Nog twee heerlijke tussenstops voor we naar België terugkeren
Nieuws

Nog twee heerlijke tussenstops voor we naar België terugkeren

Na een maandje Barcelona, met twee plezante onderbrekingen voor DJ-sets in België en Tenerife, is de tijd aangebroken om terug naar huis te rijden. Het waren vier prachtige weken en we hebben enorm genoten van het mooie weer. En ondanks het lekkere eten en genoeg Wijn Ornelis ben ik er in geslaagd om dankzij het wandelen en het fitnessen een paar kilo’s te verliezen. Dat maakt me wel gelukkig, want meestal heb ik een kleine discussie met de weegschaal na de zomervakantie. Nu niet dus. Ik kan met een blij gevoel terugkijken op de vakantie, ook omdat ik mijn nieuwe boek bijna volledig af heb. Meer nieuws daarover binnenkort.

Morgen rijden we dus terug naar (het minder mooie weer in) België. Maar wel op een plezante manier. We gaan nog twee culinaire tussenstops maken. Eentje in de Provence in Restaurant L’Oustau de Baumanière in Les Baux-de-Provence. Een schitterend restaurant van topchef Glenn Viel. We waren er ooit al een keer, voor covid, en het was echt een topervaring. Benieuwd hoe de chef geëvolueerd is in de voorbije jaren. En maandag rijden we dan door naar Megève in de buurt van de Mont Blanc, waar we gaan dineren in Flocons De Sel van misschien wel Frankrijks beste chef Emmanuel Renaut. Op beide plekken gaan we dus nog eens goed culinair genieten en de verslagen komen dan ook op Would Be Chef. Leve het leven!

Gerelateerde nieuwsberichten

Leven als God in Frankrijk

Vandaag is het 14 juli, de nationale feestdag van Frankrijk. Een dag die in heel het land groots gevierd wordt met spectaculaire vuurwerken, en ook vanavond zal dat ongetwijfeld weer gebeuren … Lees meer

AI0A2882

Catalonië is wereldhoofdstad van de gastronomie, en ik ben fiere ambassadeur! #advertentie

Wie me al langer volgt weet het natuurlijk wel: ik heb al bijna vijftien jaar een flat in het prachtige Barcelona, een stad waar mijn hart ligt, waar ik vrijwel al mijn vakanties doorbreng en waar ik telkens opnieuw inspiratie vind … Lees meer

iction

Ik heb nooit gerookt. Behalve … lang geleden …

Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer

Druiven in de keuken: meer dan een snack

Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer

on street food in Thailand

Al eens geprobeerd: krokodil op je bord?

Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

Wandelen: mijn dagelijkse yoga

Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer