Ooit viel ik er bijna dood, morgen probeer ik opnieuw
Nieuws

Ooit viel ik er bijna dood, morgen probeer ik opnieuw

Het is terrasjesweer dezer dagen. En dat willen we vieren. Niet alleen hier op Would Be Chef met zonnige gerechten, maar ook op de radio met zomerse muziek. En Anke en ikzelf gaan morgen ook van buiten uitzenden. Nu we een laptop als mobiele studio hebben kunnen we zoveel en zo vaak op verplaatsing gaan als we maar willen en dat gaan we nu ook doen. Want qua locatie zijn er eigenlijk geen beperkingen meer.

Toen we deze week op zoek gingen naar een plek met een mooi uitzicht om radio te maken, kwamen er honderden suggesties binnen. Maar eentje was wel heel speciaal: de Sint Romboutstoren in Mechelen. Het uitzicht is er inderdaad fantastisch. Bij mooi weer kun je van de Antwerpse haven tot aan het Atomium kijken. Maar ik herinner me dat de beklimming van de toren ook bijzonder heftig is. Meer nog: ik ben er al één keer geweest en bijna kon ik het niet meer navertellen.

Dat zit zo: in 2011 deden Kürt Rogiers en ikzelf het “WK Ornelis en Rogiers”. Elke week deden we voor onze ochtendshow op Q toen een kleine competitie: van pannenkoeken bakken bij Roger van Damme, over rolstoel racen, van hakken lopen tot hoogspringen. En op een bepaald moment zouden we tegen elkaar in Mechelen de Sint Romboutstoren oprennen. Dat was een heel slecht idee bleek naderhand. Ik woog toen 115 kilo en zo’n sprint was voor mij bijna fataal. Ik ben compleet uitgeput, lijkbleek, met het zwart voor de ogen, en een hart dat doorsloeg boven gearriveerd. En toen heb ik pas goed beseft dat mijn conditie zo slecht was, en dat ik echt dringend veel kilo’s kwijt moest raken.

Dat is toen ook gelukt: ik woog na een dik half jaar sporten en op de lijn letten bijna 40 kilo minder. Intussen zijn we 11 jaar verder en weeg ik weer teveel. Niet meer de 115 kilo van toen, gelukkig, maar toch weer flink boven de 90. Dus ik ben benieuwd hoe makkelijk ik de meer dan 530 treden deze keer ga verteren, morgenvroeg rond 5 uur. Je zult het horen, iets later op Joe. Want vanaf 6 uur zullen een hopelijk springlevende Anke en ikzelf vier uur lang radio maken, van boven op de mooiste toren van Mechelen, met hopelijk een prachtige zonsopgang.

Gerelateerde nieuwsberichten

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer

iStock

Een slim trucje om je lief vandaag te verrassen

Over exact twee maand is het… 14 februari. Dan is het Valentijn. Het feest van de liefde. Maar zoveel mensen vinden dat een commercieel gedoe en zien het niet zitten om dan het verplichte romantische nummertje op te voeren … Lees meer