
Foto: Stefanie Geerts
Merguez met couscous
Lekkere couscous is zo makkelijk te bereiden. Je hebt gewoon dubbel zoveel vocht nodig als couscous. Best gebruik je bouillon, maar dat mag eigenlijk ook gewoon kokend water zijn, want we gaan de smaak op een simpelere manier toevoegen.
Je kunt er zo ongeveer elk vers kruid dille, basilicum, peterselie, koriander etc, of elke kant-en-klare saus die je in huis hebt onder mengen om er telkens weer een andere toets aan te geven. In de zomer bij de barbecue is dit een absolute hit, zeker bij pikante worstjes!
Bereiding
- Giet het kokend water of de bouillon over je couscouskorrels en dek af met wat aluminiumfolie.
- Doe in een kommetje de kappertjes en augurken, samen met de zongedroogde tomaten (met de olijfolie waarin die worden bereid erbij), ketchup, cayennepeper, tabasco en veel verse tuinkruiden.
- Knip met een schaar alles stuk en roer het goed door elkaar.
- Roer deze mengeling onder de couscous.
- Bak er een lekker merguez-worstje bij in de pan of op de barbecue.
Reacties