Door omstandigheden raken we deze krokusvakantie niet in ons tweede verblijf in Spanje. Gelukkig maar. Het gaat er vandaag en morgen constant regenen. Stel je voor hoe rot dat toch zou geweest zijn. Na enkele weken hard werken kom je toe in Spanje, om wat te genieten van de eeuwige zon daar, maar het enige wat je kunt doen is binnen zitten. Je ziet het al wanneer je vliegtuig geland is: de luchthaven ligt nat, de regent klettert tegen de vliegtuigraampjes. En meteen denk je: waarom moet mijn vakantie zo beginnen? Wandelen in de bergen? Vergeet het. Wandelen in de stad? En kletsnat worden?
Neen. Laat maar.
Nog een geluk dat we niet in Barcelona zitten vandaag. Maar in België. Het wordt een winterdag uit de duizend. Behoorlijk koud, uiteraard, maar een stuk minder ijzig dan de voorbije week. De temperaturen gaan flirten met de nul graden. Lekker. En dat gaat niet gepaard met storingen of zo. Neen, de zon gaat ons de hele dag verwennen. Ideaal wandelweertje. En we hebben een topplannetje. We gaan vandaag een paar uur wandelen met goede vrienden in de Westhoek. Met ons vieren. Een toegelaten samenscholing in de natuur. Dat wordt zalig. Stel je toch voor dat we nu in Spanje zaten. In de gietende regen.
Neen. Laat maar.
Misschien denk je: dit is puur cynisme. Ik heb hier al vaak geschreven dat ik Barcelona mis. Ons leuke flatje midden in de bruisende stad vol lekker eten, heerlijke winkels goede vrienden en zalige wandelpaden. En natuurlijk had ik er vandaag wel willen zitten. Wat had je gedacht. Maar het kan niet, want het mag niet. En dan heb je twee manieren om daar mee om te gaan. Je kunt zeuren en zagen. Je kunt je vakantie nog extra om zeep helpen door je te concentreren op wat je mist. En dat is nogal wat. Want die regen duurt maar twee dagen, en de rest van de week wordt het zonnig en 16 graden in Barcelona. En de restaurants zijn daar wel open ’s middags. En je mag er wel vrienden ontvangen. Maar me daarmee pijnigen de hele week?
Neen. Laat maar.
Ik kan dat wel. De knop omdraaien. En er het beste van maken. Ik ga van de nood een deugd maken. Ik ga thuis uitslapen. Elke dag. Vandaag lukte dat al. Ik was pas om halfzeven wakker. Dat is laat voor mij. Ik ga heel veel wandelen, in alle hoeken van ons land. Vandaag in de Westhoek, maar ik ga ook eens naar Limburg, naar de Kempen, naar de Vlaamse Ardennen. Ik ga mijn wandelboek deze week helemaal afmaken. Ik ga nieuwe recepten uitproberen. Ik ga een boek lezen. Of twee. En ik ga onze kat veeeel knuffelen. En ik ga vooral niet lopen treuren omdat ik Spanje mis, ook al mis ik het wel. Maar ongelukkig zijn?
Neen. Laat maar.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer