Nog een geluk dat we niet in Barcelona zitten vandaag
Nieuws

Nog een geluk dat we niet in Barcelona zitten vandaag

Door omstandigheden raken we deze krokusvakantie niet in ons tweede verblijf in Spanje. Gelukkig maar. Het gaat er vandaag en morgen constant regenen. Stel je voor hoe rot dat toch zou geweest zijn. Na enkele weken hard werken kom je toe in Spanje, om wat te genieten van de eeuwige zon daar, maar het enige wat je kunt doen is binnen zitten. Je ziet het al wanneer je vliegtuig geland is: de luchthaven ligt nat, de regent klettert tegen de vliegtuigraampjes. En meteen denk je: waarom moet mijn vakantie zo beginnen? Wandelen in de bergen? Vergeet het. Wandelen in de stad? En kletsnat worden?

Neen. Laat maar.

Nog een geluk dat we niet in Barcelona zitten vandaag. Maar in België. Het wordt een winterdag uit de duizend. Behoorlijk koud, uiteraard, maar een stuk minder ijzig dan de voorbije week. De temperaturen gaan flirten met de nul graden. Lekker. En dat gaat niet gepaard met storingen of zo. Neen, de zon gaat ons de hele dag verwennen. Ideaal wandelweertje. En we hebben een topplannetje. We gaan vandaag een paar uur wandelen met goede vrienden in de Westhoek. Met ons vieren. Een toegelaten samenscholing in de natuur. Dat wordt zalig. Stel je toch voor dat we nu in Spanje zaten. In de gietende regen.

Neen. Laat maar.

Misschien denk je: dit is puur cynisme. Ik heb hier al vaak geschreven dat ik Barcelona mis. Ons leuke flatje midden in de bruisende stad vol lekker eten, heerlijke winkels goede vrienden en zalige wandelpaden. En natuurlijk had ik er vandaag wel willen zitten. Wat had je gedacht. Maar het kan niet, want het mag niet. En dan heb je twee manieren om daar mee om te gaan. Je kunt zeuren en zagen. Je kunt je vakantie nog extra om zeep helpen door je te concentreren op wat je mist. En dat is nogal wat. Want die regen duurt maar twee dagen, en de rest van de week wordt het zonnig en 16 graden in Barcelona. En de restaurants zijn daar wel open ‘s middags. En je mag er wel vrienden ontvangen. Maar me daarmee pijnigen de hele week?

Neen. Laat maar.

Ik kan dat wel. De knop omdraaien. En er het beste van maken. Ik ga van de nood een deugd maken. Ik ga thuis uitslapen. Elke dag. Vandaag lukte dat al. Ik was pas om halfzeven wakker. Dat is laat voor mij. Ik ga heel veel wandelen, in alle hoeken van ons land. Vandaag in de Westhoek, maar ik ga ook eens naar Limburg, naar de Kempen, naar de Vlaamse Ardennen. Ik ga mijn wandelboek deze week helemaal afmaken. Ik ga nieuwe recepten uitproberen. Ik ga een boek lezen. Of twee. En ik ga onze kat veeeel knuffelen. En ik ga vooral niet lopen treuren omdat ik Spanje mis, ook al mis ik het wel. Maar ongelukkig zijn?

Neen. Laat maar.

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer