Merguez met couscous
Recept

Merguez met couscous

Dit heb je nodig 4 personen

  • 200 g couscous
  • 1 el kappertjes en augurken, fijngehakt
  • 1 potje zongedroogde tomaten met olie
  • 3 el ketchup
  • een mespuntje cayennepeper
  • enkele druppels tabasco
  • een handvol verse tuinkruiden (dille, basilicum, peterselie), fijngesneden
  • 8 merguez-worstjes
 
Merguez met couscous

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Giet het kokend water of de bouillon over je couscouskorrels en dek af met wat aluminiumfolie.

2 / 5

Doe in een kommetje de kappertjes en augurken, samen met de zongedroogde tomaten (met de olijfolie waarin die worden bereid erbij), ketchup, cayennepeper, tabasco en veel verse tuinkruiden.

3 / 5

Knip met een schaar alles stuk en roer het goed door elkaar.

4 / 5

Roer deze mengeling onder de couscous.

5 / 5

Bak er een lekker merguez-worstje bij in de pan of op de barbecue.

Laat het smaken.

Lekkere couscous is zo makkelijk te bereiden. Je hebt gewoon dubbel zoveel vocht nodig als couscous. Best gebruik je bouillon, maar dat mag eigenlijk ook gewoon kokend water zijn, want we gaan de smaak op een simpelere manier toevoegen.

Je kunt er zo ongeveer elk vers kruid dille, basilicum, peterselie, koriander etc, of elke kant-en-klare saus die je in huis hebt onder mengen om er telkens weer een andere toets aan te geven. In de zomer bij de barbecue is dit een absolute hit, zeker bij pikante worstjes!

Bereiding

  1. Giet het kokend water of de bouillon over je couscouskorrels en dek af met wat aluminiumfolie.
  2. Doe in een kommetje de kappertjes en augurken, samen met de zongedroogde tomaten (met de olijfolie waarin die worden bereid erbij), ketchup, cayennepeper, tabasco en veel verse tuinkruiden.
  3. Knip met een schaar alles stuk en roer het goed door elkaar.
  4. Roer deze mengeling onder de couscous.
  5. Bak er een lekker merguez-worstje bij in de pan of op de barbecue.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer