Het is terrasjesweer dezer dagen. En dat willen we vieren. Niet alleen hier op Would Be Chef met zonnige gerechten, maar ook op de radio met zomerse muziek. En Anke en ikzelf gaan morgen ook van buiten uitzenden. Nu we een laptop als mobiele studio hebben kunnen we zoveel en zo vaak op verplaatsing gaan als we maar willen en dat gaan we nu ook doen. Want qua locatie zijn er eigenlijk geen beperkingen meer.
Toen we deze week op zoek gingen naar een plek met een mooi uitzicht om radio te maken, kwamen er honderden suggesties binnen. Maar eentje was wel heel speciaal: de Sint Romboutstoren in Mechelen. Het uitzicht is er inderdaad fantastisch. Bij mooi weer kun je van de Antwerpse haven tot aan het Atomium kijken. Maar ik herinner me dat de beklimming van de toren ook bijzonder heftig is. Meer nog: ik ben er al één keer geweest en bijna kon ik het niet meer navertellen.
Dat zit zo: in 2011 deden Kürt Rogiers en ikzelf het “WK Ornelis en Rogiers”. Elke week deden we voor onze ochtendshow op Q toen een kleine competitie: van pannenkoeken bakken bij Roger van Damme, over rolstoel racen, van hakken lopen tot hoogspringen. En op een bepaald moment zouden we tegen elkaar in Mechelen de Sint Romboutstoren oprennen. Dat was een heel slecht idee bleek naderhand. Ik woog toen 115 kilo en zo’n sprint was voor mij bijna fataal. Ik ben compleet uitgeput, lijkbleek, met het zwart voor de ogen, en een hart dat doorsloeg boven gearriveerd. En toen heb ik pas goed beseft dat mijn conditie zo slecht was, en dat ik echt dringend veel kilo’s kwijt moest raken.
Dat is toen ook gelukt: ik woog na een dik half jaar sporten en op de lijn letten bijna 40 kilo minder. Intussen zijn we 11 jaar verder en weeg ik weer teveel. Niet meer de 115 kilo van toen, gelukkig, maar toch weer flink boven de 90. Dus ik ben benieuwd hoe makkelijk ik de meer dan 530 treden deze keer ga verteren, morgenvroeg rond 5 uur. Je zult het horen, iets later op Joe. Want vanaf 6 uur zullen een hopelijk springlevende Anke en ikzelf vier uur lang radio maken, van boven op de mooiste toren van Mechelen, met hopelijk een prachtige zonsopgang.
Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer
Ik geef het toe: af en toe een beetje stout zijn kan geen kwaad. Maar vandaag heb ik het niet over ondeugend gedrag, wel over het bier. Stout is een donkere biersoort met een volle, geroosterde smaak die doet denken aan koffie, cacao en pure chocolade … Lees meer
Ik krijg af en toe de vraag van een journalist: wat zou jij eten als het je laatste avondmaal zou zijn?Ik vind dat eigenlijk een bijzondere gedachte, want ik hoop zo ontzettend hard dat ik op een dag gewoon rustig mag vertrekken in mijn slaap … Lees meer
4 november is officieel “Candy Day”, of gewoon: snoepjesdag. Het idee is dat zoetigheden die dag eens goed gevierd mogen worden. Snoep bestaat al waanzinnig lang … Lees meer
Ik krijg er vaak opmerkingen over, soms plagerig, soms verbaasd. Mensen die op sociale media zien dat ik op vakantie in Barcelona al om zes uur in de gym sta te sporten, vragen me geregeld of ik niet helemaal gestoord ben … Lees meer
Vandaag las ik in de krant dat steeds meer warme bakkers vrouw zijn. En eerlijk, dat vond ik een heerlijk bericht. Een beetje onverwacht misschien, maar tegelijk ook heel logisch als je erover nadenkt … Lees meer
Vorige week ben ik weer eens langsgeweest bij Kris en Sabine, het lieve koppel dat al jaren de mooiste bloemenwinkel van Lochristi en omstreken uitbaat, Bloembinderij Naudts-Boone op het dorpsplein … Lees meer
Er was een tijd dat je op geen enkel terras kon zitten zonder dat iemand naast je een glas gin-tonic met een halve botanische tuin erin liet neerdalen … Lees meer