ook bij ons in de supermarkt vinden, dus als je zelf ook eens de zomer wil binnenhalen terwijl het wintert in België, dan moet je dit recept gewoon eens klaarmaken.

Bereiding

  1. Snij de krieltjes in vier en stoom of kook ze al dente
  2. Snipper de ui en de look en stoof die aan in de olijfolie met wat gerookt paprikapoeder en fijngehakte rozemarijn.
  3. Voeg de tomaatjes toe en snij ze in de pan na enkele minuten met een schaar in kleine stukjes, voeg ook de uitgelekte en ontvelde puntpaprika’s toe
  4. Laat alles samen vijf minuutjes stoven en voeg er een glas rode wijn aan toe en enkele lepels ketchup
  5. Laat wat inkoken. Voeg de krieltjes en de in plakjes gesneden octopus-armen toe. Laat net lang genoeg meegaren, tot de aardappeltjes en de octopus warm zijn. Niet langer want alles ia al gaar.
  6. Afwerken met verse basilicum.
  7. Serveer in diepe borden uit de pan.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS VERDEJO

Opwekkend frisse Rueda Verdejo van de geconcentreerde oogst 2021. Aantrekkelijk van geur met zoete citrus, pruim en verse kruiden. Mooie balans tussen de body en de aangename zuren. Ideaal voor op het terras, bij zeevruchten of in de winter bij gerechten met paddenstoelen in romige saus. 100% Verdejo. 13,5% alc. Nu van genieten tot 2024.

BESTEL HIER MIJN RUEDA VERDEJO

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer