Onbegrijpelijke beslissing... Grote woede bij de horeca in Barcelona.
Nieuws

Onbegrijpelijke beslissing… Grote woede bij de horeca in Barcelona.

Slecht nieuws uit Barcelona en omstreken. Alle restaurants en bars moeten vanaf vrijdag 15 dagen helemaal dicht in de strijd tegen het covid-virus. De Catalaanse overheid is er zich van bewust van dat dit een wel heel strenge maatregel is en zegt er uitdrukkelijk bij dat de horeca sector in feite ontzettend zijn best heeft gedaan en dat er nauwelijks besmettingen waren in de restaurants. En toch neemt men deze drastische maatregel omdat men de sociale contacten tussen mensen zoveel mogelijk stil wil leggen, zonder de scholen en bedrijven te sluiten.

De horeca sector is woest over deze beslissing. Vorige week werd er nog nagedacht over het heropenen van de nachtclubs, en vandaag gaat de hele restaurant- en café-sector op slot. Vreemd vinden ze dat. En alweer een financiële ramp. “Wij hebben de voorbije maanden zware inspanningen gedaan om dit te vermijden en nu zijn we alweer het kind van de rekening,” zo klinkt het.  Verschillende horeca-verenigingen roepen zelfs op om deze maatregelen te boycotten en gewoon open te blijven. “Dat de politie onze zaak dan maar kortsluiten.”

Ik had gisterenavond na de plotse beslissing nog een paar vrienden uit de horeca in Barcelona aan de lijn, en ze zijn zijn woest, triest en bang tegelijk. Een paar dagen eerder hadden ze me nog gezegd: “kom gerust af in de herfstvakantie, alles verloop hier veilig e relatief OK.” Niet dus. Overigens zijn de besmettingscijfers in Barcelona veel minder dan in in Madrid waar de horeca niet op slot gaat. En ook bij ons in België zijn er veel meer besmettingen dan in Catalonië en voorlopig kun je hier zelfs nog met tien mensen op restaurant…

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer