Ook al is mijn vakantie over: mijn weekmenu blijft zomers!
Nieuws

Ook al is mijn vakantie over: mijn weekmenu blijft zomers!

Morgen is het zover. Gedaan met de vakantie voor Anke, mezelf, en het hele ochtendteam. Je gaat me zeker niet horen klagen want we zijn lang genoeg op verlof geweest. Maar nu is het echt voorbij. Tijd om jullie vanaf morgen weer elke dag vrolijk uit bed te halen met de plezantste muziek. Omdat het voor velen nog een beetje vakantie is blijft mijn weekmenu ook lekker zomers.

MAANDAG

VERSE PASTA MET GAMBA'S, COURGETTE EN KERSTOMAATJES
Recept

Verse pasta met gamba’s, courgette en kerstomaatjes

Altijd lekker: een heerlijke pasta met verse gamba’s. Ik koop ze op de markt in Barcelona, vers, gepeld. Hoe makkelijk, hoe lekker, en hoe vers kun je gamba’s krijgen? Maar als je ze niet vers kunt krijgen, koop ze dan natuurlijk gewoon in de diepvries. Maar haal de pantsertjes er wel af, laat ze ontdooien, en verwijder de darmkanaaltjes … Lees meer

DINSDAG

Tortilla pizza met gehakt, courgetti en mozzarella
Recept

Tortilla pizza met gehakt, courgetti en mozzarella

Soms moet je het niet al te moeilijk maken in het leven. En dan ga je toch gewoon eens aan de slag met wat lekkere min of meer kant- en klare ingrediënten uit de supermarkt om toch een super originele maaltijd te bereiden. En dit is zo één van mijn favorietjes. Want wist je dat je met tortilla’s eigenlijk een soort van hele lichte, maar superlekkere pizza’s kunt maken … Lees meer

WOENSDAG

Lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen #collab
Recept

Lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen #collab

Zoals ik al eerder heb mogen aankondigen op deze blog hebben we in onze nieuwe keuken in Lochristi allemaal toptoestellen laten installeren van het Zwitserse merk V-ZUG. Het hele verhaal van onze samenwerking kun je lezen in het artikel “ontdek mijn nieuwe keuken met V-ZUG” waar ik het verhaal van dit bijzondere merk vertel, en jullie ook een exclusief kijkje geef in onze keuken en de verschillende toestellen voorstel die we laten installeren hebben … Lees meer

DONDERDAG

Tomaat-Garnaal maar dan anders
Recept

Tomaat-Garnaal maar dan anders

Laat ons eens een heerlijke variant op een oeroude Belgische klassieker maken. Doe jezelf een lol en haal bij de groenteboer enkele heerlijke tomaten in verschillende kleuren en vormen. Snij die eerder lukraak in stukken. Je hoeft niet voor de klassieke schijfjes te gaan, maar varieer een eerder beetje, dat maakt je bord speelser … Lees meer

VRIJDAG

Merguez met couscous
Recept

Merguez met couscous

Lekkere couscous is zo makkelijk te bereiden. Je hebt gewoon dubbel zoveel vocht nodig als couscous. Best gebruik je bouillon, maar dat mag eigenlijk ook gewoon kokend water zijn, want we gaan de smaak op een simpelere manier toevoegen. Je kunt er zo ongeveer elk vers kruid dille, basilicum, peterselie, koriander etc, of elke kant-en-klare saus die je in huis hebt onder mengen om er telkens weer een andere toets aan te geven … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Gemarineerde kalfskoteletjes op de BBQ met een lekkere noedelsalade

Een nieuwe week, een nieuw weekmenu

Beste vrienden, het is weer maandag. En we gaan weer een nieuwe week in, met zoals altijd een lekker weekmenu. Het is nog niet lente lente, maar naar het einde van de week toe is er toch wel weer wat beterschap in zicht wat weer betreft … Lees meer

Rogvleugel met zeekraal, limoen en kappertjes

Goed menu voor de goede week!

Of het nu prachtig weer wordt of blijft kwakkelen, deze week is de goede week, en dan wil je toch goed eten? Ik ben zo klassiek geweest om op goede vrijdag een visgerecht te plaatsen, want in onze jeugd mocht je die dag geen vlees eten … Lees meer

Ik heb weer een lekker weekmenu voor jullie

We zitten intussen in de maand maart. Het is er nog niet honderd procent aan te voelen, maar binnenkort moet het toch eens lente worden. Daarom deze week een lekker licht menu … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Spicy kalkoen met basmatirijst

Licht weekmenu na de krokusvakantie

Ik heb een weekje in Indië vertoefd, en het laatste wat ik nu ga doen is op de weegschaal gaan staan. Het eten was er veel te lekker, en veel te veel … Lees meer

Drie keer lam met drie keer wortelen

Mijn “het is bijna kerst” menu

Nu komt de kerstvakantie wel echt dichtbij! En daarom heb ik een weekmenu samengesteld waar al lekker veel sfeer inzit. De donkerste dagen van het jaar moet je lichter maken met veel lampjes in de boom, heerlijke kerstmuziek, kaarsen in huis, en lekker wintereten … Lees meer

Nieuw weekmenu na de herfstvakantie

Nieuw weekmenu na de herfstvakantie

Nadat de stormen stevig over ons land zijn getrokken is de herfst nog lang niet weg. Niks aan te doen. We gaan nu trouwens in één rechte lijn richting kerstvakantie, en dat is ook een gezellige periode toch … Lees meer

Mijn weekmenu voor de herfstvakantie

Mijn weekmenu voor de herfstvakantie

Of het nu vakantie voor je is of niet, het is toch een bijzonder weekje. De kinderen en de kleinkinderen zijn sowieso thuis, en woensdag is een feestdag voor iedereen, dus waarom zouden we dan niet eens de beste pannenkoeken van de wereld op het menu zetten … Lees meer