Nog twee heerlijke tussenstops voor we naar België terugkeren
Nieuws

Nog twee heerlijke tussenstops voor we naar België terugkeren

Na een maandje Barcelona, met twee plezante onderbrekingen voor DJ-sets in België en Tenerife, is de tijd aangebroken om terug naar huis te rijden. Het waren vier prachtige weken en we hebben enorm genoten van het mooie weer. En ondanks het lekkere eten en genoeg Wijn Ornelis ben ik er in geslaagd om dankzij het wandelen en het fitnessen een paar kilo’s te verliezen. Dat maakt me wel gelukkig, want meestal heb ik een kleine discussie met de weegschaal na de zomervakantie. Nu niet dus. Ik kan met een blij gevoel terugkijken op de vakantie, ook omdat ik mijn nieuwe boek bijna volledig af heb. Meer nieuws daarover binnenkort.

Morgen rijden we dus terug naar (het minder mooie weer in) België. Maar wel op een plezante manier. We gaan nog twee culinaire tussenstops maken. Eentje in de Provence in Restaurant L’Oustau de Baumanière in Les Baux-de-Provence. Een schitterend restaurant van topchef Glenn Viel. We waren er ooit al een keer, voor covid, en het was echt een topervaring. Benieuwd hoe de chef geëvolueerd is in de voorbije jaren. En maandag rijden we dan door naar Megève in de buurt van de Mont Blanc, waar we gaan dineren in Flocons De Sel van misschien wel Frankrijks beste chef Emmanuel Renaut. Op beide plekken gaan we dus nog eens goed culinair genieten en de verslagen komen dan ook op Would Be Chef. Leve het leven!

Gerelateerde nieuwsberichten

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer

iStock

Een slim trucje om je lief vandaag te verrassen

Over exact twee maand is het… 14 februari. Dan is het Valentijn. Het feest van de liefde. Maar zoveel mensen vinden dat een commercieel gedoe en zien het niet zitten om dan het verplichte romantische nummertje op te voeren … Lees meer