Nooit meer janken dankzij Anke...
Nieuws

Nooit meer janken dankzij Anke…

Elke ochtend geeft Anke om halfzeven in onze ochtendshow op Joe aan onze luisteraars een nuttige huis- tuin- en keukentip. Die schieten alle richtingen uit. Soms zijn die tips een beetje filosofisch, soms kun je er mee besparen, of huishoudelijke klusjes makkelijker maken. En heel af en toe zit er een echte keukentip bij. Vaak ken ik die tips al. Soms plaag ik er haar mee. Want Anke heeft een miljoen talenten, maar een echte keukenprinses is ze eigenlijk niet.

Maar vorig radioseizoen heeft Anke op een mooi moment wel eens een tip gegeven die ik heb uitgetest, die bijzonder effectief bleek, en die ik nu al lange tijd geregeld toepas. Het was een tip om te vermijden dat je begint te huilen bij het snijden van ajuinen. Want ik moet eerlijk toegeven: ik kan flink janken wanneer ik uien snij. Maar Anke legde in onze ochtendshow uit dat je een stukje keukenrol nat moet maken onder de kraan, en naast de ui op je snijplank moet leggen en dat je dan niet zult huilen.

Tijdens het snijden van ajuinen komt er zwavel vrij. Dat gas wordt aangetrokken door het vocht in je ogen en zorgt ervoor dat je dus gaat huilen. Maar hoe meer tranen je laat, hoe meer de zwavel zal reageren, en zo kom je letterlijk van de regen in de drop, enfin, van de traantjes in de huilbui. Wanneer er echter een nat stuk keukenpapier naast de ui ligt, zal de zwavel daar naartoe gaan en je ogen niet bereiken. Geloof me, dit trucje werkt echt! Kortom: nooit meer janken dankzij Anke!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer