Nog beter dan wandelen om calorieën te verbranden…

Ik zei het net tegen Anke op Joe… wandelen is natuurlijk ideaal om wat gewicht te verliezen… Maar eerlijk is eerlijk, er bestaan eigenlijk nog efficiëntere manieren om calorieën te verbranden…

Want de meest spectaculaire manier om calorieën weg te werken is dus niet wandelen, zwemmen, gewichtheffen, polsstokspringen of hardlopen, maar wel… tongzoenen. Wanneer je echt heftig tongt met je liefste gebruik je volgens wetenschappers maar liefst 37 spieren. En op die manier zou je tot 26 calorieën per minuut verbranden. Dat is veel, heel veel!!!!

Dus als je echt stevig gaat muilen en je houdt het een goede drie kwartier vol, wat overigens makkelijker lijkt dan het is, dan heb je een volledig Big mac menu van 1305 kcal er af gezoend, terwijl je bijna vier en een half uur zou moeten wandelen om hetzelfde effect te hebben.

Trouwens: een lookbroodje van de Pizzahut van 150 calorieën is al na een kleine zes minuten al weg getongd. En bijkomend voordeel: je zult er de volgende dag ook wonderwel in slagen om de social distancing bij de collega’s af te dwingen.