Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie
Recept

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een doosje Miss Perfect Délice
  • 8 verse lasagnebladen
  • 8 eetlepels verse kaas (type Philadelphia)
  • 1 kl graanmosterd
  • 1 kl honing
  • Zoveel mogelijk verschillende verse groene kruiden (bieslook, oregano, dille, basilicum, koriander, munt)
  • Verse tijm en rozemarijn
  • Olijfolie
  • Wat druppels chili olie
Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de Miss Perfect Délice tomaatjes in vier. De helft van de tomaten leg je op bakpapier, met wat olijfolie overgesprenkeld en wat fijngehakte rozemarijn, tijm, en zeezout in de voorverwarmde oven op 150 graden voor drie kwartier. De andere helft hou je apart.

2 / 7

Snij met een ring cirkels uit verse lasagnebladen.

3 / 7

Dompel deze schrijven kort onder in kokend water tot ze al dente zijn en laat ze schrikken in koud water. Hou apart en dep droog op een schone handdoek.

4 / 7

Hak alle verse kruiden fijn, en meng samen met de honing en de graanmosterd onder de kruidenkaas.

5 / 7

Leg onderaan in je bord een schijfje verse al dente pasta, schep daarop een lepel van de kruidenkaasmengeling. Leg daar bovenop een nieuwe schijfje pasta.

6 / 7

Meng de tomaatjes uit de oven (nadat ze zijn afgekoeld) met de verse tomaatjes en wat olijfolie, peper, zout, en wat hete chili olie naar smaak.

7 / 7

Doe de lauwe tomatenmengeling bovenop de lasagne van tuinkruiden.

Laat het smaken.

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden. Een smaakbommetje dat perfect kan dienen als zomers voorgerecht of lichte lunch.

Bereiding

  1. Snij de Miss Perfect Délice tomaatjes in vier. De helft van de tomaten leg je op bakpapier, met wat olijfolie overgesprenkeld en wat fijngehakte rozemarijn, tijm, en zeezout in de voorverwarmde oven op 150 graden voor drie kwartier. De andere helft hou je apart.
  2. Snij met een ring cirkels uit verse lasagnebladen.
  3. Dompel deze schrijven kort onder in kokend water tot ze al dente zijn en laat ze schrikken in koud water. Hou apart en dep droog op een schone handdoek.
  4. Hak alle verse kruiden fijn, en meng samen met de honing en de graanmosterd onder de kruidenkaas.
  5. Leg onderaan in je bord een schijfje verse al dente pasta, schep daarop een lepel van de kruidenkaasmengeling. Leg daar bovenop een nieuwe schijfje pasta.
  6. Meng de tomaatjes uit de oven (nadat ze zijn afgekoeld) met de verse tomaatjes en wat olijfolie, peper, zout, en wat hete chili olie naar smaak.
  7. Doe de lauwe tomatenmengeling bovenop de lasagne van tuinkruiden.
Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie
Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie
Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer