Nog beter dan wandelen om calorieën te verbranden...
Nieuws

Nog beter dan wandelen om calorieën te verbranden…

Ik zei het net tegen Anke op Joe… wandelen is natuurlijk ideaal om wat gewicht te verliezen… Maar eerlijk is eerlijk, er bestaan eigenlijk nog efficiëntere manieren om calorieën te verbranden…

Want de meest spectaculaire manier om calorieën weg te werken is dus niet wandelen, zwemmen, gewichtheffen, polsstokspringen of hardlopen, maar wel… tongzoenen. Wanneer je echt heftig tongt met je liefste gebruik je volgens wetenschappers maar liefst 37 spieren. En op die manier zou je tot 26 calorieën per minuut verbranden. Dat is veel, heel veel!!!!

Dus als je echt stevig gaat muilen en je houdt het een goede drie kwartier vol, wat overigens makkelijker lijkt dan het is, dan heb je een volledig Big mac menu van 1305 kcal er af gezoend, terwijl je bijna vier en een half uur zou moeten wandelen om hetzelfde effect te hebben.

Trouwens: een lookbroodje van de Pizzahut van 150 calorieën is al na een kleine zes minuten al weg getongd. En bijkomend voordeel: je zult er de volgende dag ook wonderwel in slagen om de social distancing bij de collega’s af te dwingen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer