Nooit meer janken dankzij Anke...
Nieuws

Nooit meer janken dankzij Anke…

Elke ochtend geeft Anke om halfzeven in onze ochtendshow op Joe aan onze luisteraars een nuttige huis- tuin- en keukentip. Die schieten alle richtingen uit. Soms zijn die tips een beetje filosofisch, soms kun je er mee besparen, of huishoudelijke klusjes makkelijker maken. En heel af en toe zit er een echte keukentip bij. Vaak ken ik die tips al. Soms plaag ik er haar mee. Want Anke heeft een miljoen talenten, maar een echte keukenprinses is ze eigenlijk niet.

Maar vorig radioseizoen heeft Anke op een mooi moment wel eens een tip gegeven die ik heb uitgetest, die bijzonder effectief bleek, en die ik nu al lange tijd geregeld toepas. Het was een tip om te vermijden dat je begint te huilen bij het snijden van ajuinen. Want ik moet eerlijk toegeven: ik kan flink janken wanneer ik uien snij. Maar Anke legde in onze ochtendshow uit dat je een stukje keukenrol nat moet maken onder de kraan, en naast de ui op je snijplank moet leggen en dat je dan niet zult huilen.

Tijdens het snijden van ajuinen komt er zwavel vrij. Dat gas wordt aangetrokken door het vocht in je ogen en zorgt ervoor dat je dus gaat huilen. Maar hoe meer tranen je laat, hoe meer de zwavel zal reageren, en zo kom je letterlijk van de regen in de drop, enfin, van de traantjes in de huilbui. Wanneer er echter een nat stuk keukenpapier naast de ui ligt, zal de zwavel daar naartoe gaan en je ogen niet bereiken. Geloof me, dit trucje werkt echt! Kortom: nooit meer janken dankzij Anke!

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer