TOMATEN EN FRAMBOZEN: HEERLIJKE COMBINATIE
Recept

Tomaten en frambozen: heerlijke combinatie

Dit heb je nodig 4 personen

  • 24 kerstomaatjes (mag meer of minder naar eigen smaak)
  • 24 frambozen (mag meer of minder naar eigen smaak)
  • De pitjes van een halve granaatappel
  • 1 el kristalsuiker
  • Bieslook
  • Munt
  • 1 bol burrata (gewone mozzarella kan ook natuurlijk)
  • 2 el likoreuze wijn (ik heb Pedro Xeminez gebruikt)
  • 6 el olijfolie
  • 1 el graanmosterd
  • De zeste van een halve citroen
  • Peper en zout
  • Eventueel wat honing
 
TOMATEN EN FRAMBOZEN: HEERLIJKE COMBINATIE

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Snij de kerstomaatjes overlangs in vier. Doe er wat zeezout over en wat olijfolie. Meng door elkaar. Laat wat rusten.

2 / 10

Meng er de frambozen en de pitjes van een halve granaatappel onder, meng voorzichtig zonder de frambozen te kneuzen

3 / 10

Strooi wat kristalsuiker over het slaatje (niet teveel, enkel om het zure wat te breken)

4 / 10

Snipper munt en bieslook over het slaatje

5 / 10

Scheur de burrata en verdeel over borden

6 / 10

Werk af met het tomaten en fruitslaatje

7 / 10

Meng de zoete likoreuze wijn met wat olijfolie, wat graanmosterd en peper en zout en sprenkel over de borden

8 / 10

Wanneer je geen zoete wijn in huis hebt kun je gerust wat honing aan je dressing toevoegen

9 / 10

Doe de zeste van een halve citroen over de borden

10 / 10

Serveer met een lekker stukje brood

Laat het smaken.

Een Would Be Chef gaat altijd en overal op zoek naar inspiratie. Net zoals veel mensen geregeld deze blog bezoeken om lekkere restaurantjes of makkelijke, en hopelijk ook smakelijk recepten te ontdekken, doe ik dat ook bijna elke dag.

Instagram weet dat bijvoorbeeld al goed, want heel veel van de foto’s die passeren op m’n tijdlijn zijn plaatjes van heerlijk eten. Toeval? Denk het niet. ooit zag ik een Amerikaanse hobbychef die frambozen en kerstomaten combineerde in een slaatje, en toen dacht ik: moet ik ook eens doen.

Ik heb er nog de pitjes van granaatappel aan toegevoegd, bieslook en verse munt, de zeste van citroen en een zalige zoet(-zure) dressing, en dat in combinatie met verse burrata die ik in Barcelona kocht op mijn favoriete markt, en de combinatie was echt een schot in de roos. Zeker eens uitproberen deze zomer!

Bereiding

  1. Snij de kerstomaatjes overlangs in vier. Doe er wat zeezout over en wat olijfolie. Meng door elkaar. Laat wat rusten.
  2. Meng er de frambozen en de pitjes van een halve granaatappel onder, meng voorzichtig zonder de frambozen te kneuzen
  3. Strooi wat kristalsuiker over het slaatje (niet teveel, enkel om het zure wat te breken)
  4. Snipper munt en bieslook over het slaatje
  5. Scheur de burrata en verdeel over borden
  6. Werk af met het tomaten en fruitslaatje
  7. Meng de zoete likoreuze wijn met wat olijfolie, wat graanmosterd en peper en zout en sprenkel over de borden
  8. Wanneer je geen zoete wijn in huis hebt kun je gerust wat honing aan je dressing toevoegen
  9. Doe de zeste van een halve citroen over de borden
  10. Serveer met een lekker stukje brood

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer