Slecht nieuws uit Barcelona en omstreken. Alle restaurants en bars moeten vanaf vrijdag 15 dagen helemaal dicht in de strijd tegen het covid-virus. De Catalaanse overheid is er zich van bewust van dat dit een wel heel strenge maatregel is en zegt er uitdrukkelijk bij dat de horeca sector in feite ontzettend zijn best heeft gedaan en dat er nauwelijks besmettingen waren in de restaurants. En toch neemt men deze drastische maatregel omdat men de sociale contacten tussen mensen zoveel mogelijk stil wil leggen, zonder de scholen en bedrijven te sluiten.
De horeca sector is woest over deze beslissing. Vorige week werd er nog nagedacht over het heropenen van de nachtclubs, en vandaag gaat de hele restaurant- en café-sector op slot. Vreemd vinden ze dat. En alweer een financiële ramp. “Wij hebben de voorbije maanden zware inspanningen gedaan om dit te vermijden en nu zijn we alweer het kind van de rekening,” zo klinkt het. Verschillende horeca-verenigingen roepen zelfs op om deze maatregelen te boycotten en gewoon open te blijven. “Dat de politie onze zaak dan maar kortsluiten.”
Ik had gisterenavond na de plotse beslissing nog een paar vrienden uit de horeca in Barcelona aan de lijn, en ze zijn zijn woest, triest en bang tegelijk. Een paar dagen eerder hadden ze me nog gezegd: “kom gerust af in de herfstvakantie, alles verloop hier veilig e relatief OK.” Niet dus. Overigens zijn de besmettingscijfers in Barcelona veel minder dan in in Madrid waar de horeca niet op slot gaat. En ook bij ons in België zijn er veel meer besmettingen dan in Catalonië en voorlopig kun je hier zelfs nog met tien mensen op restaurant…
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer