Merguez met couscous
Recept

Merguez met couscous

Dit heb je nodig 4 personen

  • 200 g couscous
  • 1 el kappertjes en augurken, fijngehakt
  • 1 potje zongedroogde tomaten met olie
  • 3 el ketchup
  • een mespuntje cayennepeper
  • enkele druppels tabasco
  • een handvol verse tuinkruiden (dille, basilicum, peterselie), fijngesneden
  • 8 merguez-worstjes
 
Merguez met couscous

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Giet het kokend water of de bouillon over je couscouskorrels en dek af met wat aluminiumfolie.

2 / 5

Doe in een kommetje de kappertjes en augurken, samen met de zongedroogde tomaten (met de olijfolie waarin die worden bereid erbij), ketchup, cayennepeper, tabasco en veel verse tuinkruiden.

3 / 5

Knip met een schaar alles stuk en roer het goed door elkaar.

4 / 5

Roer deze mengeling onder de couscous.

5 / 5

Bak er een lekker merguez-worstje bij in de pan of op de barbecue.

Laat het smaken.

Lekkere couscous is zo makkelijk te bereiden. Je hebt gewoon dubbel zoveel vocht nodig als couscous. Best gebruik je bouillon, maar dat mag eigenlijk ook gewoon kokend water zijn, want we gaan de smaak op een simpelere manier toevoegen.

Je kunt er zo ongeveer elk vers kruid dille, basilicum, peterselie, koriander etc, of elke kant-en-klare saus die je in huis hebt onder mengen om er telkens weer een andere toets aan te geven. In de zomer bij de barbecue is dit een absolute hit, zeker bij pikante worstjes!

Bereiding

  1. Giet het kokend water of de bouillon over je couscouskorrels en dek af met wat aluminiumfolie.
  2. Doe in een kommetje de kappertjes en augurken, samen met de zongedroogde tomaten (met de olijfolie waarin die worden bereid erbij), ketchup, cayennepeper, tabasco en veel verse tuinkruiden.
  3. Knip met een schaar alles stuk en roer het goed door elkaar.
  4. Roer deze mengeling onder de couscous.
  5. Bak er een lekker merguez-worstje bij in de pan of op de barbecue.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer