TOMATEN EN FRAMBOZEN: HEERLIJKE COMBINATIE

Een Would Be Chef gaat altijd en overal op zoek naar inspiratie. Net zoals veel mensen geregeld deze blog bezoeken om lekkere restaurantjes of makkelijke, en hopelijk ook smakelijk recepten te ontdekken, doe ik dat ook bijna elke dag.

Instagram weet dat bijvoorbeeld al goed, want heel veel van de foto’s die passeren op m’n tijdlijn zijn plaatjes van heerlijk eten. Toeval? Denk het niet. ooit zag ik een Amerikaanse hobbychef die frambozen en kerstomaten combineerde in een slaatje, en toen dacht ik: moet ik ook eens doen.

Ik heb er nog de pitjes van granaatappel aan toegevoegd, bieslook en verse munt, de zeste van citroen en een zalige zoet(-zure) dressing, en dat in combinatie met verse burrata die ik in Barcelona kocht op mijn favoriete markt, en de combinatie was echt een schot in de roos. Zeker eens uitproberen deze zomer!

Bereiding

  1. Snij de kerstomaatjes overlangs in vier. Doe er wat zeezout over en wat olijfolie. Meng door elkaar. Laat wat rusten.
  2. Meng er de frambozen en de pitjes van een halve granaatappel onder, meng voorzichtig zonder de frambozen te kneuzen
  3. Strooi wat kristalsuiker over het slaatje (niet teveel, enkel om het zure wat te breken)
  4. Snipper munt en bieslook over het slaatje
  5. Scheur de burrata en verdeel over borden
  6. Werk af met het tomaten en fruitslaatje
  7. Meng de zoete likoreuze wijn met wat olijfolie, wat graanmosterd en peper en zout en sprenkel over de borden
  8. Wanneer je geen zoete wijn in huis hebt kun je gerust wat honing aan je dressing toevoegen
  9. Doe de zeste van een halve citroen over de borden
  10. Serveer met een lekker stukje brood