Oktober starten we met een heerlijk weekmenu
Nieuws

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Het is oktober. Jawel, oktober. De eerste echte herfstmaand is begonnen. En ja, de dagen zijn goed aan het korten, en er zal wel snel weer eens een regenachtige herfstdag tussen zitten. Maar al bij al kunnen we nu nog echt niet klagen over het weer.

Zeker op maandag en naar het einde van de week toe ziet het er allemaal prima uit. Mijn weekmenu hinkt ook een beetje op die beide gedachten. Een beetje gezellig herfstig, maar ook mijn nieuwe recept voor Hoogstraten staat deze week bijvoorbeeld in het rijtje. Een zalige nieuwe week gewenst, en smakelijk eten.

Oh ja, niet vergeten: mijn nieuwe kookboek is er bijna, en je kunt het nu al als eerste bestellen. De recepten van mijn mama Anny worden afgewisseld met mijn eigen varianten. Bestellen voor jezelf, je moeder, of je kinderen, kun je nu al doen op www.silenro.be 

MAANDAG

Salade met verse tonijn ketjap
Recept

Salade met verse tonijn ketjap

Dit is een klassieker uit één van mijn eerste kookboek, een recept dat al zeker tien jaar meegaat bij ons thuis, en misschien zelfs al langer. Je zou kunnen zeggen dat dit een soort van “salade niçoise” is, maar zonder eitjes en olijven dan, en een beetje met een Aziatische toets. Hoe dan ook: deze maaltijdsalade die je ook als voorgerechtje kunt serveren, met deze kort gebakken tonijn, is en blijft een absolute aanrader … Lees meer

DINSDAG

HETE DUIVEL VAN FELICE!
Recept

Hete duivel van felice!

Herfstig weertje? Regen? Wind? Of winter? Sneeuwt het? Is het lekker koud? Dan moeten we gewoon nog eens deze oer-Vlaamse klassieker maken. Gegarandeerd een dikke hit bij kinderen: deze ovenschotel vol lekkere smaken. Een beetje zoet, een beetje kruidig, maar vooral hartig en smakelijk, en ik heb het recept ooit geleerd van mijn goede vriend Felice … Lees meer

WOENSDAG

Hoe maak je fried rice?
Recept

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook. Maar hoe begin je er in feite aan? Ik heb een simpele basisbereiding voor jullie bedacht. Bereiding Verhit een wok of een grote koekenpan op hoog vuur … Lees meer

DONDERDAG

ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN
Recept

Zelfgemaakte viskroketten

Zoals je misschien gezien hebt om mijn Instagram Stories (je kunt je hier aanmelden om mij te volgen) heb ik dit weekend uitgebreid gekookt voor vrienden. Eén van de gerechten die ik gemaakt heb was een heerlijk tomatentaartje. Als je een blikje krab met een filet van kabeljauw, en een doosje kruidenkaas mengt, dan heb je best nog wel wat vis over, zelfs als heb je 8 tomatentaartjes gemaakt … Lees meer

VRIJDAG

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie
Recept

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden. Een smaakbommetje dat perfect kan dienen als zomers voorgerecht of lichte lunch. Bereiding Snij de Miss Perfect Délice tomaatjes in vier … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Drie keer lam met drie keer wortelen

Mijn “het is bijna kerst” menu

Nu komt de kerstvakantie wel echt dichtbij! En daarom heb ik een weekmenu samengesteld waar al lekker veel sfeer inzit. De donkerste dagen van het jaar moet je lichter maken met veel lampjes in de boom, heerlijke kerstmuziek, kaarsen in huis, en lekker wintereten … Lees meer

Nieuw weekmenu na de herfstvakantie

Nieuw weekmenu na de herfstvakantie

Nadat de stormen stevig over ons land zijn getrokken is de herfst nog lang niet weg. Niks aan te doen. We gaan nu trouwens in één rechte lijn richting kerstvakantie, en dat is ook een gezellige periode toch … Lees meer

Mijn weekmenu voor de herfstvakantie

Mijn weekmenu voor de herfstvakantie

Of het nu vakantie voor je is of niet, het is toch een bijzonder weekje. De kinderen en de kleinkinderen zijn sowieso thuis, en woensdag is een feestdag voor iedereen, dus waarom zouden we dan niet eens de beste pannenkoeken van de wereld op het menu zetten … Lees meer

Zalig weekmenu voor deze herfstweek

Zalig weekmenu voor deze herfstweek

Het is nu bijna herfstvakantie, het is nu bijna Halloween, en bijna Allerheiligen. Dat ook het weer in herfstmodus gaat is niet zo uitzonderlijk. Dit is het moment om jezelf te verwennen met heerlijke comfort-eten … Lees meer

Een nieuw weekmenu, voor elk wat wils

Een nieuw weekmenu, voor elk wat wils

En zo zijn we weer vertrokken voor een nieuwe werkweek. Ik probeer je elke week een beetje te inspireren met lekkere recepten, en dat is in deze tweede week van oktober niks anders … Lees meer

Omdat lekker eten gelukkig maakt, hier is mijn weekmenu!

Omdat lekker eten gelukkig maakt, hier is mijn weekmenu!

Twee nazomertjes hebben we nog gehad. Het ene al wat heftiger en warmer dan het andere. Maar nu zijn we de helft van september voorbij, en je voelt dat het weldra herfst gaat worden … Lees meer

Een mooi en gratis weekmenu voor deze nieuwe week

Een mooi en gratis weekmenu voor deze nieuwe week

Na een prachtige zonnige week met zelfs een heuse hittegolf zal het weer deze week een pak minder warm en minder stabiel worden. Misschien zullen sommige mensen dat zelfs een opluchting vinden … Lees meer

Mijn weekmenu in de laatste vakantieweek

Mijn weekmenu in de laatste vakantieweek

De laatste week voor het begin van het schooljaar is aangebroken. Nog vier keer slapen en de kinderen (of de kleinkinderen) moeten weer naar school. Het zal voor veel ouders ook betekenen: oef, weer tijd voor wat routine … Lees meer