Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie
Recept

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een doosje Miss Perfect Délice
  • 8 verse lasagnebladen
  • 8 eetlepels verse kaas (type Philadelphia)
  • 1 kl graanmosterd
  • 1 kl honing
  • Zoveel mogelijk verschillende verse groene kruiden (bieslook, oregano, dille, basilicum, koriander, munt)
  • Verse tijm en rozemarijn
  • Olijfolie
  • Wat druppels chili olie
Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de Miss Perfect Délice tomaatjes in vier. De helft van de tomaten leg je op bakpapier, met wat olijfolie overgesprenkeld en wat fijngehakte rozemarijn, tijm, en zeezout in de voorverwarmde oven op 150 graden voor drie kwartier. De andere helft hou je apart.

2 / 7

Snij met een ring cirkels uit verse lasagnebladen.

3 / 7

Dompel deze schrijven kort onder in kokend water tot ze al dente zijn en laat ze schrikken in koud water. Hou apart en dep droog op een schone handdoek.

4 / 7

Hak alle verse kruiden fijn, en meng samen met de honing en de graanmosterd onder de kruidenkaas.

5 / 7

Leg onderaan in je bord een schijfje verse al dente pasta, schep daarop een lepel van de kruidenkaasmengeling. Leg daar bovenop een nieuwe schijfje pasta.

6 / 7

Meng de tomaatjes uit de oven (nadat ze zijn afgekoeld) met de verse tomaatjes en wat olijfolie, peper, zout, en wat hete chili olie naar smaak.

7 / 7

Doe de lauwe tomatenmengeling bovenop de lasagne van tuinkruiden.

Laat het smaken.

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden. Een smaakbommetje dat perfect kan dienen als zomers voorgerecht of lichte lunch.

Bereiding

  1. Snij de Miss Perfect Délice tomaatjes in vier. De helft van de tomaten leg je op bakpapier, met wat olijfolie overgesprenkeld en wat fijngehakte rozemarijn, tijm, en zeezout in de voorverwarmde oven op 150 graden voor drie kwartier. De andere helft hou je apart.
  2. Snij met een ring cirkels uit verse lasagnebladen.
  3. Dompel deze schrijven kort onder in kokend water tot ze al dente zijn en laat ze schrikken in koud water. Hou apart en dep droog op een schone handdoek.
  4. Hak alle verse kruiden fijn, en meng samen met de honing en de graanmosterd onder de kruidenkaas.
  5. Leg onderaan in je bord een schijfje verse al dente pasta, schep daarop een lepel van de kruidenkaasmengeling. Leg daar bovenop een nieuwe schijfje pasta.
  6. Meng de tomaatjes uit de oven (nadat ze zijn afgekoeld) met de verse tomaatjes en wat olijfolie, peper, zout, en wat hete chili olie naar smaak.
  7. Doe de lauwe tomatenmengeling bovenop de lasagne van tuinkruiden.
Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie
Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie
Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels

Het is meer dan 15 jaar geleden dat we op reis waren in het waanzinnig mooie Nieuw-Zeeland. Terwijl het hier stevig aan het winteren was vlogen we voor drie weken naar de gulle zomerzon van eind december, begin januari aan de andere kant van de wereld … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer