Op eigen gevaar: kom vandaag niet te dicht bij mij!!!!
Nieuws

Op eigen gevaar: kom vandaag niet te dicht bij mij!!!!

Mag ik je, voor je eigen veiligheid en comfort, en om mij ook niet al te beschaamd te voelen, vriendelijk verzoeken om vandaag niet al te dicht in mijn buurt te komen. Niet dat ik covid heb of een gigantische lijfgeur. Enfin, dat hoop ik, maar ik ben vanmorgen in elk geval goed onder de douche gegaan, en ik heb deo en parfum gespoten…

Neen, ik wil iedereen van het ochtendteam waarschuwen: ik heb gisteren look gegeten. En geen klein beetje. Het onheil geschiedde op een terrasje in Barcelona, tijdens een “lichte lunch”. Ik had een wandeling van 17 kilometer gemaakt en net voor we de vlucht van halfvier terug naar Brussel zouden nemen zijn we nog lekker gaan lunchen bij Semon, niet zo ver van onze flat.

Semon is eigenlijk een absolute aanrader, want het is een van de mooiste en lekkerste traiteurs van de stad. Ideaal als je eens iets lekkers wil afhalen. Maar je kunt er ter plaatse ook binnen, en op het terras, vlakbij Turo Parc, alles wat je in de winkel vinden kunt degusteren. De zaak is elke dag open vanaf negen uur ‘s ochtends, en op zondag open van aan het ontbijt tot halfdrie in de middag. Ideaal dus als je de namiddagvlucht neemt.

We hebben er nog een lekker flesje champagne gedronken en heerlijke grote garnalen in de lookolie gegeten. Ze waren zonder meer heeeeeerlijk. Met wat aardappelen met zoete ui bij en een stukje brood om in de hete olie te soppen smaakten ze zoals scampi dat enkel in het Zuiden kunnen doen. Maar in de sissende olie zitten dus ook heerlijke stukjes verse look. Die geven een zalige smaak aan de garnalen. En die eet je mee. Ze zijn gewoon te lekker.

Maar…. ik had het al door in de luchthaven en op het vliegtuig. De lookgeur was mee gereisd! Het nadeel (of is het een voordeel, want dan weet je tenminste zelf wat er aan de hand is) is dat je je eigen adem ook ruikt, en mijn hele mondmasker proefde vier uur lang naar intense look. Echt niet normaal hoe straf. En ik heb de look zelf nog de hele avond geproefd.

Ik heb bij thuiskomst de tanden gepoetst, voor het slapen uiteraard ook, en vroeg deze morgen, maar ik vrees ervoor. Ik denk dat je de Spaanse garnalen in lookolie in de studio van Joe nu nog ruiken kunt. Sorry Anke, Sylvie en Grim. Ik hoop alleen voor de luisteraars van Joe dat de FM-band genoeg filtert en ik de geur niet via de microfoon voor gans Vlaanderen uit aan het zenden ben, net nu we de zalige top 2000 aan het uitzenden zijn. In elk geval: sorrrrrryyyyy!!!!

PS: kent er iemand een goede tip tegen een look-adem, dan is die altijd welkom!!!!

Op eigen gevaar: kom vandaag niet te dicht bij mij!!!!

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer