
Foto: Would Be Chef
VERSE PASTA MET GAMBA’S, COURGETTE EN KERSTOMAATJES
Altijd lekker: een heerlijke pasta met verse gamba’s. Ik koop ze op de markt in Barcelona, vers, gepeld. Hoe makkelijk, hoe lekker, en hoe vers kun je gamba’s krijgen? Maar als je ze niet vers kunt krijgen, koop ze dan natuurlijk gewoon in de diepvries.
Maar haal de pantsertjes er wel af, laat ze ontdooien, en verwijder de darmkanaaltjes. Met courgette, rozemarijn, ui en kerstomaatjes, en een gezonde geut witte wijn, kun je er een feestelijke, zomerse pasta van maken.
Bereiding
- Snij de courgette in kleine blokjes, laat de schil er zeker aan
- Snipper de uien.
- Halveer de kerstomaatjes
- Stoof de ui en de courgette samen met de fijngehakte rozemarijn in flink wat olijfolie, vergeet niet te kruiden met peper, zout en strooi er wat gedroogd chilipoeder over.
- Wanneer alles wat gestoofd is (maar niet plat!) voeg je de gehalveerde tomaatjes toe die je meestooft, en vervolgens het glas wijn
- Voeg helemaal op het einde de gamba’s toe, die je kort even mee laat garen in de ingedikte saus
- Kook de verse pasta (meestal een minuutje of twee) en meng ze vervolgens onder de saus
- Serveer met een glas lekkere rosé
Reacties