Door omstandigheden raken we deze krokusvakantie niet in ons tweede verblijf in Spanje. Gelukkig maar. Het gaat er vandaag en morgen constant regenen. Stel je voor hoe rot dat toch zou geweest zijn. Na enkele weken hard werken kom je toe in Spanje, om wat te genieten van de eeuwige zon daar, maar het enige wat je kunt doen is binnen zitten. Je ziet het al wanneer je vliegtuig geland is: de luchthaven ligt nat, de regent klettert tegen de vliegtuigraampjes. En meteen denk je: waarom moet mijn vakantie zo beginnen? Wandelen in de bergen? Vergeet het. Wandelen in de stad? En kletsnat worden?
Neen. Laat maar.
Nog een geluk dat we niet in Barcelona zitten vandaag. Maar in België. Het wordt een winterdag uit de duizend. Behoorlijk koud, uiteraard, maar een stuk minder ijzig dan de voorbije week. De temperaturen gaan flirten met de nul graden. Lekker. En dat gaat niet gepaard met storingen of zo. Neen, de zon gaat ons de hele dag verwennen. Ideaal wandelweertje. En we hebben een topplannetje. We gaan vandaag een paar uur wandelen met goede vrienden in de Westhoek. Met ons vieren. Een toegelaten samenscholing in de natuur. Dat wordt zalig. Stel je toch voor dat we nu in Spanje zaten. In de gietende regen.
Neen. Laat maar.
Misschien denk je: dit is puur cynisme. Ik heb hier al vaak geschreven dat ik Barcelona mis. Ons leuke flatje midden in de bruisende stad vol lekker eten, heerlijke winkels goede vrienden en zalige wandelpaden. En natuurlijk had ik er vandaag wel willen zitten. Wat had je gedacht. Maar het kan niet, want het mag niet. En dan heb je twee manieren om daar mee om te gaan. Je kunt zeuren en zagen. Je kunt je vakantie nog extra om zeep helpen door je te concentreren op wat je mist. En dat is nogal wat. Want die regen duurt maar twee dagen, en de rest van de week wordt het zonnig en 16 graden in Barcelona. En de restaurants zijn daar wel open ’s middags. En je mag er wel vrienden ontvangen. Maar me daarmee pijnigen de hele week?
Neen. Laat maar.
Ik kan dat wel. De knop omdraaien. En er het beste van maken. Ik ga van de nood een deugd maken. Ik ga thuis uitslapen. Elke dag. Vandaag lukte dat al. Ik was pas om halfzeven wakker. Dat is laat voor mij. Ik ga heel veel wandelen, in alle hoeken van ons land. Vandaag in de Westhoek, maar ik ga ook eens naar Limburg, naar de Kempen, naar de Vlaamse Ardennen. Ik ga mijn wandelboek deze week helemaal afmaken. Ik ga nieuwe recepten uitproberen. Ik ga een boek lezen. Of twee. En ik ga onze kat veeeel knuffelen. En ik ga vooral niet lopen treuren omdat ik Spanje mis, ook al mis ik het wel. Maar ongelukkig zijn?
Neen. Laat maar.
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer