Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook. Maar hoe begin je er in feite aan? Ik heb een simpele basisbereiding voor jullie bedacht.

Bereiding

  1. Verhit een wok of een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg een scheutje olie toe en laat het heet worden.
  2. Voeg de gehakte knoflook en gember toe en bak deze kort tot ze lekker geuren.
  3. Voeg de kip, garnalen, of tofu toe en bak ze tot ze gaar zijn.
  4. Haal uit de pan en zet opzij.
  5. Voeg extra olie toe aan de pan en voeg de gesneden groenten toe. Roerbak de groenten tot ze zacht zijn maar nog steeds knapperig. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Voeg de gekookte rijst toe aan de groenten in de pan. Blijf roeren om de rijst gelijkmatig te verwarmen en de groenten gelijkmatig te verdelen.
  7. Voeg een scheutje sojasaus en oestersaus toe aan de rijst en groenten. Blijf roeren om de saus gelijkmatig te verdelen en smaak toe te voegen.
  8. Voeg de eerder gebakken kip, garnalen of tofu toe aan de pan en meng alles goed.
  9. Voeg een paar druppels sesamolie toe, en wat extra sojasaus of kruiding
  10. Serveer de fried rice heet en garneer met fijngehakte lente-uitjes.