Nog één groot probleem voor de heropening van de horeca
Nieuws

Nog één groot probleem voor de heropening van de horeca

Oef. Eindelijk. Morgen mogen de terrassen weer openen. Meer dan een half jaar lang was de horeca volledig dicht. Voorlopig is er nog geen vooruitzicht op een volledige heropening van de restaurants en de cafés, dus lekker binnen aan een tafeltje gaan zitten is nog niet voor meteen, maar dat we nu buiten al een glas mogen drinken of een hapje eten is natuurlijk wel fijn nieuws. Ik heb mijn restaurantjes ook al geboekt voor de komende dagen. Er is wel één klein probleempje, de komende week wordt er nog bijzonder veel regen voorspeld. Toch merk ik dat veel restaurateurs zich goed aan het voorbereiden zijn op dat slechte weer, en overkappingen aan het plaatsen zijn. In Trattoria 2000, het Italiaanse restaurant in Keerbergen waar we vroeger heel vaak gingen eten, hebben ze zelfs een heuse tent op de parking gezet. In de tuin van de Oude Pastorie in Lochristi zijn ze ook een fraaie overkapping aan het plaatsen.

Het vervelende is dat het voorlopig nog niet zo duidelijk is hoe die tenten al dan niet geopend moeten zijn tijdens het eten. Want als alle zijden van tenten dicht zijn, dan creëer je natuurlijk gewoon een binnenruimte. Hier en daar hoor ik geruchten dat tenminste één zijde van zo’n tent volledig open zou moeten zijn. Maar blijkbaar moeten de gemeenten daar zelf nog duidelijke beslissingen over nemen en ook publiceren. En op de koop toe heeft de politie aangekondigd geen “terraspolitie” te willen zijn. En dan rijst ook de vraag waarom restaurants met een veranda niet gewoon de ramen open kunnen schuiven, want wat is het verschil met een tent met maar één open flap? Hoe dan ook: het belangrijkste is dat we op een veilige manier kunnen genieten. Dus hopelijk focussen de horeca-uitbaters op die veiligheid en niet op de warmte. Want met warme kleding kun je je makkelijk beschermen tegen de koude. Maar het virus, dat moeten we natuurlijk op afstand proberen te houden.

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer