Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie
Recept

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een doosje Miss Perfect Délice
  • 8 verse lasagnebladen
  • 8 eetlepels verse kaas (type Philadelphia)
  • 1 kl graanmosterd
  • 1 kl honing
  • Zoveel mogelijk verschillende verse groene kruiden (bieslook, oregano, dille, basilicum, koriander, munt)
  • Verse tijm en rozemarijn
  • Olijfolie
  • Wat druppels chili olie
Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de Miss Perfect Délice tomaatjes in vier. De helft van de tomaten leg je op bakpapier, met wat olijfolie overgesprenkeld en wat fijngehakte rozemarijn, tijm, en zeezout in de voorverwarmde oven op 150 graden voor drie kwartier. De andere helft hou je apart.

2 / 7

Snij met een ring cirkels uit verse lasagnebladen.

3 / 7

Dompel deze schrijven kort onder in kokend water tot ze al dente zijn en laat ze schrikken in koud water. Hou apart en dep droog op een schone handdoek.

4 / 7

Hak alle verse kruiden fijn, en meng samen met de honing en de graanmosterd onder de kruidenkaas.

5 / 7

Leg onderaan in je bord een schijfje verse al dente pasta, schep daarop een lepel van de kruidenkaasmengeling. Leg daar bovenop een nieuwe schijfje pasta.

6 / 7

Meng de tomaatjes uit de oven (nadat ze zijn afgekoeld) met de verse tomaatjes en wat olijfolie, peper, zout, en wat hete chili olie naar smaak.

7 / 7

Doe de lauwe tomatenmengeling bovenop de lasagne van tuinkruiden.

Laat het smaken.

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden. Een smaakbommetje dat perfect kan dienen als zomers voorgerecht of lichte lunch.

Bereiding

  1. Snij de Miss Perfect Délice tomaatjes in vier. De helft van de tomaten leg je op bakpapier, met wat olijfolie overgesprenkeld en wat fijngehakte rozemarijn, tijm, en zeezout in de voorverwarmde oven op 150 graden voor drie kwartier. De andere helft hou je apart.
  2. Snij met een ring cirkels uit verse lasagnebladen.
  3. Dompel deze schrijven kort onder in kokend water tot ze al dente zijn en laat ze schrikken in koud water. Hou apart en dep droog op een schone handdoek.
  4. Hak alle verse kruiden fijn, en meng samen met de honing en de graanmosterd onder de kruidenkaas.
  5. Leg onderaan in je bord een schijfje verse al dente pasta, schep daarop een lepel van de kruidenkaasmengeling. Leg daar bovenop een nieuwe schijfje pasta.
  6. Meng de tomaatjes uit de oven (nadat ze zijn afgekoeld) met de verse tomaatjes en wat olijfolie, peper, zout, en wat hete chili olie naar smaak.
  7. Doe de lauwe tomatenmengeling bovenop de lasagne van tuinkruiden.
Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie
Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie
Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer