Super onbeleefd. Maar sorry, het moet gewoon zo.
Nieuws

Super onbeleefd. Maar sorry, het moet gewoon zo.

We zijn allemaal keurig en beleefd opgevoed, maar veel eetgewoonten zijn zeer lokaal bepaald. Wat op de ene plek heel beleefd lijkt, en als nette tafelmanieren wordt beschouwd, vinden mensen in andere culturen dan weer uiterst onbeschoft.

Wanneer je op reis gaat kun je je dus beter maar goed informeren over wat precies de eetgewoonten zijn ter plekke, zo sla je geen mal figuur. Ik zet enkele voorbeelden op een rij.

SLURP MAAR LEKKER

In Japan is slurpen helemaal OK. Je kunt er de smaken veel beter door proeven, en het is een teken dat je de maaltijd zeer waardeert…

EET JE BORD VOORAL NIET LEEG

Een goed idee wanneer je wordt uitgenodigd voor een etentje bij Chinezen. Geniet van wat je te eten krijgt, maar eet je bord vooral niet leeg. Je geeft de indruk dat er te weinig eten voorzien werd door de gastheer.

KOM MAAR FLINK TE LAAT

In Europa is het beleefd en wenselijk om op tijd te komen wanneer je bij mensen thuis wordt uitgenodigd. Maar in Tanzania is dat anders. Daar ben je pas beleefd als je zo’n 20 minuten te laat komt.

EET TOCH LEKKER MET JE HANDEN

Bij ons is het volgens vele mensen not done om met je handen te eten, maar er zijn culturen waar dat wel de gewoonte is. In India en vele streken in Afrika. Maar ook in Amerika op sommige plekken. Meer nog, in Gainesville in Georgia, is het zelfs verplicht om kip te eten met je blote handen. Vraag je daar een mes en vork, dan wordt dat als onbeleefd beschouwd.

LAAT GERUST EEN FLINKE BOER

In Egypte is het zeer OK om een boer te laten na het eten. Het is een teken van waardering en appreciatie voor de kok, die zo lekker voor je gekookt heeft dat je er zelfs een boerke moet van laten, omdat je zo voldaan bent.

Gerelateerde nieuwsberichten

Velissima

Slechte ervaring in Velissima in Barcelona

Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer

Ik zorg voor de beste muziek voor deze zomer!

Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer

Onveiligheid Barcelona

Toeristen niet meer welkom in Barcelona?

Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer