TOMATEN EN FRAMBOZEN: HEERLIJKE COMBINATIE
Recept

Tomaten en frambozen: heerlijke combinatie

Dit heb je nodig 4 personen

  • 24 kerstomaatjes (mag meer of minder naar eigen smaak)
  • 24 frambozen (mag meer of minder naar eigen smaak)
  • De pitjes van een halve granaatappel
  • 1 el kristalsuiker
  • Bieslook
  • Munt
  • 1 bol burrata (gewone mozzarella kan ook natuurlijk)
  • 2 el likoreuze wijn (ik heb Pedro Xeminez gebruikt)
  • 6 el olijfolie
  • 1 el graanmosterd
  • De zeste van een halve citroen
  • Peper en zout
  • Eventueel wat honing
 
TOMATEN EN FRAMBOZEN: HEERLIJKE COMBINATIE

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Snij de kerstomaatjes overlangs in vier. Doe er wat zeezout over en wat olijfolie. Meng door elkaar. Laat wat rusten.

2 / 10

Meng er de frambozen en de pitjes van een halve granaatappel onder, meng voorzichtig zonder de frambozen te kneuzen

3 / 10

Strooi wat kristalsuiker over het slaatje (niet teveel, enkel om het zure wat te breken)

4 / 10

Snipper munt en bieslook over het slaatje

5 / 10

Scheur de burrata en verdeel over borden

6 / 10

Werk af met het tomaten en fruitslaatje

7 / 10

Meng de zoete likoreuze wijn met wat olijfolie, wat graanmosterd en peper en zout en sprenkel over de borden

8 / 10

Wanneer je geen zoete wijn in huis hebt kun je gerust wat honing aan je dressing toevoegen

9 / 10

Doe de zeste van een halve citroen over de borden

10 / 10

Serveer met een lekker stukje brood

Laat het smaken.

Een Would Be Chef gaat altijd en overal op zoek naar inspiratie. Net zoals veel mensen geregeld deze blog bezoeken om lekkere restaurantjes of makkelijke, en hopelijk ook smakelijk recepten te ontdekken, doe ik dat ook bijna elke dag.

Instagram weet dat bijvoorbeeld al goed, want heel veel van de foto’s die passeren op m’n tijdlijn zijn plaatjes van heerlijk eten. Toeval? Denk het niet. ooit zag ik een Amerikaanse hobbychef die frambozen en kerstomaten combineerde in een slaatje, en toen dacht ik: moet ik ook eens doen.

Ik heb er nog de pitjes van granaatappel aan toegevoegd, bieslook en verse munt, de zeste van citroen en een zalige zoet(-zure) dressing, en dat in combinatie met verse burrata die ik in Barcelona kocht op mijn favoriete markt, en de combinatie was echt een schot in de roos. Zeker eens uitproberen deze zomer!

Bereiding

  1. Snij de kerstomaatjes overlangs in vier. Doe er wat zeezout over en wat olijfolie. Meng door elkaar. Laat wat rusten.
  2. Meng er de frambozen en de pitjes van een halve granaatappel onder, meng voorzichtig zonder de frambozen te kneuzen
  3. Strooi wat kristalsuiker over het slaatje (niet teveel, enkel om het zure wat te breken)
  4. Snipper munt en bieslook over het slaatje
  5. Scheur de burrata en verdeel over borden
  6. Werk af met het tomaten en fruitslaatje
  7. Meng de zoete likoreuze wijn met wat olijfolie, wat graanmosterd en peper en zout en sprenkel over de borden
  8. Wanneer je geen zoete wijn in huis hebt kun je gerust wat honing aan je dressing toevoegen
  9. Doe de zeste van een halve citroen over de borden
  10. Serveer met een lekker stukje brood

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer