De combinatie van bananen en gebakken spek, bacon, is volgens kenners het perfecte huwelijk tussen zoet en zout. Je kunt het eten op pannenkoeken, wafels of op je boterham.
Een hele populaire variant van gebakken spek en banaan is de ‘Peanut butter, banana and bacon sandwich’, ook wel de Elvis sandwich genoemd omdat dit de favoriete sandwich van de grote artiest Elvis Presley was.
Peanut butter is hetzelfde als pindakaas, heel populair in Nederland. Maar pindakaas komt oorspronkelijk uit Montreal Canada, waar het in 1884 ontwikkeld werd om het overschot van de productie van pinda’s weg te werken.
Wil je weten hoe de Elvis sandwich smaakt ?
Vrij simpel, smeer 2 sneden geroosterd brood in met pindakaas, beleg met plakjes banaan en gebraden spek, en honing wordt ook weleens gebruikt in varianten van deze sandwich. Leg de 2 broodjes op elkaar, smakelijk.
Vind je het lekker ?
Dan zing je maar ‘Oh, happy day’ van Elvis, zoniet : ‘Return to sender’.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer