Merguez met couscous
Recept

Merguez met couscous

Dit heb je nodig 4 personen

  • 200 g couscous
  • 1 el kappertjes en augurken, fijngehakt
  • 1 potje zongedroogde tomaten met olie
  • 3 el ketchup
  • een mespuntje cayennepeper
  • enkele druppels tabasco
  • een handvol verse tuinkruiden (dille, basilicum, peterselie), fijngesneden
  • 8 merguez-worstjes
 
Merguez met couscous

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Giet het kokend water of de bouillon over je couscouskorrels en dek af met wat aluminiumfolie.

2 / 5

Doe in een kommetje de kappertjes en augurken, samen met de zongedroogde tomaten (met de olijfolie waarin die worden bereid erbij), ketchup, cayennepeper, tabasco en veel verse tuinkruiden.

3 / 5

Knip met een schaar alles stuk en roer het goed door elkaar.

4 / 5

Roer deze mengeling onder de couscous.

5 / 5

Bak er een lekker merguez-worstje bij in de pan of op de barbecue.

Laat het smaken.

Lekkere couscous is zo makkelijk te bereiden. Je hebt gewoon dubbel zoveel vocht nodig als couscous. Best gebruik je bouillon, maar dat mag eigenlijk ook gewoon kokend water zijn, want we gaan de smaak op een simpelere manier toevoegen.

Je kunt er zo ongeveer elk vers kruid dille, basilicum, peterselie, koriander etc, of elke kant-en-klare saus die je in huis hebt onder mengen om er telkens weer een andere toets aan te geven. In de zomer bij de barbecue is dit een absolute hit, zeker bij pikante worstjes!

Bereiding

  1. Giet het kokend water of de bouillon over je couscouskorrels en dek af met wat aluminiumfolie.
  2. Doe in een kommetje de kappertjes en augurken, samen met de zongedroogde tomaten (met de olijfolie waarin die worden bereid erbij), ketchup, cayennepeper, tabasco en veel verse tuinkruiden.
  3. Knip met een schaar alles stuk en roer het goed door elkaar.
  4. Roer deze mengeling onder de couscous.
  5. Bak er een lekker merguez-worstje bij in de pan of op de barbecue.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer