Ooit was ik een groenteboer! Bekijk hier de beelden

Nu ik met Kürt Rogiers elke ochtend weer samenwerk tussen zes en negen, en een ochtendshow maak op Joe, herinneren veel luisteraars zich nog bijzondere momenten die we in een vorig radioleven meemaakten maar al te goed. En nogal wat mensen verwezen de voorbije dagen naar mijn kortstondige acteercarrière als groenteboer Andréke in Danni Lowinski.

Negen jaar geleden, in 2012 introduceerde VTM met Danni Lowinski een dertiendelige feel good-fictiereeks, vol speelse knipogen en een flinke dosis humor. Nathalie Meskens speelde de titelrol van ex-kapster Danni Lowinski, die enkele jaren daarvoor besloten had om haar leven over een andere boeg te gooien door rechten te gaan studeren en het tot advocate te schoppen. Danni besliste haar eigen kantoortje te openen in een winkelcentrum in haar thuisstad Genk. En daar kwam ze Kürt Rogiers tegen, die ook advocaat was, en in het winkelcentrum zijn kantoor had.

In die periode presenteerden Kürt en ik samen de ochtend op Qmusic. En Kürt vond het een geestig idee om mij voor te stellen als groenteboer die in het Genkse winkelcentrum zijn eigen groenten- en fruitkraam had. Ik ben absoluut geen acteur, maar vond het wel plezierig om deze gastrol op mij te nemen, gewoon omdat het Kurt en mezelf eventjes op een andere manier in the picture kon plaatsen. Bovendien moest Kürt extra arrogant tegenover mij doen in de serie, en dat vonden we wel lachen. En zo speelde ik dus een rolletje in de populaire VTM-serie en was ik dus even aan de slag als groenteboer.

Het leuke is dat je al die afleveringen van toen nu gratis kunt bekijken via VTM GO, het nieuwe online video on demand platform van MEDIALAAN – de Persgroep Publishing. VTM GO zet in op live kijken, catch-up, bingeviewing en exclusieve content. Kijken op het tv-scherm kan via Chromecast op iOS- en Android-toestellen. VTM GO is gratis dankzij targeted advertising. Iedereen kan VTM GO gebruiken op vtmgo.be en via de VTM GO-app.