Morgen is het zover. Gedaan met de vakantie voor Anke, mezelf, en het hele ochtendteam. Je gaat me zeker niet horen klagen want we zijn lang genoeg op verlof geweest. Maar nu is het echt voorbij. Tijd om jullie vanaf morgen weer elke dag vrolijk uit bed te halen met de plezantste muziek. Omdat het voor velen nog een beetje vakantie is blijft mijn weekmenu ook lekker zomers.
Altijd lekker: een heerlijke pasta met verse gamba’s. Ik koop ze op de markt in Barcelona, vers, gepeld. Hoe makkelijk, hoe lekker, en hoe vers kun je gamba’s krijgen? Maar als je ze niet vers kunt krijgen, koop ze dan natuurlijk gewoon in de diepvries.
Maar haal de pantsertjes er wel af, laat ze ontdooien, en verwijder de darmkanaaltjes … Lees meerRecept
Verse pasta met gamba’s, courgette en kerstomaatjes
Soms moet je het niet al te moeilijk maken in het leven. En dan ga je toch gewoon eens aan de slag met wat lekkere min of meer kant- en klare ingrediënten uit de supermarkt om toch een super originele maaltijd te bereiden. En dit is zo één van mijn favorietjes.
Want wist je dat je met tortilla’s eigenlijk een soort van hele lichte, maar superlekkere pizza’s kunt maken … Lees meerRecept
Tortilla pizza met gehakt, courgetti en mozzarella
Zoals ik al eerder heb mogen aankondigen op deze blog hebben we in onze nieuwe keuken in Lochristi allemaal toptoestellen laten installeren van het Zwitserse merk V-ZUG. Het hele verhaal van onze samenwerking kun je lezen in het artikel “ontdek mijn nieuwe keuken met V-ZUG” waar ik het verhaal van dit bijzondere merk vertel, en jullie ook een exclusief kijkje geef in onze keuken en de verschillende toestellen voorstel die we laten installeren hebben … Lees meerRecept
Lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen #collab
Laat ons eens een heerlijke variant op een oeroude Belgische klassieker maken. Doe jezelf een lol en haal bij de groenteboer enkele heerlijke tomaten in verschillende kleuren en vormen. Snij die eerder lukraak in stukken. Je hoeft niet voor de klassieke schijfjes te gaan, maar varieer een eerder beetje, dat maakt je bord speelser … Lees meerRecept
Tomaat-Garnaal maar dan anders
Lekkere couscous is zo makkelijk te bereiden. Je hebt gewoon dubbel zoveel vocht nodig als couscous. Best gebruik je bouillon, maar dat mag eigenlijk ook gewoon kokend water zijn, want we gaan de smaak op een simpelere manier toevoegen.
Je kunt er zo ongeveer elk vers kruid dille, basilicum, peterselie, koriander etc, of elke kant-en-klare saus die je in huis hebt onder mengen om er telkens weer een andere toets aan te geven … Lees meerRecept
Merguez met couscous
We gaan niet treuren over het slechte weer, want ook al lopen veel mensen chagrijnig van die herfst die nu al 8 maanden duurt, ik ben en blijf een onverbeterlijke optimist en ik geloof dat het wel weer goed komt … Lees meer
Nog vier weken en het is zomervakantie. Ongelofelijk hoe snel de tijd vliegt. Het is voorlopig nog geen hoogzomer, maar we gaan wel lekkere temperaturen krijgen en niet al teveel regen, dus laat ons maar af en toe heerlijk buiten eten, en gebruik maken van de barbecue … Lees meer
Iedereen goed genoten van het mooie zonnige weekend? Ik heb ook vier prachtige dagen in het heerlijke Barcelona doorgebracht waar het ook volop lente was … Lees meer
Beste vrienden, het is weer maandag. En we gaan weer een nieuwe week in, met zoals altijd een lekker weekmenu. Het is nog niet lente lente, maar naar het einde van de week toe is er toch wel weer wat beterschap in zicht wat weer betreft … Lees meer
Of het nu prachtig weer wordt of blijft kwakkelen, deze week is de goede week, en dan wil je toch goed eten? Ik ben zo klassiek geweest om op goede vrijdag een visgerecht te plaatsen, want in onze jeugd mocht je die dag geen vlees eten … Lees meer
We zitten intussen in de maand maart. Het is er nog niet honderd procent aan te voelen, maar binnenkort moet het toch eens lente worden. Daarom deze week een lekker licht menu … Lees meer
Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer
Ik heb een weekje in Indië vertoefd, en het laatste wat ik nu ga doen is op de weegschaal gaan staan. Het eten was er veel te lekker, en veel te veel … Lees meer