Na een maandje Barcelona, met twee plezante onderbrekingen voor DJ-sets in België en Tenerife, is de tijd aangebroken om terug naar huis te rijden. Het waren vier prachtige weken en we hebben enorm genoten van het mooie weer. En ondanks het lekkere eten en genoeg Wijn Ornelis ben ik er in geslaagd om dankzij het wandelen en het fitnessen een paar kilo’s te verliezen. Dat maakt me wel gelukkig, want meestal heb ik een kleine discussie met de weegschaal na de zomervakantie. Nu niet dus. Ik kan met een blij gevoel terugkijken op de vakantie, ook omdat ik mijn nieuwe boek bijna volledig af heb. Meer nieuws daarover binnenkort.
Morgen rijden we dus terug naar (het minder mooie weer in) België. Maar wel op een plezante manier. We gaan nog twee culinaire tussenstops maken. Eentje in de Provence in Restaurant L’Oustau de Baumanière in Les Baux-de-Provence. Een schitterend restaurant van topchef Glenn Viel. We waren er ooit al een keer, voor covid, en het was echt een topervaring. Benieuwd hoe de chef geëvolueerd is in de voorbije jaren. En maandag rijden we dan door naar Megève in de buurt van de Mont Blanc, waar we gaan dineren in Flocons De Sel van misschien wel Frankrijks beste chef Emmanuel Renaut. Op beide plekken gaan we dus nog eens goed culinair genieten en de verslagen komen dan ook op Would Be Chef. Leve het leven!
Vandaag is 12 september, dat is World Gym Day. Ik ben nu een kleine maand gezonder aan het leven, met goed resultaat. Ik ben zo’n kleine 7 kilo kwijt, de XL-hemden hangen weer verder weg in de kast omdat ik weer in de L kan, en ik voel me vooral beter … Lees meer
Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats … Lees meer
Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer
Iedereen houdt van lasagne, jong en oud. Vandaag kun je lasagne op zoveel verschillende manieren eten. Op de klassieke manier, maar ook met vis (mijn visboer C-Food in Lochristi heeft altijd twee verschillende vis-lasagnes in de aanbieding, eentje met zalm en een met zeevruchten en beiden zijn heerlijk) … Lees meer
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer