Nog één groot probleem voor de heropening van de horeca
Nieuws

Nog één groot probleem voor de heropening van de horeca

Oef. Eindelijk. Morgen mogen de terrassen weer openen. Meer dan een half jaar lang was de horeca volledig dicht. Voorlopig is er nog geen vooruitzicht op een volledige heropening van de restaurants en de cafés, dus lekker binnen aan een tafeltje gaan zitten is nog niet voor meteen, maar dat we nu buiten al een glas mogen drinken of een hapje eten is natuurlijk wel fijn nieuws. Ik heb mijn restaurantjes ook al geboekt voor de komende dagen. Er is wel één klein probleempje, de komende week wordt er nog bijzonder veel regen voorspeld. Toch merk ik dat veel restaurateurs zich goed aan het voorbereiden zijn op dat slechte weer, en overkappingen aan het plaatsen zijn. In Trattoria 2000, het Italiaanse restaurant in Keerbergen waar we vroeger heel vaak gingen eten, hebben ze zelfs een heuse tent op de parking gezet. In de tuin van de Oude Pastorie in Lochristi zijn ze ook een fraaie overkapping aan het plaatsen.

Het vervelende is dat het voorlopig nog niet zo duidelijk is hoe die tenten al dan niet geopend moeten zijn tijdens het eten. Want als alle zijden van tenten dicht zijn, dan creëer je natuurlijk gewoon een binnenruimte. Hier en daar hoor ik geruchten dat tenminste één zijde van zo’n tent volledig open zou moeten zijn. Maar blijkbaar moeten de gemeenten daar zelf nog duidelijke beslissingen over nemen en ook publiceren. En op de koop toe heeft de politie aangekondigd geen “terraspolitie” te willen zijn. En dan rijst ook de vraag waarom restaurants met een veranda niet gewoon de ramen open kunnen schuiven, want wat is het verschil met een tent met maar één open flap? Hoe dan ook: het belangrijkste is dat we op een veilige manier kunnen genieten. Dus hopelijk focussen de horeca-uitbaters op die veiligheid en niet op de warmte. Want met warme kleding kun je je makkelijk beschermen tegen de koude. Maar het virus, dat moeten we natuurlijk op afstand proberen te houden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer

Alle Boeken

Black Friday korting op al mijn boeken, van woensdag tot zondag!

Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer

Welke appels zijn het gezondste: rode of groene?

An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer

Dit zijn de grootste misverstanden over Thanksgiving

Dit zijn de vijf grootste misverstanden over Thanksgiving

Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer

10 dingen die je nog niet wist over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Niks aan te doen: daarom snoepen mensen zoveel op kantoor

Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer