Op eigen gevaar: kom vandaag niet te dicht bij mij!!!!
Nieuws

Op eigen gevaar: kom vandaag niet te dicht bij mij!!!!

Mag ik je, voor je eigen veiligheid en comfort, en om mij ook niet al te beschaamd te voelen, vriendelijk verzoeken om vandaag niet al te dicht in mijn buurt te komen. Niet dat ik covid heb of een gigantische lijfgeur. Enfin, dat hoop ik, maar ik ben vanmorgen in elk geval goed onder de douche gegaan, en ik heb deo en parfum gespoten…

Neen, ik wil iedereen van het ochtendteam waarschuwen: ik heb gisteren look gegeten. En geen klein beetje. Het onheil geschiedde op een terrasje in Barcelona, tijdens een “lichte lunch”. Ik had een wandeling van 17 kilometer gemaakt en net voor we de vlucht van halfvier terug naar Brussel zouden nemen zijn we nog lekker gaan lunchen bij Semon, niet zo ver van onze flat.

Semon is eigenlijk een absolute aanrader, want het is een van de mooiste en lekkerste traiteurs van de stad. Ideaal als je eens iets lekkers wil afhalen. Maar je kunt er ter plaatse ook binnen, en op het terras, vlakbij Turo Parc, alles wat je in de winkel vinden kunt degusteren. De zaak is elke dag open vanaf negen uur ’s ochtends, en op zondag open van aan het ontbijt tot halfdrie in de middag. Ideaal dus als je de namiddagvlucht neemt.

We hebben er nog een lekker flesje champagne gedronken en heerlijke grote garnalen in de lookolie gegeten. Ze waren zonder meer heeeeeerlijk. Met wat aardappelen met zoete ui bij en een stukje brood om in de hete olie te soppen smaakten ze zoals scampi dat enkel in het Zuiden kunnen doen. Maar in de sissende olie zitten dus ook heerlijke stukjes verse look. Die geven een zalige smaak aan de garnalen. En die eet je mee. Ze zijn gewoon te lekker.

Maar…. ik had het al door in de luchthaven en op het vliegtuig. De lookgeur was mee gereisd! Het nadeel (of is het een voordeel, want dan weet je tenminste zelf wat er aan de hand is) is dat je je eigen adem ook ruikt, en mijn hele mondmasker proefde vier uur lang naar intense look. Echt niet normaal hoe straf. En ik heb de look zelf nog de hele avond geproefd.

Ik heb bij thuiskomst de tanden gepoetst, voor het slapen uiteraard ook, en vroeg deze morgen, maar ik vrees ervoor. Ik denk dat je de Spaanse garnalen in lookolie in de studio van Joe nu nog ruiken kunt. Sorry Anke, Sylvie en Grim. Ik hoop alleen voor de luisteraars van Joe dat de FM-band genoeg filtert en ik de geur niet via de microfoon voor gans Vlaanderen uit aan het zenden ben, net nu we de zalige top 2000 aan het uitzenden zijn. In elk geval: sorrrrrryyyyy!!!!

PS: kent er iemand een goede tip tegen een look-adem, dan is die altijd welkom!!!!

Op eigen gevaar: kom vandaag niet te dicht bij mij!!!!

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer