VERSE PASTA MET GAMBA'S, COURGETTE EN KERSTOMAATJES
Recept

Verse pasta met gamba’s, courgette en kerstomaatjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • Twee uien
  • 500 gram verse gamba’s
  • 20 kerstomaatjes
  • Een grote courgette
  • Een glas droge witte wijn
  • Een takje rozemarijn
  • Olijfolie, peper, zout, gedroogde chilipeper
VERSE PASTA MET GAMBA'S, COURGETTE EN KERSTOMAATJES

Altijd lekker: een heerlijke pasta met verse gamba’s. Ik koop ze op de markt in Barcelona, vers, gepeld. Hoe makkelijk, hoe lekker, en hoe vers kun je gamba’s krijgen? Maar als je ze niet vers kunt krijgen, koop ze dan natuurlijk gewoon in de diepvries. Maar haal de pantsertjes er wel af, laat ze ontdooien, en verwijder de darmkanaaltjes. Met courgette, rozemarijn, ui en kerstomaatjes, en een gezonde geut witte wijn, kun je er een feestelijke, zomerse pasta van maken. Bereiding

8 stappen

1 / 8

Snij de courgette in kleine blokjes, laat de schil er zeker aan

2 / 8

Snipper de uien.

3 / 8

Halveer de kerstomaatjes

4 / 8

Stoof de ui en de courgette samen met de fijngehakte rozemarijn in flink wat olijfolie, vergeet niet te kruiden met peper, zout en strooi er wat gedroogd chilipoeder over.

5 / 8

Wanneer alles wat gestoofd is (maar niet plat!) voeg je de gehalveerde tomaatjes toe die je meestooft, en vervolgens het glas wijn

6 / 8

Voeg helemaal op het einde de gamba’s toe, die je kort even mee laat garen in de ingedikte saus

7 / 8

Kook de verse pasta (meestal een minuutje of twee) en meng ze vervolgens onder de saus

8 / 8

Serveer met een glas lekkere rosé

Laat het smaken.

Altijd lekker: een heerlijke pasta met verse gamba’s. Ik koop ze op de markt in Barcelona, vers, gepeld. Hoe makkelijk, hoe lekker, en hoe vers kun je gamba’s krijgen? Maar als je ze niet vers kunt krijgen, koop ze dan natuurlijk gewoon in de diepvries.

Maar haal de pantsertjes er wel af, laat ze ontdooien, en verwijder de darmkanaaltjes. Met courgette, rozemarijn, ui en kerstomaatjes, en een gezonde geut witte wijn, kun je er een feestelijke, zomerse pasta van maken.

Bereiding

  1. Snij de courgette in kleine blokjes, laat de schil er zeker aan
  2. Snipper de uien.
  3. Halveer de kerstomaatjes
  4. Stoof de ui en de courgette samen met de fijngehakte rozemarijn in flink wat olijfolie, vergeet niet te kruiden met peper, zout en strooi er wat gedroogd chilipoeder over.
  5. Wanneer alles wat gestoofd is (maar niet plat!) voeg je de gehalveerde tomaatjes toe die je meestooft, en vervolgens het glas wijn
  6. Voeg helemaal op het einde de gamba’s toe, die je kort even mee laat garen in de ingedikte saus
  7. Kook de verse pasta (meestal een minuutje of twee) en meng ze vervolgens onder de saus
  8. Serveer met een glas lekkere rosé

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

1,5 euro recept: Gnocchi met pesto van salie en pangratto

1,5 euro recept: Gnocchi met pesto van salie en pangratto

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken … Lees meer

1,5 euro recept: Penne met tonijn, tomaten, kappertjes en basilicum

1,5 euro recept: Penne met tonijn, tomaten, kappertjes en basilicum

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken … Lees meer

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Ken je dat? Van die dagen dat je eigenlijk totaal geen tijd hebt om uitgebreid te koken, maar dat je toch wel zin hebt om een heerlijk gerecht voor je familie op tafel te toveren met enkel lekkere en eerlijke ingrediënten … Lees meer

Courgettini bolognaise met de spiraalsnijder van Kitchenaid #collab

Courgettini bolognaise met de spiraalsnijder van Kitchenaid #collab

Je weet dat ik ambassadeur ben van KitchenAid. Ik gebruik alle toestellen sinds jaar en dag met veel plezier wanneer ik kook of bak. Maar eerlijk is eerlijk, ik was tot nu toe nog niet echt aan de slag gegaan met de handige hulpstukken voor de mixer van KitchenAid waarmee je echt super handige dingen kunt gaan doen … Lees meer

Risotto van de Tsarin met Royal Belgian Caviar

Risotto van de Tsarin met Royal Belgian Caviar

Ik geef het toe, dit is zonder meer een van de meest luxueuze gerechten op Would Be Chef. Maar als je eens groots wil uitpakken, kun je hiermee zalig scoren … Lees meer

Kalfspiccata met verse pasta en een luxueus slaatje

Kalfspiccata met verse pasta en een luxueus slaatje

Ik ben een grote liefhebber van kalfsvlees. En zeker in deze Italiaanse bereiding komt het subtiele lekkere kalfsvlees prima tot zijn recht. De citroen, de bouillon, de boter, de peterselie en de kappertjes maken zo’n heerlijke zijdezachte saus … Lees meer

Heerlijke pasta voor noodgevallen

Heerlijke pasta voor noodgevallen

Vrienden die bijna ingesneeuwd raken, een lunch die zo lang duurt dat er ook weer nood aan een soort van avondmaal ontstaat, een aperitiefje waarvan je denkt, kom blijf nu maar zitten voor een plezierige lunch … Lees meer