TOMATEN EN FRAMBOZEN: HEERLIJKE COMBINATIE
Recept

Tomaten en frambozen: heerlijke combinatie

Dit heb je nodig 4 personen

  • 24 kerstomaatjes (mag meer of minder naar eigen smaak)
  • 24 frambozen (mag meer of minder naar eigen smaak)
  • De pitjes van een halve granaatappel
  • 1 el kristalsuiker
  • Bieslook
  • Munt
  • 1 bol burrata (gewone mozzarella kan ook natuurlijk)
  • 2 el likoreuze wijn (ik heb Pedro Xeminez gebruikt)
  • 6 el olijfolie
  • 1 el graanmosterd
  • De zeste van een halve citroen
  • Peper en zout
  • Eventueel wat honing
 
TOMATEN EN FRAMBOZEN: HEERLIJKE COMBINATIE

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Snij de kerstomaatjes overlangs in vier. Doe er wat zeezout over en wat olijfolie. Meng door elkaar. Laat wat rusten.

2 / 10

Meng er de frambozen en de pitjes van een halve granaatappel onder, meng voorzichtig zonder de frambozen te kneuzen

3 / 10

Strooi wat kristalsuiker over het slaatje (niet teveel, enkel om het zure wat te breken)

4 / 10

Snipper munt en bieslook over het slaatje

5 / 10

Scheur de burrata en verdeel over borden

6 / 10

Werk af met het tomaten en fruitslaatje

7 / 10

Meng de zoete likoreuze wijn met wat olijfolie, wat graanmosterd en peper en zout en sprenkel over de borden

8 / 10

Wanneer je geen zoete wijn in huis hebt kun je gerust wat honing aan je dressing toevoegen

9 / 10

Doe de zeste van een halve citroen over de borden

10 / 10

Serveer met een lekker stukje brood

Laat het smaken.

Een Would Be Chef gaat altijd en overal op zoek naar inspiratie. Net zoals veel mensen geregeld deze blog bezoeken om lekkere restaurantjes of makkelijke, en hopelijk ook smakelijk recepten te ontdekken, doe ik dat ook bijna elke dag.

Instagram weet dat bijvoorbeeld al goed, want heel veel van de foto’s die passeren op m’n tijdlijn zijn plaatjes van heerlijk eten. Toeval? Denk het niet. ooit zag ik een Amerikaanse hobbychef die frambozen en kerstomaten combineerde in een slaatje, en toen dacht ik: moet ik ook eens doen.

Ik heb er nog de pitjes van granaatappel aan toegevoegd, bieslook en verse munt, de zeste van citroen en een zalige zoet(-zure) dressing, en dat in combinatie met verse burrata die ik in Barcelona kocht op mijn favoriete markt, en de combinatie was echt een schot in de roos. Zeker eens uitproberen deze zomer!

Bereiding

  1. Snij de kerstomaatjes overlangs in vier. Doe er wat zeezout over en wat olijfolie. Meng door elkaar. Laat wat rusten.
  2. Meng er de frambozen en de pitjes van een halve granaatappel onder, meng voorzichtig zonder de frambozen te kneuzen
  3. Strooi wat kristalsuiker over het slaatje (niet teveel, enkel om het zure wat te breken)
  4. Snipper munt en bieslook over het slaatje
  5. Scheur de burrata en verdeel over borden
  6. Werk af met het tomaten en fruitslaatje
  7. Meng de zoete likoreuze wijn met wat olijfolie, wat graanmosterd en peper en zout en sprenkel over de borden
  8. Wanneer je geen zoete wijn in huis hebt kun je gerust wat honing aan je dressing toevoegen
  9. Doe de zeste van een halve citroen over de borden
  10. Serveer met een lekker stukje brood

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer